REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Aplicația de prim ajutor a salvamarilor, LANSATĂ la Constanța: informații despre pericole și statistici!

Aplicația de prim ajutor a salvamarilor, LANSATĂ la Constanța: informații despre pericole și statistici!

Replica API 20 iulie 2019 | 01:24 582

Plaja Zoom Beach a găzduit vineri, 19 iulie a.c., începând cu ora 11:00, lansarea oficială a Sea Status, prima aplicație de prim ajutor a salvamarilor.

Aceasta reprezintă un instrument de ajutor, iar pe lângă serviciile de salvamar, aplicaţia pune la dispoziție și un instrument rapid de informare şi raportare a situaţiilor critice din zonă. Cei care folosesc aplicația pot fi localizați și astfel se primesc informaţii despre steagul arborat de salvamari în zona în care sunt, dar şi diferite alerte pentru a semnala starea de siguranţă sau de pericol.

La lansare au fost prezenți Gabriel Bălan, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului de Salvamar din Constanţa şi Mamaia, Mihai Bocai, CEO Evonomix- compania care a dezvoltat aplicaţia şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Deocamdată aplicația este valabilă pentru stațiunea Mamaia și plajele din Constanța.

”Este o aplicație simplă, dar pe parcurs aceasta va fi îmbunătățită, în care se vor găsi și cazurile de persoane înecate, anul trecut au fost 37 de cazuri. Aplicația nu face educație, ci informează”, a declarat Gabriel Bălan, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

Aplicația se găsește în IOS dar și Android.

Se găsesc informații nu doar cu ce se găsește deasupra apei ci și în adânc, iar părinții își pot monitoriza copii prin intermediul acestei aplicații.

Aplicația permite utilizatorilor să aibe acces la informații despre plaje chiar dacă acesta se află acasă, însă nu vor primi alerte dacă există pericol de înec pe plajele pentru care a cerut informații", Mihai Bocai, CEO Evonomix, compania care a dezvoltat aplicaţia.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aplicatii....turistul roman e un cocalar notoriu
1
0
Doamna politist cum a ajuns pe nisip cu tocurile acelea? A fost dusa in brate?
1
0
pana si salvamarii drogati sau cazuti in patima bauturii, jocurilor de noroc, vitezei
3
3
Un hot si un infractor
4
2
Nu vreau sa ma salvati! Intru in apa pe raspunderea mea scrisa si semnata!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510