REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Angajări ciudate la Nuclearelectrica, vezi cine a avut șansa să prindă un job bine plătit

Angajări ciudate la Nuclearelectrica, vezi cine a avut șansa să prindă un job bine plătit

Andreea POPA 28 august 2023 | 00:00 11192

Compania de stat Nuclearelectrica face mereu angajări, pentru că o afacere de o asemenea importanță are nevoie constantă de cei mai buni oameni din domeniu pentru a performa. Iar șefii producătorului național de energie nucleară au considerat că totul va merge mai bine dacă vor coopta pe statul de plată un angajat al Serviciului Român de Informații (SRI), dar și pe fiul controversatului pesedist Toni Greblă, fost judecător al Curții Constituționale Române (CCR), actual președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP).

Angajari ciudate la Nuclearelectrica, vezi cine a avut sansa sa prinda un job bine platit  Toni Greblă

Nuclearelectrica are de foarte puțin timp doi noi angajați, cu un profil extrem de interesant. Chiar dacă site-ul încerca duminică să ascundă cât mai multe informații despre companie, probabil dintr-o eroare temporară, o căutare mai amănunțită îi scotea la iveală și pe nou veniți.

Astfel, aflăm despre angajarea Simonei Mihaela Tomoșoiu într-o funcție de șef departament la Nuclearelectrica. Noua achiziție a companiei nucleare de stat nu este foarte bogată, dar se bucură totuși de o situație materială peste medie: două terenuri intravilane cu o suprafață totală de peste 2.700 metri pătrați în localitatea dâmbovițeană Dragodănești, primite moștenire, două în apartamente în București (unul cumpărat și altul moștenit) și o casă în Dragodănești, de asemenea moștenită. 

Angajari ciudate la Nuclearelectrica, vezi cine a avut sansa sa prinda un job bine platit

Salariu de 11.500 lei pe lună la SRI

Simona Tomoșoiu are un BMW și trebuie să returneze un credit bancar de 20.000 de euro, fără niciun alt ban pus deoparte sau alte bunuri de valoare. Veniturile familiei sunt salariile soțului, Andrei Tomoșoiu, care este angajat atât la firma de asigurări Espaco Insurance, de unde declară venituri în ultimul an de 18.288 lei, cât și la Al Dahra Holding, din Abu Dhabi, holdingul care deține Insula Mare a Brăilei, care i-a achitat un salariu de 221.740 lei.

Cel mai interesant aspect vine chiar la final, unde aflăm de unde a încasat Simona Tomoșoiu un venit în ultimul an, înainte de a fi angajată de Nuclearelectrica. Astfel, actuala șefă de departament de la compania nucleară de stat a câștigat în ultimul an un salariu de 139.000 lei ca angajată a Serviciului Român de Informații.

Cam în aceeași perioadă cu angajata SRI a fost adus în Nuclearelectrica și un alt nume foarte interesant, Silviu Mihai Greblă. Este fiul lui Toni Greblă, controversatul pesedist care a ocupat de-a lungul timpului funcții extrem de importante în stat, precum cel de senator, judecător la CCR, secretar general în Guvern și prefect al Bucureștiului, pentru ca acum să fie omul care va organiza alegerile din 2024, ca președinte AEP.

Angajari ciudate la Nuclearelectrica, vezi cine a avut sansa sa prinda un job bine platit

Nora lui Toni Greblă, angajată la Guvern

Fiul pesedistului care deține o funcție cheie în România a fost angajat de Nuclearelectrica tot pe o funcție de șef de departament. Silviu Mihai Greblă deține un teren intravilan în București și unul în Voluntari, două apartamente în București și conduce, tot ca noua colegă adusă din SRI, o mașină BMW. 

Fiul lui Toni Greblă are în cele 9 conturi bancare peste 31.000 lei și ceva mărunțiș în euro și dolari și trebuie să returneze două împrumuturi bancare totalizând aproape 60.000 lei.

Silviu Mihai Greblă are la Nuclearelectrica un salariu anual de 148.759 lei, în timp ce soția sa, Corina Vasilica Greblă a raportat doar 6.482 lei, câștigați ca și consilier principal la Secretariatul General al Guvernului. Veniturile atât de modeste ale celebrei familii Greblă sunt completate de dobânzi practic penibile ca sumă, dar totuși raportate: 850 lei de la Libra Online Bank, respectiv 75 lei de la ING Bank.

