REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Angela Bassett şi Mel Brooks au fost recompensaţi cu Oscaruri onorifice

Angela Bassett şi Mel Brooks au fost recompensaţi cu Oscaruri onorifice

A.F. 11 ianuarie 2024 | 00:00 430

Actriţa Angela Bassett a fost celebrată marţi seară la Hollywood pentru rolurile memorabile interpretate de-a lungul carierei sale, de la cel al Tinei Turner la cel al reginei din Wakanda, în cadrul ceremoniei anuale de decernare a premiilor Oscar onorifice de către Academia de film americană, informează Reuters.

Angela Bassett si Mel Brooks au fost recompensati cu Oscaruri onorifice

Actorul de comedie Mel Brooks a primit, de asemenea, o statuetă onorifică la gala anuală Governors Awards, în faţa unei mulţimi de vedete de top, printre care s-au aflat Leonardo DiCaprio, Bradley Cooper şi Natalie Portman.

Pe scenă, când şi-a acceptat trofeul, Angela Bassett a adus un omagiu celor 10 femei de culoare care au câştigat premii Oscar - numindu-le pe fiecare în parte - şi a spus că speră ca industria cinematografică să ofere mai multe oportunităţi pentru persoanele de culoare.

"Rugămintea mea este să lăsăm această industrie mai îmbogăţită, mai orientată spre viitor şi mai incluzivă decât am găsit-o", a declarat Angela Bassett, în vârstă de 65 de ani. "La sfârşitul zilei, cu toţii ne dorim doar să avem oportunitatea de a face o muncă grozavă şi semnificativă", a adăugat ea.

Angela Bassett a fost nominalizată de două ori la premiile Oscar. A primit prima nominalizare pentru rolul Tinei Turner din filmul "What's Love Got to Do with It" din 1993, iar pe cea de-a doua pentru rolul reginei Ramonda din lungmetrajul "Black Panther: Wakanda Forever" din 2022.

Ea şi ceilalţi artişti premiaţi marţi seară au fost selectaţi de consiliul guvernatorilor din cadrul Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice (AMPAS), organizaţia care va decerna premiile Oscar din acest an în luna martie.

Actorul, scenaristul şi regizorul Mel Brooks, în vârstă de 97 de ani, şi-a început cariera scriind scenete de comedie pentru emisiunile de televiziune ale lui Sid Caesar din anii 1950, înainte să realizeze filme precum "Blazing Saddles" şi "Young Frankenstein".

A câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu cu filmul "The Producers" din 1967, care a fost ulterior adaptat într-un spectacol de mare succes pe Broadway.

După o introducere muzicală făcută de două staruri din musicalul "The Producers", Nathan Lane şi Matthew Broderick, Mel Brooks a glumit spunând că apreciază foarte mult noua sa statuetă Oscar pentru că şi-a vândut trofeul câştigat anterior.

"Nu o voi vinde pe aceasta, jur pe Dumnezeu", a declarat el.

De asemenea, AMPAS le-a premiat la gala de marţi seară pe editorul de film Carol Littleton şi pe Michelle Satter, directoarea Festivalului de Film Sundance, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510