REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
23.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Aproape 100 de hoteluri și restaurante au rămas fără clasificare: THR Marea Neagră, frații Micula și Melcea, de la Megalos, pe listă

Aproape 100 de hoteluri și restaurante au rămas fără clasificare: THR Marea Neagră, frații Micula și Melcea, de la Megalos, pe listă

Replica API 15 iulie 2022 | 21:29 4590

Aproape 100 de hoteluri, pensiuni, baruri și restaurante au fost lăsate, de Ministerul Turismul, fără clasificare. Au fost retrase certificatele de clasificare pentru structuri de primire turistice cu funcțiuni de alimentație publică și cazare din Mamaia, Constanța, Mangalia, Eforie, Neptun, Năvodari și Eforie. Printre operatorii aflați pe lista neagră să numără și familia Melcea, de la Megalos, dar și THR Marea Neagră sau RAPPS sau frații Micula.

Aproape 100 de hoteluri, pensiuni, baruri sau restaurante au rămas fără certificatul de clasificare, anul acesta. Pe lista rușinii sunt societăți consacrate la malul mării, precum firma în baza căreia funcționează Megalos, a familiei Melcea, dar și THR Marea Neagră sau RAPPS, ori frații Micula. Trei apartamente din Summerland și-au pierdut și ele clasificarea, acestea fiind deținute un medic din Constanța. Toate au cerut radierea, după ce și-au încetat activitatea ori s-a schimbat operatorul.

Mai jos, vă prezentăm o mică parte din structurile de primire turistice cu funcțiuni de alimentație publică al căror certificat de clasificare a fost radiat în anul 2022.

Ion Melcea

Frații Micula au cerut retragerea certificatului de clasificare pentru restaurantul Slatina, din Neptun

Hotel Club Estival 2002 a cerut retragerea clasificării pentru localul Slatina, din Neptun, pe motiv că s-a schimbat titularul. Societatea este deținută de fraţii Micula, care au vândut hotelul Slatina din Neptun cu două milioane de euro, fără TVA. Noul proprietar al hotelului Slatina este un om de afaceri din Mureş, care mai deţine un hotel în Olimp.

Frații Ioan şi Viorel Micula

Curpedim Ecrem, lăsat fără clasificarea restaurantului New Bizant, din Mamaia

Pe listă se află și restaurantul din Mamaia New Bizant, care a făcut obiectul unui litigiu între primărie și proprietar, Ecrem Curpedin, după ce acesta din urmă ar fi realizat aici lucrări fără autorizație.

Firma care a administrat localul este Ecrem Com.

Hotel Raluca

Patru restaurante aflate în proprietatea THR, și ulterior vândute, lăsate fără clasificare

THR Marea Neagră a rămas fără clasificarea unui restaurant și un bar de zi din Complexul Lidia, stațiunea Venus, după schimbarea operatorului economic. THR Marea Neagră a vândut Complexul turistic Lidia din stațiunea Venus, județul Constanța, pentru 2.500.000 euro. Au mai rămas fără clasificare și restaurantele Capitol și Orion, din Eforie Nord. THR a mai cerut retragerea clasificării pentru hotelurile Diana, Raluca, din Venus și Capitol.

Familia Melcea, de la Megalos, și Rex Mamaia pe listă

Societatea Atinimul SRL, în baza căreia funcționează localul Megalos, a cerut retragerea certificatului, pe motiv că s-a schimbat operatorul. Semn că ori a vândut imobilul, ori l-a trecut pe altă societate. Societatea este deținută astfel: Melcea Gabriel, 60 % din acțiuni, Melcea Ion, fostul primar din Grădina, și Tabița Melcea au câte 20 % din acțiuni.

Și cele două localuri din defunctul hotel Rex, Mamaia, au fost lăsate fără clasificare, după ce a încetat activitatea societății. Este vorba despre Snack Bar și restaurant Grand Hotel Rex, deținut de societatea SC Rex Mamaia, a familiei Adamescu-Palade.

Hotel Slatina

Și RAAPPS pierde clasificare, după ce a pus lacătul pe ușă

Braserie Dunărea și restaurant Dunărea și-au pierdut certificatele de clasificare, la cererea Regiei Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), aflată în subordinea Guvernului, din Neptun.

Localurile și-au încetat activitatea economică.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai ai controale de la min turismului, la mine au venit in control inainte sa am prima cazare si au venit la rapel la 30 de zile si la vecini deloc si am intrebat cum de vin asa selectiv si au spus ca vin doar la cei din lista de clasificare,pt ceilalti neclasificati nu au competenta de control
0
0
"lucsul" makedonesc nu se poate clasifica .
0
0
Puteau a branza cu aracet, de aia le-a fost retrasa clasificarea.
1
0
mergeti la cocina lui iorgus zanfir si stan din saturn,mangalia,5 stele la vrajeala,la sosea,camere de cacao,ciment ,beton si asfalt,e tare bine!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513