REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Angajați ANAF, trimiși în judecată pentru că au falsificat diplome de studii pentru a promova în funcţii

Angajați ANAF, trimiși în judecată pentru că au falsificat diplome de studii pentru a promova în funcţii

Virgil STOIAN 2 noiembrie 2023 | 12:38 3623

Doi angajaţi ai ANAF – unul de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Alexandria, celălalt din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Bucureşti - au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de înşelăciune şi uz de fals după ce au folosit diplome de studii falsificate pentru a promova în funcţii. În cazul angajatului de la Teleorman, transferul pe o funcţie superioară nu a fost făcut, întrucât funcţionarii de la resurse umane au remarcat că diploma depusă este falsă. În schimb, angajatul ANAF Bucureşti a încasat ilegal 189.536 lei folosindu-se de acte false de studii pentru a promova în funcţie.

Angajati ANAF, trimisi in judecata pentru ca au falsificat diplome de studii pentru a promova in functiiangajați ANAF, trimiși în judecată pentru că au folosit diplome de studii falsificate pentru a promova în funcţii

Funcţionarul din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Bucureşti a fost deferit justiţiei sub acuzaţiile de înşelăciune în formă continuată şi uz de fals în formă continuată după ce, în ultimii trei ani, a folosit o diplomă falsă, susţinând că este absolvent al ASE Bucureşti.

Angajati ANAF, trimisi in judecata pentru ca au falsificat diplome de studii pentru a promova in functiiSediul ANAF

 

„În perioada 03.12.2020 - iunie 2023, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul i-a indus în eroare pe funcţionarii publici din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală-Serviciul Coordonare Control Produse Energetice, Direcţia Operaţiuni Vamale Import - Export şi Produse Accizabile, cu prilejul formulării cererii de transfer în funcţia publică de execuţie vacantă de inspector clasa I grad profesional superior din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală-Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Bucureşti, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că acesta deţine titlul de economist, absolvent al Facultăţii de Economia şi Gestiunea Producţiei Agricole şi Alimentare, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, în profilul Economic, specializarea Economia şi Gestiunea Producţiei Agroalimentare, promoţia 2001, utilizând drept mijloace frauduloase înscrisuri oficiale falsificate, respectiv diploma de licenţă presupus a fi emisă de Ministerul Educaţiei Naţionale şi diploma de licenţă «Duplicat» presupus a fi emis de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale injuste, reprezentând venituri salariale aferente funcţiei în care a cerut transferul, cu consecinţa producerii unei pagube în valoare totală de 189.536 lei, reprezentând venituri nete încasate necuvenit”, se arată în documentele procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au instrumentat acest dosar.

Al doilea inculpat a încercat să promoveze pe o funcţie superioară în cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală Alexandria, folosind o diplomă falsificată şi susţinând că este absolvent al unei universităţi private. El nu a reuşit să promoveze, întrucât angajaţii de la resurse umane au avut suspiciuni cu privire la veridicitatea diplomei de studii. Funcţionarul este cercetat pentru tentativă la înşelăciune şi instigare la uz de fals.

„La data de 08.07.2022, cu prilejul formulării unei cereri de transfer în funcţia publică de inspector clasa I grad profesional superior din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală - Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 3 Alexandria, inculpatul a încercat să-i inducă în eroare pe funcţionarii publici din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală-Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 3 Alexandria, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase că inculpatul deţine titlul de economist, absolvent al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, din cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir Bucureşti, în domeniul Administrării Afacerilor, specializarea Managementul Afacerilor, promoţia 2004, utilizând drept mijloace frauduloase înscrisuri oficiale falsificate, respectiv diploma de licenţă presupus a fi emisă la data de 16 octombrie 2005 de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, şi suplimentul la diploma de licenţă, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale, reprezentate de salariul cuvenit funcţiei în care a cerut transferul, fără a se produce o pagubă, întrucât funcţionarii publici din cadrul departamentului de resurse umane au sesizat caracterul fals al înscrisurilor depuse”, informează, joi, procurorii Parchetului de e lângă Judecătoria Sectorului 1.

În perioada iulie-septembrie 2022, a determinat un terţ să depună la finalul lunii septembrie 2022, în numele său, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia de Organizare şi Resurse Umane, diploma falsă.

Dosarul în care cei doi funcţionari sunt cercetaţi penal va fi judecat la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr acesti hotzi cu licente tolerati de stat , si ne pedepsiti le as dat 15 ani la kanal, sau la bicaz cum era inainte, ei scapa cu arest la domicilu, sau judiciar, , dar raman cu banii furati, rusinos in timp ce populatia munceste obest, hoti,penali javre, ne norociti de sun umani, si sun f multi k ei si prin, spitale, si pu litie, justitie,
2
0
A venit la licitatie impreuna cu unu Itu si au licitat pana la un pret derizoriu. Aveau amandoi o diferenta de doar 5 unitati la seria borderourilor de achitare a garantiei licitatiei. Deci au achitat impreuna, deci licitatie aranjata. Si acum batranii sunt evacuati din apartament!
2
0
Care te legi de Dragnea Liviu.Undr a regulat Liviu Dragnea tu lingi frumos
2
0
Învață analfabetule sa scrii...Escroc este cuvântul corect,cuvântul excroc nu exista in dexul limbii romane.Tramvai este cuvântul corect nu tramvai.Prescurtarea kk nici acesta nu este in dictionarul limbii romane
2
3
Cum functioneaza...Hotii de politicieni si au creat o structura de alti hoti ,,ANAF,, pe care ia trimis la furat din buzunarele noastre ca sa poata ei sa si cumpere Vile,Masini de lux,sa si mareasca averile si conturile din strainatate.Azi,romanii stau impasibili.Daca erau aceeasi romani care l au dat jos pe Ceausescu,astazi eram departe.
5
0
La Teleorman e normal acolo numi excroci analfabeti,nu sunt in stare sa faca nici o facultate particulara de kk,unde nu trebue decat sa ai buletin si sa nu te calce tranvaiu ca sa o termini
4
1
Trebuia arestați minim 24 ore și control judiciar 365 zile.
5
0
Să îți iau familia în poola
2
4
Veniți la Ovidius! Se dau diplome fără frecventa și examene prin neprezentare!! Doar sa vorbiți cu o față bisericeasca!
7
1
Ehe, sunt si din aceia care participa la licitatii si scot batranii afara din apartmente...
9
0
Este rusinos ceea ce au facut,in conditiile in care au salarii de salarii si nu se mai satura!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510