REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.1° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
25.1° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Antony Blinken: SUA verifică dacă printre cei uciși în Israel și luați ostatici se numără cetățeni americani

Antony Blinken: SUA verifică dacă printre cei uciși în Israel și luați ostatici se numără cetățeni americani

A.F. 9 octombrie 2023 | 00:00 205

Șeful diplomației SUA, Antony Blinken, a declarat că administrația Biden verifică informațiile potrivit cărora ar fi și cetățeni americani printre cei uciși și dispăruți, în urma atacurilor fără precedent lansate de Hamas în Israel. "După cum am văzut atât de explicit, ei târăsc literalmente oameni dincolo de granița cu Gaza, inclusiv un supraviețuitor al Holocaustului într-un scaun cu rotile, femei și copii. Vă puteți imagina impactul pe care acest lucru îl are în tot Israelul", a mai spus Secretarul de stat al SUA la CNN, potrivit Haaretz.

Antony Blinken: SUA verifica daca printre cei ucisi in Israel si luati ostatici se numara cetateni americaniAntony Blinken

"Avem informații potrivit cărora mai mulți americani au fost uciși. Depunem efort suplimentar și stăm peste program pentru a verifica acest lucru", a declarat Blinken la CNN, în cadrul emisiunii State of the Union.

"Există informații despre americani dispăruți", a mai spus Secretarul de Stat al SUA.

Blinken a catalogat atacul drept cel mai grav de la Războiul de Yom Kippur din 1973.

El a spus că totuși "este o distincție fundamentală. Acela a fost un război purtat de un stat contra altui stat, țară cu țară, armată cu armată. Acesta este un atac terorist masiv prin care se împușcă civili israelieni în orașele și casele lor".

"După cum am văzut atât de explicit, ei târăsc literalmente oameni dincolo de granița cu Gaza, inclusiv un supraviețuitor al Holocaustului într-un scaun cu rotile, femei și copii. Vă puteți imagina impactul pe care acest lucru îl are în tot Israelul, iar lumea ar trebui să fie revoltată de ceea ce vede", a continuat el.

Blinken a mai vorbit și despre acțiunile diplomatice extinse ale administrației Biden din ultimele 36 de ore, inclusiv de discuțiile cu omologii israelieni și cu partenerii regionali pentru a se asigura că toate statele folosesc "orice influență pe care o au pentru a determina Hamas să oprească atacurile și pentru a se asigura că nu vom vedea izbucnirea unui conflict în alte zone", citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699