REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Anunț ANM de ultimă oră! Un nou ciclon polar lovește

Anunț ANM de ultimă oră! Un nou ciclon polar lovește

Mariana MURAT 19 decembrie 2023 | 15:36 2981

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important de ultimă oră! Specialiștii susțin că un nou ciclon polar lovește România. Ce temperaturi vor înregistra termometrele la noi în țară.

Anunt ANM de ultima ora! Un nou ciclon polar lovesteImagine ilustrativă

Meteorologii ANM au emis o avertizare cu privire la schimbările bruște de temperatură și condițiile meteorologice instabile care vor afecta România în perioada următoare.Un ciclon polar se apropie, determinând o scădere semnificativă a temperaturilor și aducând ninsori în mai multe regiuni ale țării.

Conform informațiilor furnizate de ANM, temperaturile neobișnuit de ridicate pentru această perioadă vor fi în scădere începând de astăzi. Schimbarea este explicată de influența ciclonului polar care va traversa România, generând condiții propice pentru precipitații sub formă de ninsori în zonele montane și ploi în regiunile vestice, nordice și centrale ale țării.

Astăzi, temperaturile sunt foarte ridicate. În partea de sud a țării vom avea maxime de peste 10 grade Celsius, în măsura în care, în mod normal, noi ar trebui la nivelul întregii țări să înregistrăm temperaturi cuprinse între -2 și 5 grade. Așadar, avem cu până la 9 grade peste normele climatologice. Temperaturile încep să scadă, deși rămân în continuare peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8...9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât astăzi”.

În ceea ce privește precipitațiile, se așteaptă ninsori consistente în zonele de munte, în timp ce regiunile vestice, nordice și centrale vor fi afectate de ploi. Moldova și sud-estul țării pot înregistra și ninsori, dar într-o măsură mai redusă.

Meteorologii precizează că, deși temperaturile vor scădea, ele vor rămâne în continuare peste media normală pentru această perioadă. Cu toate acestea, în ziua de Crăciun, se prognozează o nouă încălzire semnificativă, chiar mai accentuată decât în zilele anterioare, conform spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar deviati grav....panica peste tot .....aaaaahhhhh....vine ciclonu'......pular.....sinteti imbecili.....nu e iarna?!iarna nu-i ca vara....
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510