REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.8° Constanța Joi, 25 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6801
22.8° Constanța Joi, 25 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6801
 

Antony Blinken îi cere lui Erdogan să accepte aderarea Suediei la NATO

Antony Blinken îi cere lui Erdogan să accepte aderarea Suediei la NATO

Ana Maria LIPAN 1 iunie 2023 | 00:00 572

Șeful diplomației americane spune că „acum este momentul” pentru ca Turcia să ratifice aderarea la NATO a Suediei, în condițiile în care Erdogan tergiversează procedura de aproape un an, relatează Euronews, sursa citată de digi24.ro. 

Antony Blinken ii cere lui Erdogan sa accepte aderarea Suediei la NATO

„Din perspectiva Statelor Unite, acum este timpul să finalizăm aderarea Suediei. Din nou, au fost făcuți pași foarte semnificativ pentru a ameliora toate îngrijorările legitime și cred că și în ce privește calificările pentru statutul de membru, ele au fost satisfăcute din prima zi”, a declarat Blinken.

Administrația Biden a precizat, de asemenea, că Turciei trebuie să-i fie furnizate avioane de luptă F-16 mai noi, „cât mai curând posibil”, o posibilă concesie făcută lui Erdogan pentru ca acesta să nu mai blocheze aderarea. Deși Blinken nu a făcut legătură între cele două chestiuni, el a spus că unii parlamentari americani au făcut-o. Președintele Joe Biden a făcut implicit legătura între cele două chestiuni, luni, într-un apel telefonic cu Erdogan, primul de după realegerea acestuia.

„Am vorbit cu Erdogan și mi-a spus ceva legat de F-16. I-am spus că vrem un acord pentru Suedia. Să o ducem la bun sfârșit”, a spus Biden. Blinken insistă, totuși, că cele două chestiuni sunt separate și a subliniat că finalizarea ambelor vor consolida securitatea europeană puternic. „Ambele sunt vitale, credem noi, pentru securitatea europeană. Credem că ambele ar trebui să meargă înainte cât de repede posibil”, a adăugat Blinken.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt sua multa mwe cu kkt nato multa mwe cu kkt ue
0
4

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699