REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Angajatul Nuclearelectrica cu case în America, lingouri de aur și o avere de peste 23 de milioane de dolari

Angajatul Nuclearelectrica cu case în America, lingouri de aur și o avere de peste 23 de milioane de dolari

Replica API 1 mai 2022 | 00:00 39555

Noul angajat al Nuclearelectrica, fostul vicepremier și ministru al Justitiției Ana Birchall, este unul dintre cei mai bogați oameni din România. Din declarația de avere oficială se poate vedea că fostul lider PSD are mai multe terenuri și locuințe, inclusiv un apartament de peste 300 metri pătrați în București și două case în SUA, bijuterii și lingouri de aur de peste 200.000 de euro, peste 600.000 de dolari în bănci și obligațiuni și investiții în firme din străinătate în valoare de 23.000.000 de dolari.

Ana Birchall este angajat din ianuarie 2022 pe funcția de expert principal la Nuclearelectrica, în calitate de reprezentant special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale. Potrivit declarației de avere depuse pe site-ul companiei nucleare de stat, Ana Birchall are trei terenuri cu o suprafață totală de peste 38.000 metri pătrați în pitoreasca Dorna Arini din Suceava, la care se adaugă un hectar de teren agricol în Fulga de Jos, județul Prahova.

Apartament de 305 metri pătrați în București și două case în SUA

Fostul ministru al Justiției și al Afacerilor Europene deține două apartamente în București- unul de 50 metri pătrați în Sectorul 4 și un al doilea în Sectorul 1, de nu mai puțin de 305 metri pătrați, o casă de 240 metri pătrați în Dorna Arini, precum și un apartament de 180 metri pătrați în New York și o casă de 250 metri pătrați, în New Haven SUA.

Lista uriașei averi a Anei Birchall continuă la fel de spectaculos, cu bijuterii de 56.000 de euro și lingouri de aur de 800.000 de lei.

Noua angajată de la Nuclearelectrica are în cele 12 conturi bancare din bănci românești și americane circa 270.000 dolari, 647.000 lei și 13.500 euro, la care se adaugă obligațiuni de stat emise în SUA și România în valoare de peste 105.000 euro și 354.000 dolari.

Investiții de 23.000.000 de dolari și dobândă încasată de 1,32 lei

Perla coroanei le reprezintă investițiile financiare în străinătate în companii private unlisted securities, în valoare de 23.000.000 de dolari, potrivit declarației de avere depuse de Ana Birchall.

La categoria venituri, fosta politiciană devenită expertă la Nuclearelectrica nu trece nimic în dreptul numelui său, ceea ce înseamnă că Ana Birchall era, practic, șomeră la momentul angajării în compania nucleară de stat. În schimb, soțul său, Martyn Birchall a încasat în ultimul an de la Pestforce București un salariu de 140.000 de dolari, în timp ce copilul lor, Andrew Birchall, a contribuit la averea familiei cu bursa de 100 de lire sterline primită de la Oxford.

În plus, soții Birchall au mai încasat 46.600 de dolari din cedarea folosinței unui imobil, declarația de avere încheindu-se într-o notă de-a dreptul ironică, fostul ministru raportând și dobânda încasată de la BCR România, în valoare de 1,32 lei.

Cu ce se va ocupa Ana Birchall la Nuclearelectrica

”Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfăşurare, în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei şi securităţii energetice, precum şi în cadrul altor parteneriate strategice", anunța Nuclearelectrica la momentul angajării Anei Birchall în companie.

Potrivit anunțului, cu o experienţă de peste 20 de ani în drept, politică externă şi relaţii internaţionale, Ana Birchall este licenţiată în drept la Universitatea Bucureşti şi deţine masterat şi doctorat în drept la Yale Law School, SUA.

Înainte de a reveni acasă, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume. Din 2003, ea s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe, promovând interesele Romaniei de integrare în NATO şi aderare la UE.

Ulterior, Ana Birchall a decis să se implice în viaţa politică, deţinând funcţia de vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, ministru al Justiţiei, ministru delegat pentru Afaceri Europene, înalt reprezentant al Guvernului pentru relaţia cu SUA şi Afaceri Europene, deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, preşedinte al Comisiei Speciale pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la OSCE.

Sunt onorată să mă alătur echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la implementarea proiectelor pe care le-am promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier, în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american. Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, precum şi oportunitatea implementării reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienţă ai Nuclearelectrica în industria nucleară, sunt proiecte majore atât pentru asigurarea independenţei energetice a României, cât şi pentru punerea în valoare a potenţialului strategic pe care România îl are în acest domeniu. România are toate premisele pentru a deveni un hub şi lider regional pentru dezvoltarea şi implementarea reactoarelor modulare mici, dar şi exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esenţial la securitatea energetică a regiunii noastre", a declarat Ana Birchall.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar prinde-o bine niste filme porno cu babe!
0
0
S-au terminat oamenii destepti cu studii pe domeniu .....Cred ca daca se uita pe un tablou de comanda habar nu are sa-l citeasca
1
0
Acum multi,multi..
3
0
...este locul unde sunt angajate toate japitele si pilele incompetente de partid.
1
0
A. B. si M. Geoana...
0
0
Aceasta Ana Birchall
0
0
asa , si ????
0
0
De unde are aceasta ba ga boa nta atata avere?.
2
0
Tot bogati, tot posturi bine platite. Dac-ar s-ar retrage si al lasa si pe altii mai nevoiasi ca sa lucreze. Nimic. Cu cat au mai mult cu atat vor mai mult. Nu-i mai satura dracul.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768