REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

ANAF stă în coasta lui Marcel Gheorghe, boss-ul de la Rico!

ANAF stă în coasta lui Marcel Gheorghe, boss-ul de la Rico!

Ana Maria LIPAN 2 decembrie 2023 | 00:00 3325

Au apus vremurile bune pentru celebra firmă de construcții constănțeană Rico SRL. De-a lungul timpului, societatea deținută de Marcel Cornel Gheorghe a încheiat nenumărate contracte de lucrări cu instituții publice din Constanţa şi, mai ales, din ţară, de pe urma cărora a încasat zeci de milioane de euro. Dacă a reușit să supraviețuiască din banii obținuți în acest fel, în ultimii ani afacerile le merg din rău în mai rău. Lichidatorii judiciari scot bunuri la licitație pe bandă rulantă, iar compania încearcă să scape prin orice mijloace de datoriile acumulate, ajungând să dea chiar în judecată Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, pentru a nu-și plăti obligațiile.

ANAF sta in coasta lui Marcel Gheorghe, boss-ul de la Rico!ANAF stă în coasta Marcel Gheorghe, boss-ul de la Rico!

Cândva una dintre cele mai puternice firme din Constanța, Rico SRL a ajuns acum în prag de faliment. De câțiva ani, însă, afacerea a început să scârțâie, lichidatorul judiciar începând să scoată la licitație mai multe bunuri ale societății, printre care și un imobil cu destinație de spațiu de producție, situat în Constanța, pe strada Celulozei, numărul 11 A.

ANAF sta in coasta lui Marcel Gheorghe, boss-ul de la Rico!foto cu rol ilustrativ

În anul fiscal 2020, de exemplu, societatea a raportat datorii de peste 50 de milioane de lei, iar profitul era pe minus. Tot din cauza debitelor, lichidatorii i-au scos la mezat și 35 de autoturisme, dar și zeci de utilaje de construcții.

ANAF sta in coasta lui Marcel Gheorghe, boss-ul de la Rico!foto cu rol ilustrativ

Marcel Cornel Gheorghe se pare că a ajuns la fundul sacului, ajungând să conteste în instanță obligațiile fiscale. Societatea a dat în judecată Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța solicitând anularea deciziei unei decizii emise în 2022, privind compensarea obligațiilor fiscale, care însumează 51.318,00 de lei. Rico SRL a cerut şi suspendarea actului administrativ atacat, până la soluționarea definitivă şi irevocabilă a cauzei. Acțiunea a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța în luna martie a.c., magistrații fiind nevoiți să o respingă, pe motivul netimbrării cererii. Societatea a făcut recurs, declarat în luna noiembrie a.c.

Rico SRL, probleme și la Brașov

Probleme nu are doar la Constanța, ci și la Brașov, unde Direcția Fiscală a municipiului Brașov i-a imputat plata sumei de 94.940 lei, reprezentând impozitul pe clădiri pe anul 2019. De precizat că Marcel Cornel Gheorghe este tatăl lui Răzvan Mihai Gheorghe, patronul de la Euromateria, firmă asociată în spațiul public cu numeroase contestații referitoare la achizițiile de la Cazinou și de la Parcul Arheologic de la Constanța. În trecut, proiectul de reabilitare a Cazinoului, derulat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, evaluat la 31,6 milioane lei, a fost multă vreme blocat în urma contestaţiilor depuse de aceeași asociere Euromateria SRL- Rico SRL.

Firma a fost înființată în anul 1991, având sediul pe strada Celulozei, numărul 11A. Unic administrator și asociat al societății a fost Gheorghe Marcel Cornel. În prezent, firma se află în insolvență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Boss-ul de la Rico? Ce este Rico? Seamana cu Cico, o veche marca de sucuri proaste.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510