REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
27.4° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Ancheta în cazul mașinii furate de la Medgidia, chiar de fostul proprietar, bate pasul pe loc! Nu s-a găsit nici mașina... nici hoțul!

Ancheta în cazul mașinii furate de la Medgidia, chiar de fostul proprietar, bate pasul pe loc! Nu s-a găsit nici mașina... nici hoțul!

Georgiana BOGLEA 19 iulie 2024 | 00:00 258

În urmă cu aproximativ 4 luni, un grup de șmecheri din Cumpăna a pus la cale o escrocherie mai ceva ca-n filmele de acțiune. Un bărbat din Medgidia și-a achiziționat o mașină de pe o platformă online, dar nu a apucat să se bucure prea mult de autoturismul recent cumpărat pentru că fostul proprietar a venit după câteva zile și a furat-o din fața blocului păgubitului cu cheia de rezervă. A fost deschisă o anchetă în acest caz, dar se pare că până acum bate pasul pe loc.

Ancheta in cazul masinii furate de la Medgidia, chiar de fostul proprietar, bate pasul pe loc! Nu s-a gasit nici masina... nici hotul!mașina furată

Cum s-a întâmplat totul?

Bărbatul păgubit a găsit anunțul de vânzare al mașinii pe o platformă online unde se găsesc la vânzare obiecte la mâna a doua, și nu numai, inclusiv mașini second hand. Bărbatul care a fost prejudiciat, Alexandru Ionuț Adam, a făcut schimb de mașini cu Chilian Gheorghe Alexandru, care stătea cu chirie în localitatea Cumpăna, dar este de loc din județul Prahova. Au făcut chiar și contract de vânzare-cumpărare care urma să fie dus la ștampilat la primărie, actul fiind făcut pe numele mamei păgubitului. N-au mai ajuns să perfecteze actul pentru că, între timp, noul proprietar a rămas fără mașina pe care o avea parcată în fața casei.

Ancheta in cazul masinii furate de la Medgidia, chiar de fostul proprietar, bate pasul pe loc! Nu s-a gasit nici masina... nici hotul!momentul furtului

Furtul mașinii s-a petrecut pe data de 24 martie a.c., iar suspectul principal este fostul proprietar. Când Alexandru Adam l-a căutat și i-a cerut să-i returneze bunul, a fost întâmpinat cu un topor și o bâtă. „A venit însoțit de un prieten, Cobzaru Mortu Vasile, în data de 24 martie 2024, și au furat mașina folosind cheia de rezervă. M-am dus la el, să recuperez mașina, dar m-a amenințat cu bătaia, folosind un topor și o bâtă, iar ulterior a încercat chiar să dea și mașina la dezmembrat, dar nu a fost primită. Am fost sunat de cel care mi-a furat mașina și m-a șantajat cu suma de 3.000 de lei, dacă vreau să-mi recuperez autoturismul“, ne-a declarat păgubitul.

Actualul proprietar al mașinii a făcut chiar și plângere la poliție în ziua în care a fost furată mașina, sperând că astfel i se va face dreptate. Dar, deși au trecut aproape 4 luni de la eveniment, nici urmă de mașină!

În urma articolului postat de Replica de Constanța în data de 28 martie a.c., bărbatul păgubit a primit diverse ponturi despre locația mașinii.

Aceasta a fost zărită la o stație peco din Cernavodă la câteva zile după furt, iar în mașină se aflau 2 femei și un copil.

Ancheta in cazul masinii furate de la Medgidia, chiar de fostul proprietar, bate pasul pe loc! Nu s-a gasit nici masina... nici hotul!

După care, a mai fost văzută de cineva în București pe data 28 martie.

Ancheta in cazul masinii furate de la Medgidia, chiar de fostul proprietar, bate pasul pe loc! Nu s-a gasit nici masina... nici hotul!

De asemenea, hoții au încercat să o dea inclusiv la fier vechi, dar prima încercare nu le-a reușit.

Ancheta in cazul masinii furate de la Medgidia, chiar de fostul proprietar, bate pasul pe loc! Nu s-a gasit nici masina... nici hotul!

Păgubitul se plânge de faptul că singurul care a fost audiat în acest caz este fostul proprietar. În schimb, el nu a fost chemat pentru audieri.

Alexandru Adam, bărbatul păgubit, începe să își piardă speranța că se va rezolva prea curând această situație și că va putea să își recupereze mașina sau banii pierduți deoarece de fiecare dată când a încercat să contacteze reprezentanții poliției din Medgidia, aceștia nu au avut nicio noutate pentru acest caz. De asemenea, când a vrut să spună unde a fost văzută mașina, în urma ponturilor primite, aceștia au venit cu diverse scuze cum ar fi că agentul care se ocupă de caz și-a terminat programul sau că sunt foarte multe dosare rămase din ani în urma din cauza numărului mic de angajați.

Ce au declarat reprezentanții IPJ Constanța la momentul furtului

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 17.45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că unei femei i-ar fi fost sustras autoturismul. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că o femeie, ar fi cumpărat un autoturism de la un bărbat, fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare, iar acesta ar fi sustras autoturismul cu cheia de rezervă. În cauza a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, au declarat reprezentanții IPJ.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712