REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

ANPC începe controalele la multinaționalele cu ZERO profituri. Ce zice Horia Constantinescu!

ANPC începe controalele la multinaționalele cu ZERO profituri. Ce zice Horia Constantinescu!

Mirela PASCAL 13 august 2023 | 00:00 5076

ANPC „a dat drumul la câini", lasă de înțeles șeful instituției, Horia Constantinescu. Protecția Consumatorului efectuează controalele la multinaționalele care au declarat ZERO profit. 

ANPC incepe controalele la multinationalele cu ZERO profituri. Ce zice Horia Constantinescu!

Zecile de multinaționale ce dețin monopolul în România, care au plătit ZERO impozit pe profit, au intrat în atenția ANPC. Rămâne de văzut dacă în urma acestei acțiuni se va întâmpla ceva concret sau va rămâne o acțiune de imagine.

Întrebat ce măsuri ar putea să ia cetățenii pentru a nu fi afectați de strategiile frauduloase ale firmelor multinaționale care au împânzit România, Horia Constantinescu, șeful ANPC a declarat următoarele: „Cred că trebuie lămurită întreaga situație raportat nu numai la presiunea financiară pe care o exercită asupra bugetului de stat, ci ar trebui văzut și dacă aceștia, fiind atât de pregătiți în țările lor de origine, respectă la fel de mult consumatorul român ca pe cel din țările lor de origine. Noi am mai avut acțiuni. Dacă vă amintiți, imediat cum a apărut situația legată de intrarea României în Schengen. Un reprezentant al statului austriac ne explica că nu suntem foarte bine pregătiți, iar în zilele imediat următoare ne-am dus în acțiuni de control la mai multe firme de origine austriacă. Am fost triști și neplăcut surprinși să constatăm că nu se ridicau la nivelul la care ne recomanda să ne desfășurăm viața demnitarul austriac. Am aplicat atunci sancțiuni și am acționat cu fermitate, pentru că acesta era sfatul dat. Așa ar trebui procedat cu toate companiile care tratează țara noastră diferit față de a lor”, a declarat șeful ANPC, la Gold FM.

Solicitările ANPC

Horia Constantinescu a afirmat că trebuie îndepărtat dublul standard, atât raportat la calitatea produselor, cât și dublul standard de abordare. Consumatorii și cetățenii români ar trebui să fie tratați exact cum sunt tratați și ceilalți consumatori europeni, dar firmele frauduloase enumerate pe listele rușinii au o abordare cel puțin duplicitară față de consumatorii români.
ANPC incepe controalele la multinationalele cu ZERO profituri. Ce zice Horia Constantinescu!

Astfel, Horia Constantinescu a propus ca în loc să se mențină o competiție, bazată mai mult pe orgolii personale decât pe performanțe, între instituțiile avizate care apără consumatorii români și cetățenii în general, ar fi mai eficient dacă ar exista o colaborare productivă a acestora care să aibă ca numitor comun întocmai protejarea celui mai mare consumator care este chiar statul român.

În plus, președintele ANPC a declarat că aceste companii necinstite vor primi în scurt timp vizita ANPC-ului tocmai pentru ca această instituție să se asigure că profitul este dirijat și către investițiile normale în magazine și utilarea acestora.
 
Iată câteva nume din „lista neagră”

E.ON Energie România SA: cifră de afaceri 13.725.371.052 lei, profit 0, pierdere 358.899.374 lei

ENEL Energie SA: cifră de afaceri 5.201.925.419 lei, profit 0, pierdere 391.072.544 lei

MET România Energy SA: cifră de afaceri 5.076.830.236 lei, profit 0, pierdere brută 20.766.816 lei

ENEL Energie Muntenia SA: cifră de afaceri 4.778.924.136 lei, profit 0, pierdere 377.568.182 lei

ANPC incepe controalele la multinationalele cu ZERO profituri. Ce zice Horia Constantinescu!

DELGAZ GRID SA (parte din grup E.ON): cifră de afaceri 1.728.069.608, profit 0, pierdere 125.064.813 lei

NIS PETROL SRL: cifră de afaceri 700.608.804 lei, profit 0, pierdere 116.566.729 lei

STRABAG SRL: cifră de afaceri 919.310.107 lei, profit brut ridicol 4.963.942 lei

ANPC incepe controalele la multinationalele cu ZERO profituri. Ce zice Horia Constantinescu!

Giganții telefoniei, pierderi pe linie. Niciun leu profit, niciun leu impozit pe profit de la VODAFONE, ORANGE, TELEKOM.

ANPC incepe controalele la multinationalele cu ZERO profituri. Ce zice Horia Constantinescu!

