REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 25 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6832
22.4° Constanța Duminică, 25 August 2024 Anul XX Nr. 6832
 

Anca Țurcașiu, apariție strălucitoare la Festivalul Mamaia 2024, alături de Aurelian Temișan

Anca Țurcașiu, apariție strălucitoare la Festivalul Mamaia 2024, alături de Aurelian Temișan

Virgil STOIAN 25 august 2024 | 00:00 500

Vineri, 23 august, s-a dat startul ediției cu numărul 61 a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia. Anul acesta, festivalul legendar al litoralului este prezentat de Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, care la rândul lor au fost concurenți ai evenimentului.

Anca turcasiu, aparitie stralucitoare la Festivalul Mamaia 2024, alaturi de Aurelian Temisan

Anca Țurcașiu (54 de ani) s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, extrem de preocupată de imaginea sa. Vedeta prezintă Festivalul de Muzică Ușoară din Mamaia alături de Aurelian Temișan, iar seara trecută, actrița a purtat o ținută spectaculoasă.

Rochia neagră, strălucitoare și plină de franjuri, pe care a accesorizat-o cu un medalion simplu, i-a creat Ancăi Țurcașiu un look deosebit. La rândul său, Aurelian Temișan (52 de ani) a dat dovadă de eleganță, printr-un costum cu cămașă și sacou.

Anca turcasiu, aparitie stralucitoare la Festivalul Mamaia 2024, alaturi de Aurelian TemisanAnca Țurcașiu

„Pentru mine, Festivalul Mamaia a însemnat mai mult decât o rampă de lansare, şi acum mă întorc 35 de ani în urmă, în 1989, când am debutat. Este festivalul pe care îl urmăream cel mai mult înainte de ajunge eu pe scenă, visând ca la un moment dat să pot să fiu printre cei care cântă şi să obţin, eventual, un premiu. În 35 de ani de carieră, am multe apariţii la festival.

L-am prezentat în 1993, o singură seară, în 1994 am prezentat tot festivalul şi, iată, după 30 de ani, într-un fel, reeditez ediţia din 1994. Atunci, am fost prezentator, am avut recital cu Trupa Kripton şi l-am reprezentat pe Adrian Romcescu la secţiunea Creaţie.

 Acum, în 2024, prezint festivalul, alături de o minunată colegă şi parteneră de prezentare, Anca Ţurcaşiu, am recital cu Andrei Tudor şi cu Orchestra festivalului şi îl reprezint pe Mihai Alexandru, la secţiunea Creaţie, luptându-mă, ca oricare dintre colegii concurenţi, pentru a obţine un premiu. Sunt fericit că sunt implicat în această ediţie”, spune Aurelian Temișan despre festivalul din Mamaia, potrivit TVR.ro.
„Mi-aduc aminte de momentele pe care le petreceam după festival”

Pentru Anca Țurcașiu, acest festival înseamnă debutul ei în carieră. La acea vreme, vedeta avea să prezinte prima ediția a spectacolului după Revoluție.

„Eram copil în 1986, aveam 16 ani, nici nu ştiam prea bine pe ce lume mă aflu. Emoţiile erau foarte mari. Mi-a duc amintele momentele pe care le petreceam după festival. Eram pe vremea lui Ceauşescu şi ne ducea domnul Aron, de la Ministerul Culturii, cu un autocar la repetiţii. Pe noi, cei de la interpretare, ne ţinea sub supraveghere, ca într-un fel de cantonament, cu orar şi program. Eram nişte copii, Loredana, eu, Iordăchioaie...

Un lucru interesant este că am prezentat Festivalul Mamaia imediat după Revoluţie, în 1990 şi ediţia de atunci a fost una formidabilă. Aveam mult mai multă libertate în exprimare şi în ţinute, nu mai eram constrânşi de normele care să ne indice hainele pe care să le purtăm şi chiar machiajul. Atunci au avut loc şi petreceri pe malul mării după serile de festival... A fost o atmosferă extraordinară, ca într-o familie”, povesteșe Anca Țurcașiu, potrivit aceleiași surse.

Cum se menține Anca Țurcașiu în formă la cei 54 de ani

Anca Țurcașiu a renunțat la carne de mai bine de 20 de ani, iar de ceva timp nu mai consumă lactate, zahăr și fructe.

„Eu la 20 de ani am renunțat să mănânc carne, pentru că m-am născut o persoană căreia nu i-a plăcut carnea, adică eu nu am fost carnivoră de când mă știu.

Mama m-a forțat să mănânc carne toată copilăria, a fost un chin pentru mine și, când am plecat de acasă la 20 de ani, evident că nu am mai mâncat, adică natural nu am. Nu pentru că iubesc animalele sau știi alții cum declară. Iubesc foarte mult animalele, nu am avut o problemă din asta, să nu mănânc carne sau pentru că e sănătos sau e nesănătos”, spunea Anca Țurcașiu, în urmă cu ceva timp.


Cum se desfășoară spectacolul

În cadrul Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, pentru Marele Trofeu se vor lupta  10 artiști și 10 compozitori, jurizați de Corina Chiriac, Liliana Stanciu Georgescu, Marian Cioaca, Ionel Tudor, Horia Moculescu și Marius Țeicu, potrivit MagicFM.

Votul publicului se va lua în calcul 50% din nota finală , iar 50% votează membrii juriului. Printre artiștii celebri care vor susține recitaluri în cadrul spectacolului legendar, se numără Lidia Buble, Horia Brenciu, 3Sud Est, The Motans, Florin Ristei, Connect-R, Corina Chiriac și Loredana Groza.

Program Festival Mamaia 2024

Duminică, 25 august, seara decernării premiilor

Recitaluri: · Irina Baianț & Orchestra · Rodica Tudor · Corina Chiriac Concerte: · Feli · Lidia Buble · Bere Gratis & Orchestra · VAMA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
214037925
5/49
372636251514
joker
30261362913