REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
29.9° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

Andrei Caramitru: Economia României o va depăși pe cea a Austriei

Andrei Caramitru: Economia României o va depăși pe cea a Austriei

A.F. 4 ianuarie 2024 | 17:28 1386

Andrei Caramitru revine cu predicții pe Facebook. Economistul, fost consilier al lui Dan Barna, a anunțat deja anul în care România  va fi admisă complet în Schengen. Iar predicțiile nu se opresc aici. Economia țării noastre o va depăși pe cea a Austriei.

Andrei Caramitru: Economia Romaniei o va depasi pe cea a AustrieiAndrei Caramitru

"Prognoza economică pana in 2027 (cifre oficiale): 2023 - 2027 - PIB total. 320 440 miliarde euro, salariu brut. 1401 1800 Euro pe lună.

Dacă evoluția continua si motoarele funcționează si după 2027 (vom avea spre 2030 autostrăzile in mare parte făcute, vom fi in Schengen, vom creste masiv producția de energie - nuclear + gaze marea neagră), se vor întâmpla următoarele, așa cum am scris de multe ori aici:, spre 2030 :

- economia Romaniei ca PIB total va depăși dimensiunea economiei Austriei (acum ei sunt pe la 440 miliarde si vor creste puțin de acum încolo)

- vom depăși salariul brut mediu de 2200-2300 eur pe luna, nivelul Spaniei sau Italiei.

Pe scurt - în perioada 2030-35, vom reuși cel mai probabil sa avem convergența full cu Europa de Vest. După va veni alta tema - cum să menținem creșterea ca să îi depășim.

Știu ca pare Science fiction, dar proiecţiile astea sunt aliniate între Eurostat, Banca Mondiala, FMI, marile bănci de investiții, comisiile naționale de prognoza, tot. Discuția despre convergenta Poloniei si României cu Europa de Vest exista deja si sunt pe masa tuturor decidenților din vest, sa știți.

Mulți o să spuneţi - deficitul, datoriile!!! da avem un risc cu deficitul. ÎNSĂ - noi avem o datorie ca procent din PIB acum de 50%. In Europa de Vest media e pe la 120%. deci avem mega spaţiu de manevră încă vreo 20 de ani cel puțin (si gradul de îndatorare al populaţiei si al firmelor per total e încă foarte foarte mic).

O sa mai ziceți - spitalele, școlile. Da. Dezastru. Însă aici vorbim de PIB nu de calitatea serviciilor statului. Sunt teme diferite (una e sa fi bogat - alta e sa fi frumos sau bine îmbrăcat sau sa fi citit Plato si Kant)", scrie Caramitru pe Facebook, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e neicusorule,ca aia de spui tu ca stagneaza asteapta la crasma sa le luam caimacul.Poate-i luam la 100 de metrii
3
0
A aparut si asta sa isi dea cu parea despre toate si el nu se pricepe la nimic, nu era suficient dana budeanu si alte p******e
2
0
mananci k*t!
3
0
uita-te si tu la televizor: concertul de anul nou de la viena! o p..a in spate, ti-ar umfla ochii, sa vezi mai bine, unde sint ei si unde noi.
2
0
Ăsta nu a aflat că, un sfert dintre romani, înca mai au wc uri in fundul curtii ! Pe primul loc in UE, suntem. Si bulgarii stau mai bine. Toti sunt rupti de realitate.
5
0
Ce fumezi ba agariciule? Te ai uitat in oglinda ce mutra de p***t ai?
4
0
@BAI NENE - fa o comparatie intre salariul de acum zece ani si acum dar daca esti pe ajutoare atit meriti @DA DANU- economia pe care o regreti nu a fost competitiva A supravietuit pentru ca ce se producea ti se baga pe git ca nu aveai alte optiuni Se faceau detoate si nimic de calitate Noroc cu caer ca se mai facea troc cu fratii comunisti Spre sfirsit nici aia din lumea a 3 a nu mai luau nimic de la noi Dovada este ca datoriile le-am platit in produse alimentare Cei de peste 50 de ani au simtit pe pielea lor romania multilateral dezvoltata
2
12
asta numai daca nu v-or iesi la alegeri aur .sosoaca sau dacii liberi
2
10
Si eu lucrez la statistica si pe hartie asa o sa fie, sunt multi bani care se invart si o sa se invarte de acum incolo in economia romana.problema este ca acei bani nu o sa intre in buzunarele noastre, ale oamenilor de rand. CU CE MA INCALZESTE PE MINE ca stam bine economic pe hartie dar in portofelul meu nu se vede cresterea...
14
2
Sigur!!! În vânzarea de "second-hand hend"-uri și gunoaie!!! Când aveam economie, am făcut "rebulutie" și am realizat "aratura"!!!
17
2

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212