VODAFONE ROMANIA SA: cifră de afaceri 4.695.157.165 lei, profit 0, pierdere 121.899.297 lei


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ANPC stie si destea, desființați DIICOT, ANAF! Sa ramana doar geniul Carpaților de la ANPC!
0
0
Propaganda ieftina , vrea si zdreanta asta sa iasa primar la Constanta sa jumuleasca si el ce a mai ramas , numai ca lumea nu e asa de p*****a si nu o sa voteze in veci un interlop
0
0
ANPC nu are nici atribuții și nici autoritate în domeniul fiscalității, degeaba-i zboară muște din gură oligofrenului. Povestea cu profit zero este cusută cu multă ață albă. Nicio companie nu-și permite să facă zero profit ani la rând. Acolo sunt acționari care își așteaptă dividendele pe banii investiți, ar fi închis prăvăliile instant. Aici este treaba DIICOT fiindcă miroase a crimă organizată. Vorba aceea celebră Follow The Money și vom vedea toți unde se duc banii.
1
0
Impozit pe cifra de afaceri! Cum mama draq nu iesim in strada, greu de inteles...
0
1
Exercitiu de prostire a prostilor. Evaziunea fiscala la care face referire autorul articolului este domeniul anaf, si nu al anpc. Ce treaba are anpc cu evaziunea fiscala? Autorul articolului are habar de competentele anpc/anaf?
7
2
Ma pis pe voi, la anul candidez la primarie din partea PSD
6
2
Popica franaru asta imcerca sa faca pe during la Constanța si il umileau tiganii din Piata Chiliei punandu-l in genunchi sa le pupe picioarele! Acuma e mare pwola la Bucilesti, unde nu îl știe nimeni cât de breaz e specimenul.
4
4
F bine. Opc ul peste tot. Chiar daca nu e treaba lor. In Romania merge.
5
2
Care e autoritatea sau competenta ta swingărule? Praf in ochi pentru p****i !
6
4
dar cu prostii, incompetentii din ministerul finantelor, ce facem? sunt enorm de multi pe salarii babane si nu fac nimic pt banii primiti... ba mai fac si greva. Afara cu incompetentii, concurs pe post!
10
3
Astia sunt adevaratii hoti din Romania. Cine mai spune ca romanii sunt hoti e un idiot. Cum sa ai cifra de afaceri 1 miliard de euro si profit 0? Va dati8 seama ce hoti lacomi? Statul Roman nu mai exista.
10
1
Asta e prosteala. Nu deranjeaza nimeni multinationalele. Sunt stat in stat
9
2
Pentru Bechir: Cred ca ai vrut sa scrii ca lancezeste, nu ca rancezeste! Adica este in stare de letargie, apatie, lipsa de chef etc. Nu-i asa?
3
3
Poate face control la multinationalele cu profit zero care nu au cotizat acolo unde trebuie,sa nu le fi scapat vreo spaga g***a,altfel eu nu cred ca abia dupa 20 de ani de afaceri prospere cu profit zero ale multor firme dabia acum s-au prins si oameni cu atributzii de control in Romania ca aici este ceva putred. Dar totusi sa asteptam si sa vedem rezultatele acestei actiuni.
6
2
Bai Horia noi muncim cinstit, chiar vrei razboi, te impuscam in picior. Tu rancezesti la birou cu gagici la aer conditionat pe salarii grase, peansii viagere si vii sa faci ura de rasa, haterule, Orice am face nu e bine haterule. Ura de rasa sa faci la periferrile saracii ale Bucurestiului nu la Constanta. Progenitura de Comunisti nomenclaturisti care s-a golanit. Vezi barna din ochiul tau... Plateste din buzunar procesele cu bancile incompetentule...
9
9
Ce tot ii faceti reclama acestui swinger ratat ?ziaristi cumparati cu 2ron / kg .
13
5
Ce treba are Autoritatea Pentru Protecria Consumatorului cu datele fiscale ale companiilor? ????? Ba va duceti dupa fenta pr3sei ca rata la muci. Asta e treaba de Antifrauda Anaf nu de Anpc. Au cumparat astia politucul iar piticul asta 8ncearca sa fie un soi de Comisaru Catani. Vedeti va de treaba ca e doar praf in ochi. N are asta autoritate peste datele f8scale ale companiilor. Se pi sa contra vantului si o sa se ude. In max 6 luni este demis. Nu te pui cu ENEL(italia) Strabag (Austria) Vodafone.... habar n aveti ce se intampla in tara asta
16
2
Horia președinte r*mâniei
4
17
Toti patronii de hoteluri , terase si alte cosmelii de restaurante , la sfarsitul anului vor declara, profit intre 10 si 999ron , si sunt sigur ca dl Ciulacu nu va avea nimic de obiectat. Rassa maati de excrok !!
16
0
Nu e treaba anpc e a anaf care este complice la evaziunea marilor companii la ordinul tuturor guvernelor de pana acum; nu va face nimic; problema exista peste tot in lume si nu a fost rezolvata de nimeni; aproape sigur la noi marile companii profita intr-o masura mult mai mare decat in alte tari de coruptie si sistemul fiscal ingaduitor din cauza complicitatii tuturor guvernelor si parlamentelor de pana acum si de acum incolo
19
1
nu stie sa citeasca. El stie sa bata babe si sa ia mwie de la militieni. Si multa, multa spaga.
15
4
