REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
24.3° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Apele Române și Ministerul Finanțelor REVENDICĂ un TEREN din Faleză Nord

Apele Române și Ministerul Finanțelor REVENDICĂ un TEREN din Faleză Nord

Replica API 11 martie 2021 | 00:28 3167

ABADL revendică un teren de la municipiul Constanța, fix pe plajă. Este vorba despre o suprafață de 500 mp, situată în Faleză Nord. O zonă unde au fost anunțate mai multe proiecte imobiliare. Terenul revendicat aparține domeniului public și este în administrarea Primăriei Constanța, iar acțiunea în revendicarea domeniului public este imprescriptibilă.

ABADL a solicitat magistraților constănțeni să dispună revendicarea imobilului teren – plaja litoralului românesc – în suprafață de 500 mp, situat în Constanta, Faleză Nord, zona blocului PA5, lot 3 și rectificarea cărții funciare în sensul radierii mențiunilor cu privire la dreptul de proprietate asupra imobilului înscris în favoarea Municipiului Constanța. ABADL consideră că suprafața de teren, aflată în administrarea primăriei, aparține domeniului public iar acțiunea în revendicarea domeniului public este imprescriptibilă.

Statul Român, prin Ministerul Finanțelor, a intervenit în dosar și a solicitat admiterea cererii cu motivarea că plajele și falezele litoralului românesc fac parte din categoria bunurilor care aparțin domeniului public al statului, fiind menționate de Constituție, de anexa 2 la Codul administrativ.

Teren din dosarul Retrocedărilor

Potrivit unor surse, terenul în cauză s-a aflat în proprietatea unui privat și a trecut in domeniul privat al Municipiului Constanta, având în vedere Decizia ICCJ nr.32/07.02.2019 prin care s-a dispus restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor, în sensul revenirii unor terenuri în domeniul public sau privat al UAT Constanța.

Precizăm că acesta nu este singurul teren pe care-l revendică ABADL în zona Ion Rațiu. Sunt mai multe, unul dintre acestea aflându-se în proprietatea italianului de la Total Financial Consulting, care vrea să construiască un bloc de 18 etaje în Faleză Nord.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Boss daca vrei sa faci bloc , doua apartamente le donezi unu la pe al doilea la verisorul lu primaru
5
0
Romane, au revendicat si faleza Tuzla. Sii, de atunci multe termene in procesul cu primara locala dar toate cu amanare... Au trecut cinci ani, s-a pierdut un proiect aprobat de 1, 5 milioane euro, afaceri tipic romanesti. Intre timp, faleza a intrat in atentia samsarilor imobiliari, de o sa ajunga bietii localnici sa faca plaje, la bulgari!
5
0
IAR REVENDICARI, RETROCEDARI...TERENURI SI BETOANE A INEBUNIT LUMEA
7
0
De ce nu controleaza nimeni malul laculu la Ovidiu, s-au basculat mii de metri cubi de umplutura in cuveta lacului pentru a-si mari suprafata curtii. Dar aia sunt magistrati care-l tin in brate pe Scupra si mucles!
14
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016