REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Anchetă internă dispusă de conducerea Spitalului Judeţean Botoșani, după moartea unei tinere de 25 de ani

Anchetă internă dispusă de conducerea Spitalului Judeţean Botoșani, după moartea unei tinere de 25 de ani

A.F. 21 august 2023 | 00:00 576

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani a dispus efectuarea unei anchete administrative, după ce o tânără de 25 de ani a decedat la Maternitate, la câteva ore după ce a fost internată.

Ancheta interna dispusa de conducerea Spitalului Judetean Botosani, dupa moartea unei tinere de 25 de ani

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei, a declarat că ancheta urmăreşte stabilirea cauzelor morţii tinerei, dar şi modul de respectare a protocoalelor terapeutice.

"La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani s-a constituit o echipă de specialişti, care să analizeze cauza decesului şi modul cum au fost respectate protocoalele terapeutice în vigoare", a afirmat Asaftei.

El precizează că tânăra a ajuns pe Secţia de obstretică şi ginecologie joi seară, în jurul orei 23,30, fiind adusă de ambulanţă. Femeia, care mai avea trei copii, era însărcinată în luna a treia. Ea a chemat ambulanţa după ce a acuzat sângerare genitală externă şi dureri abdominale.

"S-au efectuat investigaţii de laborator, conform protocolului în vigoare, dar şi examene paraclinice constând în examen ecografic. Medicii de la Maternitatea Botoşani au declarat că nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopţii, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluţie. Pe data de 18 august, la orele 7,30, brusc se degradează starea generală a pacientei, cu dispnee severă, cu sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care este transferată de urgenţă în Secţia de anestezie - terapie intensivă, unde se instituie manevre complexe de reanimare. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, la ora 8,20, se declară decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie căi respiratorii superioare", a explicat Ioan Asaftei, scrie Agerpres.

Conducerea spitalului aşteaptă, de asemenea, rezultatele necropsiei.

O anchetă penală pentru ucidere din culpă a fost demarată şi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513