REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.1° ConstanÈ›a Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.1° ConstanÈ›a Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Angela Merkel a primit Premiul pentru Pace al UNESCO, după ce a umplut Europa cu migranți

Angela Merkel a primit Premiul pentru Pace al UNESCO, după ce a umplut Europa cu migranți

A.F. 10 februarie 2023 | 00:00 767

Fostul cancelar federal german Angela Merkel a primit în Coasta de FildeÅŸ, Premiul pentru Pace al OrganizaÅ£iei NaÅ£iunilor Unite pentru EducaÅ£ie, Åžtiinţă ÅŸi Cultură (UNESCO), informează dpa È™i Agerpres.

Angela Merkel a primit Premiul pentru Pace al UNESCO, dupa ce a umplut Europa cu migrantiAngela Merkel

Prin acest premiu, organizaÅ£ia îÅŸi manifestă aprecierea faţă de politica pentru refugiaÅ£i a Angelei Merkel din 2015, când Germania a primit peste 1,2 milioane de refugiaÅ£i ÅŸi alÅ£i migranÅ£i.

În discursul său la primirea premiului, Merkel a atenÅ£ionat asupra noilor puncte nevralgice din lume ÅŸi a îndemnat la soluÅ£ionarea paÅŸnică a conflictelor. Dialogul este arma celui puternic, nu a celui slab, a spus Angela Merkel. Ea a dedicat acest premiu voluntarilor care i-au ajutat pe refugiaÅ£i în apogeul crizei refugiaÅ£ilor.

„Un om de stat ÅŸi umanitarist de excepÅ£ie”

Directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, i-a înmânat premiul fostului cancelar german în cadrul unei ceremonii organizate în capitala Coastei de FildeÅŸ, Yamoussoukro.

Azoulay a spus că Merkel a dat dovadă de curaj într-o perioadă când alÅ£ii doreau să închidă Europa.

Preşedintele Uniunii Africane şi al Senegalului, Macky Sall, a descris-o pe Angela Merkel drept un om de stat şi umanitarist de excepţie.

A fost acordată de asemenea o menţiune specială activistei pentru drepturile omului Julienne Lusenge din Republica Democrată Congo. Ea susţine victimele violenţei sexuale din estul ţării sale. Premiul poartă numele fostului şef al statului Coasta de Fildeş Felix Houphouet-Boigny.

Premiul UNESCO pentru Pace a fost înfiinÅ£at în 1989 ÅŸi este acordat anual din 1991 încoace persoanelor sau organizaÅ£iilor care au depus eforturi speciale pentru a promova, a cerceta sau a asigura pacea.

Primii laureaÅ£i ai premiului au fost Nelson Mandela ÅŸi Frederik Willem de Klerk, care au fost premiaÅ£i după abolirea apartheidului în Africa de Sud.

Mai recent, premierul Etiopiei, Abiy Ahmed, a fost premiat în 2019 pentru că a făcut pace cu Å£ara vecină Eritreea. Însă Å£ara sa a fost cuprinsă de un război civil anul următor.

În 2020 ÅŸi 2021, premiul nu a fost acordat din cauza pandemiei de coronavirus, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu hand icap intelectual evident
4
2

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513