REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Aplicația TikTok a devenit o problemă de siguranță națională

Aplicația TikTok a devenit o problemă de siguranță națională

Mariana MURAT 18 ianuarie 2024 | 12:13 974

VicepreÈ™edintele ANCOM, Pavel Popescu, a precizat că aplicaÈ›ia Tik Tok este o problemă de siguranță naÈ›ională È™i ar trebui interzisă pe telefoanele angajaÈ›ilor statului. Acesta a precizat că există dovezi că Tik Tok foloseÈ™te datele într-un mod negativ.

Aplicatia TikTok a devenit o problema de siguranta nationalaAplicația TikTok a devenit o problemă de siguranță națională

Le recomand tuturor românilor să nu îÈ™i instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicaÈ›ie foloseÈ™te datele într-un mod negativ”, a spus vicepreÈ™edintele ANCOM. VicepreÈ™edintele ANCOM a mai precizat că datele colectate de aplicaÈ›ie sunt foloste în servere de alte guverne.


Tik Tok este o problemă de siguranță naÈ›ională. Este o aplicaÈ›ie nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc È™i sunt folosite în niÈ™te servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niÈ™te recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicaÈ›ii”. Încă din 2023, aplicaÈ›ia TikTok a fost interzisă oficial angajaÈ›ilor pe dispozitivele furnizate de NATO, liderii AlianÈ›ei invocând preocupări de securitate.

NATO a interzis pe 31 martie 2023 aplicaÈ›ia TikTok pe telefoanele personalului. Nota a oficializat interdicÈ›ia, dar TikTok nu a fost oricum utilizabil pe dispozitivele AlianÈ›ei nici înainte, din cauza restricÈ›iilor tehnologice interne. DiscuÈ›ii despre interzicerea aplicaÈ›iei din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea accesa datele utilizatori TikTok prin intermediul companiei-mamă, Bytedance, au avut loc È™i la nivelul instituÈ›iilor UE, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parerea mea este ca ar trebui inchisa penteu 1-2 ani
1
1
Masura asta a fost adoptata deja in Europa. S-a trezit p.u.ț.ă. verde sa vine si el cu o parere. Parerea lui e deja lege penteu altii...asta a dormit in i.z.m.e.n.e
5
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016