REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ani grei de închisoare pentru cei care obțineau credite cu acte false

Ani grei de închisoare pentru cei care obțineau credite cu acte false

Virgil STOIAN 5 aprilie 2023 | 00:00 2785

Un grup de șase persoane format din Elena Simona Rădulescu, Marius Pavel, Jenica Ene, Daniel Teleu, Panaite Sorin și Mugurel Petrescu au fost acuzați de fals material în înscrisuri oficiale, după ce au păcălit mai multe bănci să le acorde credite bancare, pe baza unor acte false. Prejudiciul creat a fost de 228.808,25 lei.

 Ani grei de inchisoare pentru cei care obtineau credite cu acte false
Potrivit rechizitoriului, Elena Simona Rădulescu, fost consilier bancar, a ajutat mai multe persoane, prin falsificarea mai multor acte și cupoane de pensie să obțină credite bancare. Astfel, folosindu-se de un cupon de pensie al unei persoane decedat l-a ajutat pe Daniel Teleu să obțină un credit în valoare de 27.000 de lei, cu toate că acesta nu era nici măcar pensionar. Tot prin falsificarea unui cupon de pensie militară l-a ajutat pe Mugurel Petrescu să ia un credit în valoare de 40.000 de lei cu toate că nici acesta nu era pensionat și nici măcar cadrul militar. Ene Jenica a luat un credit în valoare de 10.000 de lei, tot prin falsificarea unei decizii de pensioanare și a cuponului aferent. Panaite Sandu a fost cel care a obținut cel mai mare credit, în valoare de 130.000 de lei, pe baza unui cupon de pensie militară.

Instanța a constatat că faptele inculpatei Elena Simona Rădulescu prezintă un grad de pericol social ridicat, având în vedere că aceasta a dat dovadă de perseverență infracțională, activitatea acesteia desfăşurându-se pe o perioadă relativ lungă de timp, a conceput sau a acceptat să participe la un plan infracțional bine conturat, care a avut la bază cooptarea unor persoane aflate în situații vulnerabile, fără educaţie, fără venituri, pentru asumarea rolului de autor direct al infracțiunii şi în vederea obţinerii unor sume de bani. Prin aceasta, a urmărit atât îngreunarea identificării sale și tragerii la răspunderea penală, cât și obținerea majorității foloaselor necuvenite, prin fraudarea procedurii de acordare a creditelor, proceduri pe care inculpata le cunoştea foarte bine, raportat la activitatea sa de consilier de credite în instituţii bancare. Totodată, instanţa a avut în vedere vedere numărul mare de acte materiale săvârşite, respectiv 12 acte materiale.

 Ani grei de inchisoare pentru cei care obtineau credite cu acte false
Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea Elenei Simona Rădulescu la 3 ani și 10 luni de închisoare, în regim de detenție, Marius Pavel a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, Daniel Teleu a primit 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare la fel ca Panaite Sorin și Mugurel Petrescu. Sentința a fost dată pe 20 februarie 2023 și nu este definitivă.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016