REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Anunț al Guvernului: Sunt vizate familiile formate din persoane de același sex

Anunț al Guvernului: Sunt vizate familiile formate din persoane de același sex

Ana Maria LIPAN 28 septembrie 2023 | 15:04 764

Purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciolacu, Mihai Constantin, a declarat joi că subiectul privind recunoașterea de către statul român a familiilor formate din persoane de același sex este „în atenția Guvernului”, potrivit stiripesurse.ro. 

Anunt al Guvernului: Sunt vizate familiile formate din persoane de acelasi sex

„Guvernul României și fiecare minister în parte au luat notă de decizia CEDO și actualizarea de la Ministerul Afacerilor Externe este că statul are în mod legal termen de 6 luni pentru a transmite Comitetului de Miniștri un plan de acțiune cu privire la măsurile pe care le are în vedere pentru executarea acestei decizii sau, într-un scenariu mai accelerat, să transmitem Comitetului de Miniștri chiar un bilanț al acțiunilor care s-au întreprins în aceste 6 luni de zile. Așadar, este un subiect în atenția Guvernului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

România este obligată să recunoască familiile formate din persoane de același sex, după ce CEDO a respins o contestație depusă de Guvern, a anunțat ACCEPT marți, prin intermediul unui comunicat de presă. Obligația României de a proteja și recunoaște familiile formate din persoane de același sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestația depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu și Ciobotaru și alte 20 de familii împotriva României, susține ACCEPT.

Astfel, mai spune ACCEPT, decizia CEDO pronunțată în luna mai a acestui an rămâne definitivă, la fel ca obligația Guvernului și Parlamentul României de a adopta măsuri urgente care să asigure protecția și recunoașterea legală a tuturor familiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa faca ce vor intre ei , sa nu ne oblige ca anormalitatea sa fie normalitate
0
0
De sute de ani aceasta abatere este considerata "boala psihica"!!!! Deci, manifestantii ei trebuie băgați la balamuc si tratați, nu lăsați liberi!! Eu sunt ateu, dar " bese-rica" noastră si "pu-piosii dosisti" unde sunt???!!?? La "Arsenie Boboca"???
1
0
ati rezolvat totul si a ramas asta?hai ca mai e putin si va dam jos
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016