REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
26.9° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Antrenor de înot de la Dinamo, arestat preventiv după ce ar fi violat o copilă de 7 ani

Antrenor de înot de la Dinamo, arestat preventiv după ce ar fi violat o copilă de 7 ani

A.F. 15 februarie 2024 | 00:00 5747

Un instructor de înot din Capitală este acuzat că a violat o fetiță de 7 ani, miercuri, în incinta unui bazin din cadrul unui club de înot din Sectorul 2. Bărbatul în vârstă de 20 de ani a fost reținut.

Antrenor de inot de la Dinamo, arestat preventiv dupa ce ar fi violat o copila de 7 ani instructorul de înot de la clubul Dinamo, reţinut

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 6 Poliție, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au reținut un tânăr, în vârstă de 20 de ani, față de care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

De fapt, luni, în 13 februarie 2024, în jurul orei 20.30, Secția 6 Poliție a fost sesizată, de o femeie, cu privire la faptul că fiica sa în vârstă de 7 ani ar fi fost victima unei infracțiuni de viol, bănuit de comiterea faptei fiind instructorul de înot.

Evenimentul ar fi avut loc în incinta unui bazin de înot din cadrul unui club din Sectorul 2

Evenimentul ar fi avut loc în incinta unui bazin de înot din cadrul unui club, situat în Sectorul 2. Unele surse vorbesc despre faptul că este vorba despre Clubul Dinamo.

În urma cercetărilor, a fost identificat și depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, angajat ca instructor în baza unui contract de activitate sportivă în cadrul clubului respectiv. Din cercetări, s-a stabilit că la momentul comiterii faptei, acesta se afla în timpul programului de lucru.

Cel în cauză a fost condus la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților, cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secția 6 Poliție, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, în forma agravată, scrie stiripesurse.ro.

Reprezentanţii CS Dinamo au precizat că au reziliat contractul de activitate sportivă dintre club şi antrenor, fiind predate anchetatorilor imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Antrenor de inot de la Dinamo, arestat preventiv dupa ce ar fi violat o copila de 7 ani

Reacția CS Dinamo

„Cu privire la situaţia de la Secţia de Nataţie a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea şi soluţionarea promptă şi transparentă a acestui caz. Conducerea clubului colaborează şi va colabora cu anchetatorii pentru soluţionarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziţie, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate şi condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat”, a transmis Biroul Informare şi Relaţii Publice CS Dinamo.

Potrivit sursei citate, au fost luate măsuri concrete:

1. Rezilierea contractului: Am încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacţiona cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceştia sunt sportivi de performanţă sau amatori.

2. Certificat de Integritate Comportamentală: Vom solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice.

3. Educaţie şi Prevenire: Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii noştri, concentrându-ne pe deontologia, etica şi conduita profesională adecvată în relaţia cu minorii şi persoanele vulnerabile, precum şi cu familiile acestora.

4. Analize şi Diagnoze Organizaţionale: Prin Compartimentul nostru de Analiză Psihologică, vom demara o evaluare aprofundată a Academiei de Înot şi vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului”.

Reprezentanţii CS Dinamo au precizat că, încă de la deschiderea secţiei de înot, au oferit părinţilor posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparenţă şi siguranţă.

„Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinţilor şi a sportivilor. Clubul Sportiv Dinamo este ferm angajat în lupta împotriva oricăror forme de abuz şi va continua să colaboreze cu toate părţile interesate pentru a menţine un mediu sigur şi sănătos pentru practicarea sporturilor”, au arătat aceştia.

Update:

Instructorul de înot care este acuzat că ar fi violat o fată de 7 ani a fost arestat preventiv, miercuri, pentru 30 de zile, prin decizie a judecătorului pentru drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bucureşti, a transmis Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La liceul Lucian Blaga este un tip profesor de sport Faitas din spusele mai multor colegi de liceu agresează copii la orele de sport, ii jignește, mângâie fetitele pe cap. r*****a trebuie sa se sesizeze.
0
0
sa va dau foc la toate ciorile, pisa-m-as pe toti mortii si neamurile tale de ordinar
3
0
Ce ai porumbelule?te-ai prăjit la soare?păcat ca Antonescu nu și-a terminat lucrarea.
4
1
Impuscat rapid ..singura solutie
5
0
Afumatul trebuie să stea mulți ani la închisoare Legea castrării pentru violatorii de copii
6
0
ale drecului ceori ce sunteti: Bechir=sapun
6
1
CRED CA VA FI JUDECAT CORECT...VERDICTUL...A FOST IN LEGITIMA APARARE SI....VA FI LIBER CA....PASAREA COLIBRI...
8
0
Auzi ba rasistii de mai jos scrieti-va numele daca aveti curaj ca va gasim repede lasitati care injura dupa tastatura ascunsi…
2
7
Lege cu moartea trebuie sa fie dată violatorilor! Și nici atâta nu ar fi de ajuns!!!!! Bestii de oameni. S.a dat in toate țara aceste informații????
9
0
Lasati-l jumatate de ora intr-o camera cu tatal fetitei....
16
1
Ce fata de oligofren retardat are. Sa putrezeasca la beci
11
1
Nimeni nimic bechir : BA ROMANII SUNT RASISTI
7
7
De c****a borata voi va căsătoriti puradeii la 8 ani si fac copii la 10 pisamas pe rasa voastra de c***i
24
4
Roman Pedofil care violeaza fete de 7 ani. Nu mai sunteti rasisti si hateri acuma? Ce surpriza romanii fac nenorociri...
6
25

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510