REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

ANPC a închis 24 de magazine Lidl din cauza mizeriei

ANPC a închis 24 de magazine Lidl din cauza mizeriei

Replica API 24 august 2022 | 00:00 5256

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat 265 de magazine Lidl cu peste 3,5 milioane de lei, printre neregulile descoperite aflându-se produse expirate, mizerie şi insecte. De asemenea, 24 de magazine Lidl au fost închise, potrivit news.ro.

ANPC a transmis, miercuri, că în luna august comisarii instituţiei au verificat magazinele Lidl din toată ţara.

”Nu ştiu suficientă germană pentru a traduce ce spuneam şi în trecut: nu suntem pelicanii Europei! Consumatorul român, cel care vă asigură veniturile, trebuie respectat! Renovaţi, curăţaţi, aduceţi produse de calitate, nu mai căutaţi variante să ne determinaţi să 'o luăm mai uşor'! Dacă la voi acasă este ordine şi curăţenie, consideraţi şi această ţară şi pe cetăţenii ei, ca parte din Europa! Merităm să fim trataţi onorabil! Ce părere aveţi?”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, scrie stiripesurse.ro.

Printre abaterile constatate de comisarii ANPC se află: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită; comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafaţă, insecte; comercializarea unor băuturi alcoolice cu deficienţe de etichetare (lipsa unor ingredient de pe etichetă); neconcordanţe între valoarea preţului înscrisă pe etichetă şi cea afişată pe produs, precum şi între preţul de la raft comparative cu cel de la casa de marcat; comercializarea unor legume şi fructe necurăţate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite; comercializarea unor ouă neigienizate.

De asemenea, echipele de control au mai descoperit comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă privind menţiunea "produse din produse congelate", cu ambalaj deteriorat, fără a exista mănuşi de unică folosinţă la servire, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificaţie-patiserie, insalubre; utilizarea unor cuptoare, la raioanele de panificaţie-patiserie, neigienizate corespunzător şi a unor tăvi arse; existenţa unor insecte vii în spaţiul de preparare şi coacere; folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar; deficienţe de etichetare a produselor alimentare (lipsa unor menţiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română).

De asemenea, alte nereguli au fost utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere murdare, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide şi rugină şi a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheaţă, praf, impurităţi, resturi alimentare şi păr; comercializarea unor băuturi răcoritoare cu ambalajul deformat, deteriorate; comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate; nerespectarea regimului promoţiilor (neafişarea perioadei de desfăşurare a promoţiei, neafişarea preţului nou şi a preţului vechi de comercializare a produsului aflat în promoţie, calcul eronat al procentului de reducere); folosirea unui spaţiu de depozitare neigienizat corespunzător, cu pavument deteriorat; existenţa pavimentului neigienizat şi a unor rafturi murdare, în zona de comercializare; utilizarea unor cântare care înregistrau erori.

Comisarii ANPC au controlat 265 de magazine Lidl şi au dat 347 de amenzi, în valoare totală de 3,5 milioane de lei. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 75.000 de lei.

