REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.8° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
22.8° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Aproape 3.000 de persoane evacuate în Taiwan din cauza taifunului Haikui

Aproape 3.000 de persoane evacuate în Taiwan din cauza taifunului Haikui

Ana Maria LIPAN 4 septembrie 2023 | 00:00 581

Aproape 3.000 de persoane au fost evacuate în Taiwan înainte de sosirea taifunului Haikui, aşteptat duminică seară, potrivit autorităţilor locale, iar peste 200 de curse aeriene au fost anulate, în timp ce școlile şi centrele comerciale au fost închise în sudul şi estul insulei, informează AFP, sursa citată de agerpres.ro. 

Aproape 3.000 de persoane evacuate in Taiwan din cauza taifunului Haikui

Ministrul taiwanez de Interne a precizat că peste 2.800 de persoane au fost evacuate în şapte localităţi, în principal în comitatul Hualien.

Taifunul Haikui a adus deja precipitaţii importante pe insulă în cursul dimineţii de duminică şi vânturi care ating viteze de aproximativ 140 de kilometri pe oră. Taifunul va atinge uscatul în regiunea Taitung, învecinată cu comitatul Hualien, în jurul orei locale 17:00 (09:00 GMT). Peste 200 de curse aeriene interne au fost anulate. Şcolile şi centrele comerciale au fost închise în sudul şi în estul insulei.

Străzile din Hualien, capitala comitatului omonim, erau complet goale duminică dimineaţă din cauza ploilor diluviene. În portul pescăresc Yilan, aflat puţin mai la nord, valuri imense se spărgeau de ţărm.

Haikui este "primul taifun care va atinge uscatul din Taiwan în ultimii patru ani", a subliniat duminică preşedinta Tsai Ing-wen, care a îndemnat populaţia "să se pregătească", "să evite să iasă în aer liber" şi "să nu practice activităţi periculoase". Cu puţin timp înainte de ora locală 09:00 (01:00 GMT), taifunul Haikui se afla la aproximativ 180 de kilometri de estul insulei, potrivit Biroului meteorologic central din Taiwan.

"S-a intensificat puţin în raport cu ieri (sâmbătă - n.red.)", a declarat directorul său adjunct, Fong Chin-tzu, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a îndemnat populaţia "să rămână vigilentă".

Haikui "urmează să reprezinte o ameninţare considerabilă pentru majoritatea regiunilor din Taiwan prin vânturile, ploile şi valurile sale", a avertizat el, adăugând că taifunul se va îndrepta apoi spre vest, către Strâmtoarea Taiwn, în cursul zilei de luni. Armata taiwaneză a mobilizat soldaţi şi echipamente, precum vehicule amfibie şi bărci gonflabile, în zonele de pe insulă unde autorităţile se aşteaptă la pagube importante.

Însă taifunul Haikui ar trebui să fie mai puţin puternic decât Saola, care a declanşat nivelul maximal de alertă în Hong Kong şi în sudul Chinei, înainte să scadă în intensitate şi să fie retrogradat sâmbătă în categoria furtunilor tropicale. Precedenta furtună majoră care a lovit insula Taiwan a fost taifunul Bailu, care a ucis o persoană în 2019. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DE CE NU DEPISTATI PESTELE DE SUB MINE CARE POSTEAZA ACESTE MESAJE DE ATATA TIMP? AVETI SI VOI BENEFICII?
2
0
Vrei senzatii noi in SEX? Acestea sunt pur și simplu picături magice care vă vor duce viața sexuală la un nou nivel. Doar încercați și nu veți regreta niciodată -----> mub.me/sblog
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699