REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
24.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

ANGAJATĂ a BAROULUI CONSTANȚA, TERORIZATĂ de PROPRIUL TATĂ

ANGAJATĂ a BAROULUI CONSTANȚA, TERORIZATĂ de PROPRIUL TATĂ

Replica API 24 noiembrie 2021 | 00:14 3473

Oana P., o secretară a Baroului din Constanța, trăiește o adevărată teroare din cauza tatălui ei. Astfel, femeia, împreună cu familia ei, a fost amenințată de Constantin M., propriul tată, că îi taie și le dă foc la casă. Din această cauză, Oana P. a solicitat un ordin de protecție împotriva lui Constantin M., fiindu-i teamă de acțiunile acestuia. Cererea a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța.

Oana P. a declarat că până la acest moment, pârâtul, care este tatăl ei, a fost violent doar cu mama ei, dar din data de 12.11.2021 a început să fie violent și cu ea și familia ei, respectiv, fiul și soțul ei. Femeia s-a plâns în instanță că tatăl ei, Constantin M., a vrut să își cumpere o saltea, care costa 1.500 lei, iar cu ocazia reducerilor, a găsit aceeași saltea la un preț de 500 lei. Cum, tatăl își dorea produsul, iar fiica refuza să-i dea bani ca să-l achiziționeze, a iscat un scandal, ajungând până la agresiuni fizice aplicate mama ei. Pe fir a intrat și poliția, iar apele s-au mai liniștit. Însă duminică, 14.11.2021, bărbatul a continuat să-și agaseze fiica, cerându-i bani 1.000 Euro, în caz contrar le va tăia gâtul. De parcă nu ar fi fost de ajuns, bărbatul s-a deplasat și la locul de muncă al fiicei sale, cu intenția de a-i solicita Decanului Baroului să îi pună poprire pe salariu pentru ca Oana P. să îi dea 1000 de euro.

Bărbatul a fost diagnosticat cu tulburarea de personalitate

Femeia precizează că pârâtul a mai solicitat și altădată sume de bani, dar niciodată sume așa de mari. Arată că pârâtul a mai fost violent cu mama ei, dar niciodată cu ea. El nu a mai fost internat la Secția de Psihiatrie, dar din anul 2012 a fost diagnosticat cu tulburare de personalitate, și a primit un tratament, pe care nu l-a urmat, spunând că se simte rău de la el. Din anul 2012 pârâtul s-a dus singur la medic, dar nu știe ce tratament urma.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că, din probele administrate, rezultă cu certitudine că pârâtul a exercitat asupra reclamantei, anterior declanșării prezentului demers judiciar acte de violentă verbală, aceste acte punând în pericol integritatea psihică a reclamantei.

Din ansamblul probatoriului administrat în cauză, constând în răspunsurile părților la interogatoriile administrate din oficiu la termenul de judecată din data de 18.11.2021, a rezultat că violențele exercitate de către pârât sunt determinate de o stare conflictuală recentă, fundamentată pe solicitarea pârâtului de a i se remite suma de 1.000 euro pentru achiziționarea unei saltele. Instanța a hotărât emiterea unui ordin de protecție împotriva lui Constantin M., pe o perioadă de 6 luni, perioadă în care este obligat la păstrarea unei distanțe minime de 100 de metri față de persoana reclamantei, față de locuința și locul de muncă al reclamantei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai taunilor, astuia nu ordin de protectie ii trebuie, ci internare la boli psihice.
2
0
duti buretoasa
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303