REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Anchetă în cazul exploziei de la fabrica de amidon din Medgidia!

Anchetă în cazul exploziei de la fabrica de amidon din Medgidia!

Replica API 5 aprilie 2022 | 00:24 4472

Într-o fabrică de amidon din localitatea Medgidia a avut loc, în cursul zilei de marți, 29 martie a.c., în jurul orei 12:00, o explozie a unui utilaj de prelucrare a porumbului, imediat după bubuitură, nori negri de fum invadând zona. La fața locului au fost alertate 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 1 autospecială de transport victime multiple, 1 autospecială CBRN și 2 ambulanțe SMURD. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Fiind vorba despre un incident periculos, evenimentul a ajuns și în atenția inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța.

Explozia de la fabrica de amidon din Medgidia a intrat în atenția ITM Constanța. În data de 29 martie a.c., ora 12:00, la Fabrica de amidon Medgidia, s-a produs un incident în instalația de uscare maltodextrină. Din cauza echipamentului care s-a supraîncălzit, în incinta acestuia s-a produs o autoaprindere cu o explozie și urmată de un incendiu. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și pe cale de consecință răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

Investiție de de milioane de euro, în Medgidia!

În 2019, Tosmur Grup a anunțat că vrea să investească 40 milioane de euro în construcția unei fabrici de amidon în Medgidia, care se va întinde pe 10 hectare și va avea 200 de angajați. Investiția va beneficia de ajutorul de stat de 80 milioane lei. Grupul turc are activități în producția de amidon, controlează două fabrici de amidon în Adana, Turcia, dar și alte business-uri în agricultură (livezi, ferme).

Fabrica aparține Omnia Europe, parte a grupului Tosmur, controlat de omul de afaceri turc Fatih Tosmur De menționat că SC Omnia Europe SA are sediul social în București, acționarul principal fiind Omnia Nisasta Sanayi Ticaret Anonim Sirketi, cu sediul în Turcia. Pentru investiția de la Medgidia, primarul Valentin Vrabie a semnat în anul 2019 o autorizație de construire.

Omnia Europe SA a fost înființată în anul 2015 și are sediul în București, pe strada C.A.Rosetti, numărul 17. Administratorii firmei sunt Tosmur Fatih, Koc Fatih, Akarcali Talat Sahin. Firma este controlată de Omnia Nisasta Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi. În 2020, firma a raportat o cifră de afaceri de 40.336 lei, un profit pe minus, dar și datorii de 111.877.713 lei.

Ce spune ISU Dobrogea despre incident

,,În cursul zilei de marți, 29 martie a.c., în jurul orei 12:34, am fost solicitați să intervenim, prin apel de urgență 112, în Medgidia, la fabrica de amidon, unde a avut loc o explozie.

Încă din primele momente au fost alocate 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, 3 echipaje SMURD B, dar și un echipaj SAJ. Un total de aproximativ 42 de pompieri.

Și la acest moment, pompierii se află la fața locului pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative. Nu au fost înregistrate victime sau persoane care să solicite transportul la spital”, a declarat Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt al ISU Constanța.

Video:

Citește și: Explozie urmată de incendiu la fabrica de amidon, în Medgidia. Video

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Medgidia poluata masiv camioane
0
0
Toate lucrarile si instalatiile sunt facute de mantuiala O sa mai bubuie
1
0
Carne, malai, praf, zeama
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768