REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
19.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta aceste mutații care afectează inima

Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta aceste mutații care afectează inima

A.F. 29 martie 2023 | 00:00 489

Cardiogenetica, o disciplină medicală emergentă, implică monitorizarea atentă a pacienților care prezintă riscul de a dezvolta una dintre cele 200 de boli genetice cunoscute ale inimii.

Anticiparea mortii subite. Medicii pot detecta aceste mutatii care afecteaza inima

Spre deosebire de bolile cardiovasculare legate de stiluri de viață nesănătoase, cum ar fi fumatul sau consumul de alcool, aceste boli sunt cauzate de mutații genetice care afectează producția de proteine esențiale pentru buna funcționare a inimii.

Cardiomiopatiile, caracterizate prin defecte anatomice ale inimii, și aritmiile, caracterizate prin bătăi neregulate ale inimii, sunt cele două tipuri principale de boli cardiace genetice. Pacienții cu aceste boli au un risc crescut de moarte subită, în special cei cu vârsta sub 45 de ani.

Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta aceste mutații prin analizarea ADN-ului pacientului dintr-o probă de sânge, folosind un software bioinformatic pentru a identifica genele implicate.

Confirmarea diagnosticului

De asemenea, pot fi comandate electrocardiograme specializate și teste de imagistică cardiacă pentru a ajuta la confirmarea diagnosticului. Dacă se confirmă, pacientului i se poate prescrie apoi tratamentul adecvat.

Test pentru mutație genetică

Acesta poate include modificarea stilului de viață, medicație, implantarea unui stimulator cardiac sau defibrilator, sau monitorizarea medicală regulată. Membrii apropiați ai familiei pot fi, de asemenea, testați pentru aceeași mutație genetică.

În prezent, testele genetice pot identifica mutațiile implicate în 30-40% din cazuri, iar această cifră este de așteptat să crească pe măsură ce se descoperă noi mutații.

Această abordare a crescut semnificativ șansele de supraviețuire pentru mulți pacienți, ceea ce este crucial având în vedere numărul mare de decese prin moarte subită din Franța în fiecare an, potrivit Sante Magazin., citat de doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Haideti spuneti pe sleau: ''Unii vaccinati cu 2 doze sunt susceptibili la miocardita''...
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768