REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Anunț important pentru șoferi! Se schimbă Codul Rutier

Anunț important pentru șoferi! Se schimbă Codul Rutier

Mariana MURAT 24 noiembrie 2023 | 13:33 1947

Un anunț major pentru șoferi! Codul Rutier se pregătește să aibă modificări semnificative, iar inițiatorii acestui proiect susțin că aceste schimbări sunt esențiale, luând în considerare situația paradoxală în care se află șoferii afectați de prevederile actuale ale legii.

Anunt important pentru soferi! Se schimba Codul RutierImagine ilustrativă

Propunerea de modificare a Codului Rutier vizează în special conducătorii de motociclete și mopede. Legea curentă prevede că aceștia sunt obligați, la fel ca șoferii de autoturisme, să aibă în dotare extinctor, triunghiuri și trusă medicală. Cu toate acestea, inițiatorii proiectului consideră că această obligație este adesea imposibil de respectat.

Parlamentarii, reprezentând USR și PNL, subliniază că legea actuală lasă loc de interpretare și este problematică pentru șoferii de mopede și motociclete. Ei argumentează că mulți deținători de permis din categoriile AM, A1, A2 și A nu sunt conștienți de această obligație.

Un exemplu relevant este oferit de un caz mediatizat din județul Cluj, unde un echipaj de poliție utiliza amenzile legate de aceste echipamente ca pedeapsă pentru motocicliști, chiar dacă nu se constatau alte ilegalități. Inițiatorii consideră că această lege, în prezent inutilă, facilitează abuzurile, iar cetățenii sunt neinformați cu privire la această obligație, riscând amenzi în valoare de aproximativ 700 de lei.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în noiembrie 2022 și a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Modificările propuse vor afecta Articolul 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, având ca scop eliminarea obligativității pentru posesorii de mopede și motociclete de a avea extinctor, triunghiuri și trusă medicală în dotare, conform spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce moooie le ați dat
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016