Mai băieți albaștri la ochi , de ce nu ați pus acest articol acu 20 de ani? Știați foarte bine ce și cum ...ați fost acolo și voi
12
0
vezi sa nu te faci de cacao, cum ai luat-o in freza cu bancile. mai mult ca sigur, firmele straine fac monopol si eludeaza legea. controale trebuiau facute de la inceputul activitatii lor. sau s-au luat plicurile ptr partide si personale si atit.
13
2
Circ .
13
2
Asta e treaba ANAF....nu opc...dar tu..bataus de babe....vrei imagine...ce plm... Vezi ca abureala asta nu mai tine.
25
3
Asta e gluma lunii? Pana acum ce s-a pazit? Asta e praf in ochi.
25
1
Vrajeli si petarde pt fraieri. Horica se vrea primar si isi face imagine. Ce plm treaba are daca a expirat branza de pe rraft cu finantele multinationalelor. Niciuna dar fraieriii pun botu si cred ca fandositu asta chiar face ceva
33
1
Unde e H I R A? A dispărut din platformele de socializare! Cum posta el ca un veritabil politician cu multă experiență! A dispărut de tot de pe Facebook și din media. Dădea interviuri prin presă mai ceva ca Iohannis. De când cu descinderile DNA la RAEDPP a dispărut total. Unde o fi acest "trubadur" al administrației locale?! Are niște cuvinte în el de zici că e cel puțin academician. Se plângea frac-su că din cauza lui nu poate face nimic, dar strada Hașdeu e singura asfaltată din zona unde e MAESTRO PIZZA. Salcâmilor, Farului și cele adiacente sunt pline de gropi. Băi nene, și Bodean și toți din DNA Constanța, nu au ce să-i facă lui H I R A. Face ceva pe ei cu boltă. E prea coțcar acest H I R A. Tot personalul din cadrul DNA nu ajung la capacitatea intelectuală a lui H I R A.
6
3
Noaptea trecuta a fost dilaila la Vamă au venit taxiuri din toate partile pirați, bețivi nici un control al poliției încărcam sub nasul lor am facut 500 de euro le-am luat sângele la turiști Mangalia 120 lei Constanta 600 dakă sta kuminti si in seara asta fac mașina in 3 zile
5
1
I-am aruncat cu mancare pa ei in Satul de Vacanta. Asa pierzi toate procesele cu bancile, te iei de oameni muncitori, La birou stai cu craci-n sus si zici ca muncesti. Noi muncim si iti dam cu mancare peste fata
14
8
Baaaa secatura , vorbim de bani la buget , Lasa-i pe cei care se ocupa de finanțe și știu sa controleze încasările , tu ocupate de c*rățenia in wc-URI Controlează companiile de stat și regiile autonome vezi ce datorii au la stat
22
4
totul e tolerat de stat, in realitate, toate firmele astea mari e offshore, asa k [aratii se plimba prin multe bamci, romanasu plateste f scump aceste servicii, si pune botu la reclame si promotii de ,,tigai, pofit zero auzi, si ei cara banii cu tirul afara ,asa cum se fura lemnul nostru ,,legal, rusine bahh, basinosilor din parla ment
18
1
incerca horica daca poti sai faci, k prea poti sa te pui cu ma fia astora, e jmekeri tare c*r bee.. daca faci tu o cheia ne gasim in sat. bafta
8
5
toate firmele astea mari iti elibereaza bon sau chitanta. acest carnat se crede la tarabele din satul de vacanta unde mai mamanca cate un mic spaga sa nu amendeze. fara aceste firme eram o tara esuata de tipul Rep. Moldova. demers patetic pentru cei cu un neuron in dotare.
18
19
Sa se inceapa cu firmele de casa ale primariei ! Astia, care ''repara orasul ''...datorii peste daorii, profit spre zero...fara anagajati !!!!
30
5
Domnilor, aceste companii de 30 de ani duc profitul afara cu bunastiinta tuturor organelor romanesti ...partase.. Aici se vede ce inseamna sa fii patriot. Treaba este mult mai complexa dar nu au curajul sa o dea in vileag. Toti stiu dar se uita doar la buznarul si imbuibarea lor.
23
4
Zgarcomani , hapsani rau de tot astia, chiar asa sa nu declari niciun profit ca sa nu platesti taxe , care si asa erau simbolice.Bate la ochi rau de tot .
19
1
Cum e posibil sa ai pierderi mari, zero profit si sa ramai zeci de ani cu compania deschisa, fara faliment? Vorba ziaristului: Rămâne de văzut dacă în urma acestei acțiuni se va întâmpla ceva concret sau va rămâne o acțiune de imagine.
26
1
E treaba ANPC-ului sau a ANAF-ului? Are ANPC personal calificat pentru asa ceva ? Cui cotizeaza firmele astea,cine le protejeaza si mai ales cum de permite legislatia asa ceva? Sau intentionat sunt facute legile p***t? Toti au venit in Romania sa faca profit,daca nu mergeau afacerile isi strangeau bagajele si plecau de mult! Horia Constantinescu imi aduce aminte de ,,Piedone" din Bucuresti in anii '90-2000,a profitat de functie si dadea amenzi prin piete,pana a ajuns primar de sector.Dupa aia,s-a vazut...
30
5
Si horica in campania electorala Castiga si el capital politic
25
9

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016