În plus, doamna Greblă a încasat un stimulent pentru un nou născut de 2.500 lei, o indemnizație pentru creșterea copilului de 72.405 lei, cărora li se adaugă alocațiile celor doi copii. 

Angajari ciudate la Nuclearelectrica, vezi cine a avut sansa sa prinda un job bine platit

Băiatul lui Toni Greblă, băgat și la OPCOM

În fine, Silviu Mihai Greblă a mai încasat și 17.502 lei ca membru în Consiliul de Administrație de la OPCOM (Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale), o altă instituție cheie a statului român în care suntem siguri că a ajuns fără nicio legătură cu faptul că este fiul tatălui său, pesedistul Toni Greblă. 

Ironia sorții face să avem din nou de-a face cu SRI și în cazul fiului lui Greblă. Înainte de a ajunge șef la instituții vitale ale țării precum Nuclearelectrica și OPCOM, Silviu Mihai Greblă a făcut afaceri cu irakianul Mohamad Ali Alsae Al Dulaimi, un complice al grupării teroriste Al Qaeda. Logic, irakianul a fost intens supravegheat în România de către SRI, care nu avea cum să-l omită din peisaj și pe băiatul puternicului lider PSD Toni Greblă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt multe care nu le aveți, care nu le stiți, care nu se spun
0
0
Toni Greblă cel mai mare excroc.
5
0
Pt io al glanetssului: Bravo mene ai ceva talent !
0
0
Asta e un penal ce trebuia impuscat intr-o tara normala, din cauza astora vor urma multe tragedii in tara asta, astia calcă pe cadavre
6
0
Mafia Mafia și iar Mafia
11
1
Nu e nici un secret ca la Nuclearelectrica angajarile se fac numai pe pile si recomandari, asa a fost dintotdeauna, martori sunt cei care au dat concurs , pe bune , l-au luat, si dupa li s-a spus ca au picat la interviu, ce sa vezi... Mai grav e ca nimeni nu se atinge de nemernicii astia care decid pe cine angajeaza dupa pile si interes, asta probabil pana cand s-o intampla un incident major si va fi rascolit kktul...
16
1
cine cunoaste stie, e o mare veselieb , cand te nasti ,ai viitor pe pamantul tuturor,vremea trece ce a fost no sa mai fie , astazi ,maine niciodata , viata merge ca o ata pe mosor,invartindu se incet , bucurii si suferinte ,anii trec si se petrec firul insa se termina, asta a fost si numai bine! pamantul e un covor asternut ... pe viitor! multe ...sub cesuri!
2
3
MAFIA FILIERA TACERII...LA TIMPURI NOI TOT NOI MAFIOTII...PROSTIMEA MINIM PE ECONOMIE,SCLAVII PAMANTULUI
8
1
asteptam alegerile, sa va dam jos, fara psd, fara pnl, sa vina altii noi ca neam saturat de voi
12
5
Si ne mai miram de multitudinea de tragedii in care mor oameni nevinovati!
14
0
Demisia celor care conduc cele sapte institutiii care trebuia sa fac treaba !!! Confiscarea totale a averii c.iorilor primarului cu cele doua progenituri !!! Plata totala a daunelor celor nevinovati !!!
10
0
Mai lasati-ne cu cancanurile astea ieftine; stim si noi cum si de catre cine se ocupa multe posturi la stat in toata tara; de ce ar face nuclearelectrica exceptie ? de ce nu publicati lista celor care conduc cele 7 institutii cu atributii de control la crevedia care nu au facut nimic timp de 3 ani, felul in care au au fost numiti si de catre cine cel mai probabil pe criterii politice pentru ca as fi foarte surprins sa fi obtinut posturile corect prin concurs si sa fie niste buni profesionisti cu studiile corecte necesare postului; au fost gasite alte 11 statii gpl fara autorizatii numai in sectorul 5 la o verificare rapida si sumara si mai urmeaza si altele
7
8
