REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
21.8° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Anchetă extinsă în cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală

Anchetă extinsă în cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală

Victor ROTARU 5 august 2024 | 08:27 663

Se extinde ancheta în cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de mai multe foste studente de abuz sexual! Polițiștii continua audierile, iar aproximativ 20 persoane au trimis sesizări și reclamații la Parchet. Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la universitatea Bucursti, iar după lansarea acuzatiilor, acesta și-a depus cerea de pensionare. Comisia de etică a SNSPA s-a întrunit la patru zile de la izbucnirea scandalului, iar premierul României a anunțat că legislația va fi modificată și că nu va fi toleranță pentru astfel de cazuri. 

Ancheta extinsa in cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hartuire sexualaAlfred Bulai

În doar 24 de ore, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au ajuns mai multe sesizări, după ce procurorii au îndemnat și alte victime ale sociologului Alfred Bulai să-l denunțe. SNSPA a demarat o anchetă internă, iar polițiștii au deschis și ei un dosar penal pentru folosirea funcției în scop sexual.
Alfred Bulai este suspendat din toate funcțiile, inclusiv din poziția de director al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, iar sociologul şi-a depus cererea de pensionare. Sociologul Alfred Bulai neagă faptele de care este acuzat.

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat și spune că nu există toleranță pentru astfel de cazuri, iar legislația va fi modificată. "Nu putem accepta asemenea situații și va nu va exista toleranță pentru astfel de fapte indiferent de numele agresorului", a declarat Ciolacu.

Ancheta extinsa in cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hartuire sexualaMarcel Ciolacu

"Am discutat deja cu colegii de la alte ministere și am decis că vom lucra împreună cu specialiștii de la alte ministere vizate pentru a creiona o modificare legislativă astfel încât orice sesizare să intre în analiză", spune ministrul Educației, Ligia Deca.

Ancheta extinsa in cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de hartuire sexuala Ligia Deca

În 2017, mai multe studente au vrut să schimbe codul etic al universității. Cereau sancțiuni pentru hărţuire sexuală, măsuri concrete în caz că apar astfel de situații. Au strâns 600 de semnături, inclusiv a lui Alfred Bulai, însă nu s-a schimbat nimic, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inainte, securistii erau prezenti peste tot. acum ce fac, dau si ei un numar? fiecare zi ne aduce exemple care ar fi trebuit sa ne puna pe ginduri cind votam, sau sa impingem si noi mai repede tara in ripa. vreti presedinte de dreapta, ca nu va ajuns 20 de ani cu petrov si iohanis.
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516