REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Animalele din Microrezervația de la Delfinariu se „topesc“ de căldură

Animalele din Microrezervația de la Delfinariu se „topesc“ de căldură

Marieta ȘTEFAN 8 iulie 2023 | 00:00 1966

Canicula le-a făcut și pe animalele din Microrezervația aflată în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța să se ascundă în adăposturi și sub umbrare. Apa le este schimbată periodic, iar alimentația cuprinde mai multe legume și fructe, în vederea hidratării.

Animalele din Microrezervatia de la Delfinariu se „topesc“ de caldura
Temperaturile în Constanța au depășit, cu două zile în urmă, 30 de grade Celsius, la umbră, ceea ce a dus la un disconfort termic greu de suportat. Mai ales la orele prânzului, rar vedeai un om pe stradă, deoarece aerul devenise irespirabil. Oamenii suportă greu aceste temperaturi ridicate, ale unei clime care a devenit mai umedă, iar pentru animale este la fel de greu.

Animalele din Microrezervatia de la Delfinariu se „topesc“ de caldura

În cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (C.M.S.N.) Constanța există o Microrezervație, foarte vizitată pe timpul verii de turiști și în timpul iernii de constănțeni.Turiștii, aflați acum pe litoral, încearcă să hrănească animalele cu iarbă smulsă chiar de lângă țarcurile lor, să se apropie cât mai mult de ele.

Animalele din Microrezervatia de la Delfinariu se „topesc“ de caldura

Foarte mulți dintre ei își fac poze și fotografiază și animalele, pentru a le păstra ca amintire. În acvariul frumos amenajat, unde se află peștii exotici, veșnic, poți vedea pe fundul bazinului, monede. Vizitatorii le aruncă în speranța că li se va îndeplini o dorință, sau că le va aduce noroc în viitor. Dar, acest lucru dăunează mult peștilor, deoarece, monedele aruncate cresc nivelul de toxicitate din apă.

Animalele din Microrezervatia de la Delfinariu se „topesc“ de caldura

Plimbându-te pe aleile pietruite, ești înconjurat de copaci înalți și multă verdeață, în care sălășluiesc insecte pe care mulți nu le-au mai văzut din copilărie. Este o adevărată delectare să vezi cai, zebre, lame, capre, vaci, păuni, rațe și papagali viu colorați, și care te întâmpină cu strigăte asemănătoare cu glasul omenesc. Îți dau din energia lor bună, de necuvântătoare, lipsită de orgoliu, așteptări și  perversitate, încât pleci încărcat pozitiv de acolo.

Animalele din Microrezervatia de la Delfinariu se „topesc“ de caldura

Unele dintre ele provin din Africa, cum ar fi hipopotamii și zebrele, dar pe această caniculă, nici ele nu se simt în elementul lor. Animalele și păsările se ascund de soare în adăposturi și umbrare special construite pentru acest anotimp. În plus, ele beneficiază de un tratament special în zilele de caniculă. Apa li se schimbă de câte ori este nevoie și în alimentație li se introduc multe legume și fructe în vederea hidratării. ” Se cam ascund de căldură. Le poți vedea în adăposturi. Unele dintre ele beneficiază și de umbrare, iar în interiorul țarcului unora dintre ele cresc arbori mari, care, de asemenea, țin umbră. Alimentația este schimbată. Li se dau multe fructe și legume pentru hidratare și li se schimbă apa de câte ori este nevoie”, ne-a declarat Veronica Antone, șef secție Microrezervație din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
.....hipopotamii si zebrele....Hipopotami nu aveti, aveti un lac cu apa dulce langa voi...pute pamantul in jurul vostru ....putori nesimtite
1
0
Ma pis pe voi
2
0
Bilba un c.acat de om un p.oponar !
3
1
Eu nu stiu cum mai supravietuiesc dinozaurii care au trait pe pamantul dobrogei acum 1 milion de ani dupa cum spune papagalul Balba. Va da ti seama ce aberatii popate sa spuna balba.. Stie el ce dinozauri au trait in Dobrogea. E postat la intrarea la delfinariu. prostalaul ala nu stie proriul lui arbore de zat de cafea dapa i ce a fost in dobrogea acum 1 milion de ani
6
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016