Nu e nimic ciudat. Se continua traditia din vremea lui Ceausescu. Si pe atunci,marile intreprinderi aveau un securist si un politruc la biroul de partid. Macar atunci securistii si politrucii erau separati de restul,de conducere ramanand sa se ocupe oameni cu pregatire in domeniul specific unitatii economice. Sefii erau ingineri,economisti si nu parliti,ci absolventi de facultati unde se intra greu si se invata mai mult decat se copia,adica invers ca acum.
16
0
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază, care latră...contra cost!!!
8
18
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost! Este câinele de pază, care latră...contra cost!!!
8
20
Marș-ma!
7
5
firmele au la baza oameni care au avut tangenta cu serviciile si politicul. copii lor pcupa functii, ceilalti nu rezista si se apuca de prostii.
13
1
Stai linistit, poti sa injuri cat vrei, nimic nu o sa se schimbe. Apropo...anul asta imi cumpar inca o vila si plec iar Tailanda...i-a cu paine sa nu ti se aplece, te roade invidia.
8
15
cei ce conduc tara ,buni sau rai se unesc intre ei, se acopera ,se protejeaza, impart serviciile cele mai banoase si ...devreme acasa ,pregatesc noile alegeri pentru ei s a continue ,fac favoruri , calca in picioare legi si oamenii capabili care au putine sanse la noi in tara .Averile facute usor fara munca sunt multiplicate, ajutand politicul la putere sa se mentina si sa i protejeze in ...agoniseala fara numar!
12
5
Bagamias p**a in gura ta de c***t, nu ne roade invidia, ne enerveaza coruptia! sa ajungi la puscatrie coruptule si sa fii futut la gaurica pana nu iti mai gasesti cuvintele!
17
4
NU ne mai facem bine niciodata ,Romania mea de suflet, Romania mea de dor ,Romania mea fara viitor ! Plecam din tara asta pe capete , or sa ramana ei intre ei ? Nu vor aduce nepale , indieni chinezi si asa mai departe !
11
2
Ce sa inteleaga tinerii de pe bancile scolilor? Daca inveti nu ai parte de asa posturi, in cel mai fericit caz sa muncesti si pentru prigenitura unui sinecurist, care oricum nu trece pe la birou. Nu e vorba de invidie, e despre situatia actuala si viitoare, cand Romania se scufunda. Ei, dupa ce o vor ingropa de tot, isi vor lua acareturile si se muta in alta parte. Noi, vom ramane cu datorie facute de ei. Inca nu-i tarziu sa plecam din tara, aici nu mai e nicio speranta.
26
2
Doamne ajuta sa nu se intample vreodata ca la Crevedia! :) Sa-i puna sefi la departamentul PROTOCOL, ADMINISTRATIV /CURATENIE/MAT.BIROTICA, dar nu la ceva tehnic sau exploatare centrala nucleara! De ce nu se mai practica scoaterea la concurs a posturilor!? De ce nu au dreptul la un job bun , decat copii guvernantilor!? Pentru ca acestia sunt STATUL PARALEL! Poporul merge pe linia lui si statul paralel pe linia lui !
20
1
Cand altul se descurca bine
5
20
Nu este nici o surpriza cand aflam ca tot protejatii lui Ion Iliescu ne conduc in continuare, mai nou prin urmasii lor, in timp ce romanii care au luat atitudine impotriva lui Iliescu inca din vremea lui Ceausescu ( practic impotriva comunismului ca SISTEM), sunt hartuiti in continuare ( chiar si unii copii ai lor), pana la tentative de omor. Liderii PSD care nu incearca sarecunoasca rolul nefast al lui Ion Iliescu, ACUM, cat inca mai este in viata ( si deci se poate justifica singur), nu au NICI o valoare! Nu va fi nici o surpriza sa-i auzim pe acestia, dupa moartea lui Iliescu, spunand ca acesta a fost un dictator ( zambaret, spre deosebire de Ceausescu, care a fost un dictator incruntat). Totodata nici PSD-ul ca partid, nu va avea nici o valoare ( chiar cand este la Putere si chiar daca mai are si politicieni cinstiti), pana cand nu va dezvalui greseala de a-l tolera si " acoperi" pe I. Iliescu cat timp a fost in viata. Trist, dar adevarat...
15
4
Te oftici? Mai musc-o o data!
4
16

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677