REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Apartamentul din Mamaia, al soțului deputatei PSD Laura Vicol, pus sub sechestru!

Apartamentul din Mamaia, al soțului deputatei PSD Laura Vicol, pus sub sechestru!

Mirela PASCAL 4 decembrie 2023 | 00:00 4466

Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol, deține o sumedenie de firme, însă cea mai cunoscută este Nordis Management, în baza căreia a construit, pe bandă rulantă, blocuri pe litoral. În Mamaia, Ciorbă deține complexul de lux Nordis, ale căror apartamente de lux se vând cu prețuri pe măsură. Unul dintre acestea, cel puțin, a fost pus sub sechestru judiciar, la dispoziția instanței, după ce Nordis a refuzat să-l predea cumpărătorului. Claudiu Octav Popescu a plătit în 2020 peste 70.000 de euro în schimbul unui apartament pe care trebuia să i-l predea în decembrie 2022, însă acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că imobilul nu era gata. Așa se face că instanța a dispus instituirea sechestrului judiciar asupra imobilului. Decizia este definitivă.

Apartamentul din Mamaia, al sotului deputatei PSD Laura Vicol, pus sub sechestru!Laura Vicol și Vladimir Ciorbă

Apartamentele din Mamaia-Năvodari ale companiei Nordis s-au vândut precum pâinea caldă. Teoretic! În realitate, apartamentele nu au mai ajuns la cumpărători. Octav Popescu a încheiat la data de 12.02.2020 promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare, prin care Nordis s-a obligat să îi vândă dreptul de proprietate asupra unui apartament în Năvodari, împreună cu cotele părţi indivize aferente, precum şi un loc de parcare cu o suprafaţă de 12 mp. Clientul s-a obligat să plătească suma de 68.431 euro, preţul apartamentului, şi 9.900 euro preţul locului de parcare, la care se adaugă TVA. Din preţul imobilului, reclamantul a achitat până în prezent suma de 74.925 euro + TVA.

Cel mai târziu până la data de 15.12.2022 trebuia să se încheie contractul de vânzare. Dar încheierea vânzării nu a fost posibilă, întrucât imobilul nu era finalizat, iar apartamentul nu era identificabil din perspectiva cadastrală. Pentru că societatea refuză să încheie actul de vânzare, clientul a introdus în instanță cererea având ca obiect pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de act autentic de vânzare-cumpărare. În paralel, a cerut instituirea sechestrului judiciar asupra apartamentului nr. 173, împreună cu cota-parte indiviză de 1/350 din părțile comune ale condominiului și din terenul aferent acestuia, precum și asupra locului de parcare cu suprafața de 12 m.p. aferent apartamentului.

Sechestru judiciar pe apartament

Iar instanța i-a admis cererea și a dispus instituirea sechestrului judiciar. Totodată, magistrații au încredințat paza bunului sechestrat către reclamant, în calitate de administrator-sechestru. Au mai dispus înscrierea sechestrului judiciar în cartea funciară a imobilului şi comunicarea hotărârii către OCPI Constanţa. Decizia a fost contestată de Nordis însă, pe 29 noiembrie, apelul a fost respins, soluția rămânând definitivă.

Precizăm că Nordis Management este deținută, printre alții, de Vladimir Ciorbă, soțul Laurei Vicol, având 46% din acțiuni. Vicol este avocat și deputat român, aleasă în anul 2020 din partea PSD.

Apartamentul din Mamaia, al sotului deputatei PSD Laura Vicol, pus sub sechestru!Laura Vicol și Vladimir Ciorbă

Începând din 25 noiembrie 2021, deține funcția de președinte al Comisiei juridice de disciplină și imunități din Camera Deputaților a României, fiind prima femeie în această funcție. Anul trecut, firma a avut vânzări de 76.938.566 lei și datorii de 566.182.107 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta are piept de plastic
0
0
Cred c o și încinge pe duduia...cam speriata fata!
3
0
Aceste specii lucrează pentru bunăstare poporului? chiar nu înțelegeți că ei vor posturile pentru bunăstarea lor nu a celor cei votează nu cotează ce culoare are psd , pnl, aur, etc toți vor să prindă o bucată cât mai mare de cascaval
11
0
hai sa le dam o lectie partidelor si in 2014 sa votam minimum 200 de independenti . sa vedeti cum scapam de listagii si dinozaurii de peste 20-25 de ani din parlament
10
0
Speram sa nu mai vedem C.U.R..V.E.T.E.L.E asta pe nicaieri !
15
0
Cautati pe Google: video-laura-vicol-la-multi-ani-romania-la-multi-ani-romani-de-acasa-si-de-pretutindeni. O sa vi se intoarca si voua stomacul de dos.
14
0
Si, in acest timp, draguta de ea se arata patriota: Mi-e sila de toti acesti hoti pe care ii avem in fruntea tarii. Alesi pe functii efemere, care nu fac bine decat pentru propriul interes, nu pentru al natiunii.
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510