REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ani grei de pușcărie pentru interlopii care au terorizat firma MAGNUM

Ani grei de pușcărie pentru interlopii care au terorizat firma MAGNUM

Virgil STOIAN 9 iunie 2023 | 12:53 5485

Crima organizată din Brăila a mai primit o lovitură. De data aceasta, este vorba de Nicu Țăranu, supranumit și Corleone de Brăila, care a fost încarcerat la Penitenciarul de maximă siguranță Galați.  Vă reamintim că Nedelcu Iancu, zis Nicu Țăranu și locotenentul său, Bolboceanu Lucian, zis Perche, fuseseră condamnați anterior de Judecătoria Făurei la pedepse de 3 ani și 10 luni închisoare, respectiv 4 ani și o lună închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de șantaj, instigare la distrugere și distrugere în formă continuată. În urma apelului judecat la Curtea de Apel Galați, Nicu Țăranu a primit 3 ani și 6 luni de închisoare, iar complicele lui, 4 ani și o lună. Cei doi au fost acuzați că au distrus mai multe aparate din incinta sălii Magnum și au șantajat operatorul economic, pentru a-și retrage plângerile.

Ani grei de puscarie pentru interlopii care au terorizat firma MAGNUMNedelcul Iancu și Lucian Bolboceanu


Infracțiunile respective au fost comise împotriva firmei MAGNUM GAMES SRL, al cărui administrator nu a acceptat presiunile și amenințările interlopilor respectivi și a decis să sesizeze instituțiile abilitate. Replica de Constanța a reușit să discute cu administratorul firmei, Olea Alexandru, despre ce s-a întâmplat:   
În primul rând, doresc să fac o precizare legată de profesionalismul cu care polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brăila au abordat acest caz, minuțiozitatea cu care au investigat infracțiunile comise de cei doi agresori, dar mai ales tenacitatea în obținerea tuturor probelor relevante. A fost un dosar foarte complicat, cu multe infracțiuni, cu mulți martori, dar mai ales cu foarte multe tertipuri prin care avocații interlopilor au încercat să tergiverseze luarea unei decizii de către instanța competentă. Dar, la final, au contat doar probele strânse cu multă trudă de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Brăila și transpuse într-un rechizitoriu extrem de bine argumentat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei. Îmi permit să fac această comparație, legată de seriozitatea și determinarea polițiștilor și procurorilor din structurile menționate anterior, întrucât firma pe care o administrez se confruntă cu infracțiuni similare și în alte județe ale țării, dar profesionalismul polițiștilor din anumite județe lasă mult de dorit”.

Amenințat să-și retragă plângerile

Potrivit informațiilor noastre, cei doi interlopi nu s-au dat în lături de la nimic pentru a scăpa de condamnare. Astfel, cei doi au încercat, după prima sentință penală de condamnare la închisoare, să-l influențeze și intimideze pe Olea Alexandru pentru a-și retrage plângerile penale. În acest sens, cei doi infractori, au apelat la sprijinul unui acolit, respectiv numitul Stănel Mănăilă, de altfel bine cunoscut anchetatorilor brăileni, pentru a declanșa un val de distrugeri și scandaluri într-una din sălile de jocuri de noroc pe care firma le deține în municipiul Brăila.  „Au încercat astfel să mă sperie, prin distrugerea repetată a mai multor bunuri, prin crearea de incidente cu accente de violență, dar și prin amenințarea și agresarea fizică și morală a angajatelor din respectivul punct de lucru. Nu am cedat, nu am făcut pasul înapoi, am rămas la fel de determinat în cooperarea cu investigatorii Serviciului de Investigații Criminale Brăila. Iar rezultatele se văd deja, agresorul fiind reținut pentru faptele sale”. a declarat Olea Alexandru, pentru Replica de Constanța.
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016