Echipele de control au oprit temporar 24 de unităţi, până la remedierea deficienţelor, au decis închiderea pe o perioadă de până la şase luni pentru patru magazine şi pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni, pentru o unitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa se intampla daca te iei de autoritatile statului. Sa controlezi un lant de magazine din toata tara, este o performanta. Sigur suntem uneori nemultumiti de anumitele practici dar ce se va intampla daca aceste magazine ar sta inchise? Nu este vorba aici de magazine din vest versus magazine de la noi. Mai este vorba si de clienteala.
0
0
ieri tot la Lidl de langa ICIL un pustan de acolo trantea pe jos lazile de speria clienti. Apoi impingea clientii de langa raft ca sa puna el marfa. L-am intrebat de ce e nervos si s-a calmat
1
0
Pentru cel care a raspuns mai devreme, da, sunt constienta ca sunt aceleasi produse peste tot, eu am o problema cu modul in care sunt pastrate... dar gandeste-te inainte de verificarile astea, au retras multe produse din marcile care se vand doar in lidl ex. Seminte de susan care contin salmonella, inghetata . Nu a fost usor sa renunt la Lidl pentru ca au produse care se vand doar la ei , dar am facut-o pentru ca deja nesimtirea si neglijenta lor au depasit orice limita
0
0
singurul deficit este functionarea unei singure case in majoritatea timpului formandu-se coada in permanenta
1
0
au deranjat ei cumva pe cineva, de i-a incalecat maimutoiul asta. unele produse sunt chiar ok si de calitate la preturi foarte bune comparativ cu alte supermagazine
1
0
La inchis si pe ala din tomis 3 ca e mama jegului si a indolentei acolo
1
0
stai tu linistita ca produsele alea de la lidl tot le-ai cumparat de la booticari care le-au luat la oferta si ti le-au vandut tie cu pret mai mare!
0
0
vraja marii,articol petarda.in restaurante,hoteluri este o mizerie. runta,se vind putreziciuni machidonesti gatite si voi imi aratati niste rugina si gheata.Cum sa inchiz ba Mangalia exactde 15 August,de ce nu faci control acum,sau dupa ce pleaca naspaturistii??n.au luat spaga dorita ptr psd,pnl si s.a trezit anpcul,care Nu face nimic in restul timpului!!huooo
0
0
Bravo Anpc.
0
0
Nivelul de pregatire, implicare, curatenie, etc al angajatilor e fix ala pt care platesti. Lidl, Mega, Profi, toti vor sa plateasca minim pe economie si profitul sa plece in afara. Ofera 3000-4000 lei pe luna la un lucrator si va fi bataie pe locurile de munca la usa lor. Dar prefera angajati nepasatori si amenzi mari odata la cativa ani.
0
0
Angajatii romani sunt niste perversi ce urasc munca, oriunde in lumea asta. Ii vezi, ii simti, ii mirosi. Perversitatea si puturosenia romanului efectiv ies in evidenta oriunde te-ai afla.. Nu trebuie generalizat, dar fooooooarte putini romani sunt oameni de calitate, restul fiind cele mai josnice caractere. Asta ne reprezinta ca popor in ultimii ani.
2
0
Pe langa indiferenta angajatilor, m-a deranjat atitudinea lor fata de clienti. Un alt motiv pentru care nu m-am mai dus a fost ca intr-o zi am vazut cum un angajat Lidl din zona ICIL se lua de o batrana amarata care a intrebat de ce nu au preturile puse la raft. Nu am vazut asa ceva in alte magazine, atata nesimtire
1
0
Nu pot sa zic decat ca ma bucur enorm ca in sfarsit se face dreptate. Atat eu, cat si persoane pe care le cunosc au avut experiente groaznice cu Lidl. De aproape un an nu am mai cumparat de la ei, din cauza faptului ca am gasit de mai multe ori produse mucegaite la vanzare - rosii, cascaval -vitrinele jegoase in oricare magazin m-as fi dus. Pe langa asta, am vazut produse expirate si primele dati ..pentru ca s-a intamplat de multe ori ..am chemat un lucrator care gestiona marfa si i-am atras atentia ... bineinteles ca m-am lovit de indiferenta lor si de lipsa de motivatie.
1
0
E durerea in phula a angajatilor, care probabil stau si acasa in jeg si mizerie. Angajati de p*****a calitate, romani, sunt la fel oriunde. Sictir, nepasare, frectie la picior de lemn, niste putori ordinare. Magazinele astea mari nici n-ar trebui sa deschida nimic in tara asta bananiera de lumea a 3. In modu asta risca sa se asocieze cu stiri si scandaluri de genu, generalizand apoi faptul ca asta reprezinta brandul Lidl, mizeria si nepasarea pt client. Toti angajatii aia, de la director pana la lucrator comercial, sunt romani nu nemti.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513