REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
31.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Angajații ITM cer mai mulți bani

Angajații ITM cer mai mulți bani

Replica API 17 iunie 2022 | 00:00 364

Tot mai mulți angajați din sistemul public se plâng de salariile mici pe care le încasează. Fie că vorbim de sporuri, ore suplimentare, aceștia urmează calea instanțelor de judecată pentru recuperarea drepturilor. Acesta este și cazul celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, care au deschis o acțiune la Tribunalul Constanța prin care cer mai mulți bani.

Angajații ITM se plâng de salariile pe care le primesc și cer majorarea acestora printr-o acțiune în instanță ce are ca obiect litigiul privind funcționarii publici, conform legii 188/1999. Nemulțumirea angajaților este legată de salarii, oamenii fiind indignați că nu au creșteri semnificative vizavi de munca prestată.

”Bănuiesc că este vorba despre obligarea pârâtei, adica a mea și a Inspecției Muncii de a majora salariile până la nivelul maxim al funcțiilor din cadrul aceleași familii ocupaționale sau e vorba despre o solicitare către instanțe de a obliga ITM Constanța și Inspecția Muncii de a acorda spor de confidențialitate și spor de mobilitate. Sporul de confidențialitate se referă la faptul că nici un inspector de muncă și nici un funcționar nu are dreptul să vorbească, să discute în presă despre societățile la care merge în control, a căror situație materială o cunoaște dintr-o împrejurare sau alta s.a. Se mai referă și la împrejurarea că inspectorii de muncă nu au voie să presteze o altă activitate, decât una didactică. Nu poate avea alt job, decât în domeniul învățământului” , a declarat Eugen Bola, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța.

Aceasta nu este prima acțiune de acest gen. Și în trecut, funcționarii de la ITM, au cerut în instanță recalcularea salariului la nivelul maxim corespunzător celui pentru funcţii similare din cadrul aceleiaşi familii ocupaţionale şi categorii profesionale stabilite în cadrul instituţiei pentru aceeaşi funcţie/grad/treaptă şi gradaţie, dacă activitatea se desfăşoară în aceleaşi condiţii începând cu data de 01.05.2018, cu includerea în indemnizaţia brută de încadrare de la data de 01.05.2018 a sporului de confidenţialitate de 15% şi a sporului de mobilitate de 15%.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513