REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
28.4° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

Anunț pentru noul an școlar: MASCA OBLIGATORIE în școală, nu și în exterior

Anunț pentru noul an școlar: MASCA OBLIGATORIE în școală, nu și în exterior

Replica API 20 august 2021 | 16:41 2008

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat vineri, după ședința de guvern, că s-a decis ca masca de protecție să fie obligatorie în continuare în școli, nu și în afara acestora.

„Am agreat că prioritatea tuturor este menținerea școlilor deschise cât mai mult timp posibil și oferirea posibilității cursurilor în format fizic. De asemenea, acestor copii trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea să rămână cât mai mult posibil. Din acest motiv, purtarea măștii în școală va fi obligatorie pentru copii de peste 6 ani. Purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie.

Activitățile sportive vor fi încurajate preponderent în spațiu deschis, iar pentru activități sportive în spații închise se va decide în funcție de incidența în comunitatea respectivă dacă se pot desfășura sau nu.

Despre vaccinarea în școli vom continua să avem discuții cu CNCAV și să adaptăm deciziile în funcție de particularitățile fiecărei școli”, a declarat ministrul Sănătății, scrie stiripesurse.ro.

Cum se vor desfășura festivitățile de deschidere a noului an școlar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că festivităţile de început de an şcolar ar putea avea loc, dar numai cu condiţia purtării măştilor de protecţie de către toţi participanţii, având o durată maximă de o oră - o oră şi jumătate.

"Pentru că şcoala începe pe 13 septembrie, avem în vedere posibilitatea organizării ceremoniilor de deschidere a anului şcolar în spaţii exterioare, cu mască de protecţie şi cu o durată limitată la o oră - o oră şi jumătate. Este vorba de aglomerări. Să le putem permite, dar pentru a proteja elevii şi personalul din învăţământ să fie în spaţiul exterior şi cu mască, chiar dacă nu avem în vedere obligativitatea purtării măştii de protecţie în incinta şcolilor, odată cu deschiderea anului şcolar. Dar este un moment special, prin care se creează aglomerări. Sunt şi elevii de vârstă mică în număr mare, sunt şi părinţi. În această situaţie, vă spunem încă de pe acum că se vor putea face, dar cu aceste două condiţii: mască de protecţie şi durată limitată în timp", a arătat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei declaraţii de presă.

Profesorii care refuză testarea, suspendați pe perioada existenței unei incidențe de peste 6 cazuri la 1000 de locuitori

Sorin Cîmpeanu a anunțat că profesorii care nu sunt vaccinați și care nici nu au trecut prin boală vor fi testați la fiecare 72 de ore împotriva COVID-19. Cei care refuză și testarea vor fi suspendați pe perioada existenței unei incidențe de peste 6 cazuri la 1000 de locuitori în localitățile în care activează.

„Este vorba despre acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de 6 la mie. Peste prag, pentru acei profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nici nu doresc să fie testați, testarea fiind asigurată de DSP, sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie, să se odihnească puțin”, a declarat Cîmpeanu, într-o conferință de presă alături de ministrul Sănătății.

În privința suportării costurilor testelor, ministrul Sănătății a precizat: „Aici cred că va trebui să discutăm despre oportunitatea testării gratuite inclusiv a profesorilor care au avut posibilitatea de a se vaccina.”

„De acord, este greu de înțeles să aibă posibilitatea de a se vaccina și să nu dorească. Sigur, unde nu există recomandări medicale”, a adăugat și ministrul Educației.

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Retragerea din invatamant,profesorii traiesc de pe urma lor,scolile si tot ce se misca pe acolo sunt sustinute de voi de parinti si elevi,retrageti copiii,faceti proteste,mergeti peste consiliul profesoral,m-tii lor de n a zi,pana la copii!
4
0
in poola fara sa va aplecati sclavii sistemului kwi and citu
4
1
Ca o sa le puneti singuri botnite cand or incepe sa crape pe crape, nu pentru covid ci pentru ce va urma, asta e doar antrenament
5
0
Idiotii dracu'.Cum sa fortezi un copil de 6-7 ani sa-si astupe gura.?!
9
2
Asteptati informatiile date cu o zi inainte de incepere. Acum sunt doar vrajeli.
3
0
nu mai minti elev, auzi, sta ca prietena... care? stanga sau dreapta?
1
7
Deci pe hol si in banca nu am voie fara masca, dar afara pot sa stau in brate cu cea mai buna prietena. Voi aveti cea mai mica ratiune logica? Elev, 14 ani
19
3
Ma rs ba gami-as pla in neamul tau de neter minata.
14
2

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118