REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
24.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Animalul care a fost creat de om printr-o mutație genetică. Specia a ajuns în Europa și amenință turmele de oi și capre

Animalul care a fost creat de om printr-o mutație genetică. Specia a ajuns în Europa și amenință turmele de oi și capre

Cristina BĂRBUCEANU 7 ianuarie 2023 | 09:36 8020

Animalul pe care omul l-a creat printr-o mutație genetică ar putea să schimbe ordinea pe bătrânul continent. Astfel, pentru a determina evoluția anumitor specii de animale, cercetătorii au recurs la tot felul de metode.

Ce animal a creat omul printr-o mutație genetică

Așa a avut loc și împerecherea selectivă, din care rezultă mai multe specii de animale mutante. Unele pot fi frumoase, încântătoare, în timp ce altele sunt de-a dreptul șocante.

Ce ne-a atras însă atenția a fost capra Damascene. Acest animal, creat printr-o mutație genetică, a ajuns deja în Europa și amenință turmele de oi și capre.

Cum este posibil acest lucru? Datorită aspectului ei, capra Damascene a reușit să câștige titlul de ”cea mai frumoasă capră din lume” la concursurile din Orientul Mijlociu. Mai mult decât atât, acestea reușesc să ofere omului o cantitate mult mai mare de lapte.

Cum arată această specie? Exemplarele care au fost alese de oamenii de știință pentru reproducere nu sunt chiar obișnuite. Aceștia și-au dorit să obțină un maxilar minuscul, dar și un nas mic și foarte scurt, față de caprele tradiționale.

Nimeni nu știe încă ce anume a provocat aceste mutații bizare, cert este că în prezent, capra Damascene atrage deja interesul publicului.

Capra Damascene mai este cunoscută și sub numele de Alep, Halep, Baladi, Damascene, Shami sau Chami și își are originea în Orientul Mijlociu, mai exact în Siria.

Aceasta a fost importată de britanici în Cipru, unde calitățile sale au fost îmbunătățite prin reproducere, drept urmare, această specie cam amenință faimoasele capre domestice din România, dar și din restul Europei.

Capra Damascene, o sursă de lapte, dar și de carne, deși e o mutație genetică

Ce diferențe există între caprele pe care le știam și capra Damascene? În afară de aspectul fizic, lucrurile sunt asemănătoare. Acest tip de capră produce foarte mult lapte și de asemenea, este și o sursă bună de carne.

Acesta este și motivul pentru care această specie a câștigat prioritate pentru Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Menționăm faptul că pentru a obține un exemplar perfect, specialiștii au fost foarte atenți la detalii, având în vedere că faimoasele capre pe care le știm foarte bine au o rigiditate musculară.

S-a dorit deci, ca noul exemplar, capra Damascene să fie unul mai deosebit și asta s-a și obținut.

Capra Damascene este însă doar specie din multitudinea de animale care au fost create prin mutații genetice, conform fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca o vede Focsa, ii sparge nasul si lu' asta.
5
2

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513