REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
25.4° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Apa curge doar pentru unii locuitori ai comunei Cogealac

Apa curge doar pentru unii locuitori ai comunei Cogealac

Replica API 2 septembrie 2022 | 00:00 1973

Seceta ce a fost resimțită în toată Europa în această vară, dar nu a afectat doar agricultorii, ci și pe cetățeni, mai ales pe cei ce îți duc traiul în comunele din țară, oamenii plângându-se că nu au apă pentru a-și uda puținele culturi sădite în grădină, și mai mult de atât, nu au apă pentru băut, situație întâlnită în localitatea Cogealac.

Tot mai mulți locuitori ai localității Cogealac se plâng de lipsa presiunii apei, și chiar în unele zile de lipsa apei, fenomen incredibil luând în considerare anul în care ne aflăm dar și căldura tropicală prin care am trecut vara aceasta, căldură care se va resimți până spre finalul lunii septembrie.

Unul dintre locuitorii comunei,fiind foarte indignat de lipsa apei, spunând că nu este normal așa ceva, să stea la mila autorităților pentru a primi apă, declarând: ”Efectiv ești la mila autorităților locale și a bunului Dumnezeu (dacă îi dă cu ploaie, avem și apă să ne spălăm și să spălăm rufele). Este absurd și inuman ca în secolul 21, având la dispoziție atâta tehnologie, comuna Cogealac să fie asemănătoare unui sat din 1900.

În ce proporție sunt de vină autoritățile locale pentru lipsa apei în comuna Cogealac?

Contactat de jurnaliștii de la Replica de Constanța, unul dintre administratorii ai SC Gospodărie Apă Canal și Salubritate Cogealac, a declarat că astfel de probleme sunt prezente peste tot în țară, consumul de apă fiind vara de peste 1 000 mc, pe când în timpul anului, 1 000 mc se consumă într-o lună, acesta declarând: ”Apa nu se oprește vara. Fiind consumul foarte mare asta este unul din inconvenient. Nu se oprește apa pe anumite străzi. Avem un circuit, nu se poate opri pe o anumită stradă, nu porinm când vrem noi. Consumul este de 1 000 mc pe zi, în perioada aceasta, începând cu luna octombrie și până în iunie, consumul este de 1 000 mc pe lună! Este un consum imens. Avem toate autorizațiile posibile, de la mediu, de la DSP, de la Apele Române, în urma acestor autorizații ne-am licențiat, la ANRSC București, clasa 3. Asta este puterea puțurilor, noi nu sistăm apa. Nu avem cum să oprim noi apa. Avem un bazin de 300 mc, acesta se umple, și din cele 6 puțuri alimentăm comuna, mai mult de 1 000 mc nu pot scoate puțurile pe zi.”, a declarat unul dintre administratori.

Unde este cu adevărat problema?

Mulți locuitori ai localității Cogealac, dau vina pe Administrația Publică, care poartă și aceasta o parte din vină, dar puțini știu cum stă treaba defapt. Contactat telefonic, un locuitor al localității ne-a spus cum decurg lucrurile defapt în comună, declarând:” Sunt persoane în Cogealac care știu unde sunt vanele, aceștia oprind circuitul apei, astfel încât ei să-și poată folosi apa pentru udatul grădinii, prin urmare, rămân zone ale comunei care nu au presiune la apă, sau mai rău, nu au apă, oamenii fiind nevoiți să-și sape fântâni sau să caute alte alternative.”, a declarat un locuitor al comunei Cogealac. Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La asa Primare ... asa locuitori ! Branzari semianalfabetzi !
1
0
penibil.scrieti zilnic cate ceva despre acest om.
0
0
Sa bea aracetul pe care il aveau pregatit pentru branza.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513