REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
11.4° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Anchetă la Școala 43 din Constanța, după ce un puști de 10 ani și-a bătut colegii

Anchetă la Școala 43 din Constanța, după ce un puști de 10 ani și-a bătut colegii

Victor ROTARU 5 iunie 2024 | 11:23 2868

Caz revoltător la Școala nr. 43 Ferdinand, din Constanța! Vineri, 31 mai, ar fi avut loc un conflict spontan între mai mulți elevi. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un elev de 10 ani ar fi agresat fizic trei elevi de aceeași vârstă.

Ancheta la scoala 43 din Constanta, dupa ce un pusti de 10 ani si-a batut colegii

„La data de 31 mai a.c., în jurul orei 09.45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta Școlii Gimnaziale nr. 43 Ferdinand, ar fi avut loc un conflict spontan între mai mulți elevi.

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un elev, de 10 ani, ar fi agresat fizic trei elevi de aceeași vârstă. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. Au fost informați specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, potrivit competenței.

Ancheta la scoala 43 din Constanta, dupa ce un pusti de 10 ani si-a batut colegii

Totodată, ca urmare a incidentului, la data de 3 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat acțiuni de prevenire a bullyingului și a violenței școlare în rândul elevilor din clasa în care ar fi avut loc incidentul. De asemenea, au desfășurat activități postincident cu cadrele didactice și conducerea unității școlare, conform Planului teritorial cadru de acțiune pentru siguranța școlară, de la nivelul județului.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Ce spune ISJ Constanța

Contactat de către reporterii de la Replica, Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța, a transmis:„Nu prea știu eu cum poate să terorizeze un copil de clasa a III a o școală întreagă. Asta e într-o discuție. Adică noi avem foarte multe cazuri de acest fel gestionat în școli. Sunt fel de fel de situații de violență în școală, dar există o comisie de prevenire și eliminare a violenței școlare. Există niște măsuri care să fie luate, instituții care trebuie să fie anunțate conform procedurii. Și se pare că acest lucru s-a făcut doar că din ce văd eu, și nu e un caz singular, din păcate, unitatea de învățământ înțelege că are o problemă, dar mai puțin își propune să o rezolve. Astfel de situații trebuie gestionate cu consilierul școlar, am înțeles că părintele și-a dat consimțământul să existe consiliere individuală, în colaborare cu părintele. Adică toate aceste lucruri intră într-o zonă de comunicare și colaborare și interinstituțională și cu părintele etc. Ei în schimb au preferat să inflameze lucrurile și să rezolve problema determinându-l pe părinte să îl mute din nou din școala respectivă. Ceea ce se va întâmpla, din păcate. Nu știu dacă au chemat poliția, dar pe procedură, în situații de violență gravă, atunci obligatoriu se anunță la 119 DGASPC-ul Protecția Copilului și la 112, poliția. Așa e specificat în procedură. E o situație standard. Cred că este asta, o să o întreb și eu pe doamna directoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu ani in urma era un copil bataus la scoala nr.28, Marius T. cu taticul p******r. Nimeni nu indraznea sa se ia de acel copil dezaxat, ca se supara taticul... Apoi taticul l-a bagat la liceul Mircea, pe programul locurilor pt r***i. Doar ca ei nu sunt r***i. Doar niste hahalere... Asta e Constanta, nu?? Traficul de influenta e la el acasa. Securisti, politisti, procurori au retele vaste de influenta. Minunat oras...
1
1
O școală plină de țigani și borâturi din cartier!!! Nu înțeleg de ce o ridicați la nivel de școală importantă când ea nu trece de nivelul "subsol", mulți copii cu părinți fără educație dar care se cred buricul pământului. Borâturile se ceartă între ele...nu i nimic nou sub soare!!!
2
2
TOTI care sunt membrii CIUMEI ROSII ( psd + aur + pusl ) isi " EDUCA " PROGENITURILE sa BATA si sa UMILEASCA tot ce prind !!! FATALAUL care e seful ISJ, este membru marcant al CIUMEI ROSII PESEDISTE din constanta !!! Ce masuri sa ia ? ? ? Astia care va bat copiii astazi, maine va vor VIOLA fiicele, fiii !!!
1
1
Asa arata Constanta condusa de Chitac. Mergeti la vot sa scapam de pensionarul special.
8
1
Cine la cine să faci reclamații dacă tot ce se învârte în Constanța e condus de clanuri de mach1don1, primărie, prefectura, poliția locală, apele r*mâne, apc, psd, pnl
12
1
Ești un delicvent! Ai făcut doar manevre!
8
0
De la PNL și delicoiti și domn inspector! Votați pnl
6
0
Dar la Poarta Albă nu este școala ?
10
2
Spune ca este făcut cu amanta! Ești o mizerie de om....nu ti-ai educat în nici un fel copiii...și nici pe asta făcut cu amanta....asa tata ...asa copil.....niște puscariasi
15
0
Asta mai e inca inspecteoscolar dupa ce a zis aceste afirmatii ?!
17
0
De ce s******i comentariile impotriva domnului inspector????
12
0
Ta.su a bătut o polițistă de la rutiera care la prins pe fi.su fără permis. Fi.su a scăpat de dosar și polițistă bătută s.a ales cu dosar pt purtare abuziva.
13
0
Exmatricularea, cum era inainte
17
0
mamii lor de neam de ciobani..ce sa invete un pui de cioban de la ta-su? Ala e primar si bate femei, copii...ce prinde..asa e la el la tara..si p.u.l.i.c.a. asta de inspector cica nu isi imagineaza cum poate un copil sa terorizeze o clasa intreaga..pai daca ala e salbatic si ceilalti sunt crescuti de niste oameni? normal ca ii terorizeaza..daca isi un pumn in cap de la alt copil sunt sigur ca se face megaancheta..marsh la oi delicoti !!
29
1
De ce nu spune domnul inspector ca este vorba despre fiul lui Delicoti, primarul din Poarta Alba?
40
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515