REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.6° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
26.6° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Aproape 80% dintre ucraineni cred că Volodimir Zelenski este responsabil pentru corupția din țară

Aproape 80% dintre ucraineni cred că Volodimir Zelenski este responsabil pentru corupția din țară

Ana Maria LIPAN 13 august 2023 | 16:30 1512

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în parteneriat cu Agenția SUA pentru Dezoltare Internațională, 89% dintre ucraineni percep corupția drept a doua cea mai gravă problemă cu care se confruntă țara, după războiul sângeros declanșat de Rusia, iar 94% dintre ei consideră corupția ca fiind "omniprezentă" în Ucraina. Iar un al doilea sondaj arată că 77,6% dintre Ucraineni cred că Zelenski este "direct responsabil" de corupția din armată și guvern. Sondajul a fost publicat în timp ce Volodimir Zelenski anunța demiterea tuturor șefilor centrelor regionale de recrutare militară din Ucraina, în recenta sa campanie de eradicare a corupției, în urma acuzațiilor că oficialii au luat mită de la cei care nu voiau să ajungă pe front.

Aproape 80% dintre ucraineni cred ca Volodimir Zelenski este responsabil pentru coruptia din tara

Sondajul, realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, în cooperare cu un proiect al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, arată că "în ciuda unei îmbunătățiri a percepției publice privind prevalența corupției, 94% dintre respondenți consideră în continuare corupția ca fiind omniprezentă în Ucraina", transmite BusinessInsider. Sondajul a fost realizat în timpul iernii pe un eșantion de peste 13.000 de persoane, inclusiv ucraineni strămutați în interiorul și în afara țării. Într-un al doilea sondaj, peste trei sferturi dintre ucraineni au declarat că îl consideră pe Volodimir Zelenski responsabil pentru corupția din armată și guvern, potrivit agenției de presă Interfax, sursa citată de digi24.ro.

Interfax a relatat că în cel de-al doilea sondaj, 77,6% dintre ucraineni au declarat că președintele este "direct responsabil" pentru corupție. Cercetarea a inclus 2.011 interviuri cu ucraineni din 135 de localități din țară și a fost realizată de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev pentru think tank-ul «Ilko Kucheriv Democratic Initiatives Foundation». "Amânarea soluționării problemelor care scad încrederea oamenilor în victorie îl va lovi și pe președinte însuși", a spus Burkovskyi, directorul think tank-ului"

Zelenski: Luarea de mită pe timp de război este "înaltă trădare"

"Îmbogăţirea ilegală, legalizarea fondurilor obţinute ilegal, profituri ilicite, transportul ilegal peste graniţă al recruţilor. Soluţia noastră: demitem toţi comisarii militari", a anunţat Zelenski pe Telegram, după o anchetă anticorupţie. Preşedintele ucrainean a afirmat că au fost declanşate 112 cercetări penale în urma unei inspecţii realizate de organele anticorupţie ucrainene, serviciile de securitate (SBU) şi procuratură. "Sunt abuzuri în diferite regiuni. Doneţk, Poltava, Vinita, Odesa, Kiev", a denunţat el, cerându-i comandantului-şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, să înlocuiască oficialii demişi cu veterani ai războiului declanşat de Rusia.

"Sistemul trebuie să fie condus de oameni care ştiu că în vremuri de război, cinismul şi corupţia reprezintă trădare", a mai spus preşedintele ucrainean. Potrivit acestuia, recrutarea militară trebuie organizată de "soldaţi care au fost pe front sau care nu mai pot fi în tranşee pentru că şi-au pierdut sănătatea sau un membru". "Corupția în recrutarea militară va fi eliminată. Șefii tuturor centrelor regionale de recrutare vor fi concediați și înlocuiți cu războinici curajoși care și-au pierdut sănătatea în prima linie, dar și-au păstrat demnitatea" a transmis Zelenski pe Twitter. Luna trecută, anchetatorii ucraineni l-au reținut pe fostul comisar militar al regiunii Odesa sub acuzația de îmbogățire ilegală, neglijență în serviciu și sustragere de la serviciul militar. Presa arată că el și familia sa și-au cumpărat proprietăți în Spania și automobile de lux în valoare de 4 milioane de dolari. În Ucraina există 1.795 de comisari militari, dintre care 135 au fost puși sub supraveghere de către Agenția Națională de Prevenire a Corupției. Scandalurile de corupție au afectat Ucraina în ultimii ani, iar președintele Joe Biden a declarat în 2015 că acest fenomen macină țara "ca un cancer".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este. El cu prietenii americani.
0
6
nu numai de coruptie, ci de situatia tarii. va fi o tara indatorata/vinduta. doar daca sionismul nu vabaga banii in ucraina, reinviind imperiul khazar.
0
7
51 de NPC uri si au facut prezenta aparitia probabil cu 3 doze la.activ hai cu doza 4 ...slava sclavilor
1
7
De asemenea, in MOLDOVA s-a inceput deja EXTIRPAREA coruptiei pro-ruse "SOR" si asa mai departe, pentru a face pasi spre INCLUDEREA MOLDOVEI IN UNIUNEA EUROPEANA, in viitorul apropiat. TOT RESPECTUL PENTRU MOLDOVA, caci "denaZifica" Moldova de pro-rusii invadatori "strecurati" de wagnerioti sa dezbine cu DIVIDE ET IMPERA, precum in Gagauzia si asa mai departe. Daca inaintea inceperii razboiului, cei mai multi "agenti rusi" si oligarhi rusi / spioni rusi ori sovietici erau in UCRAINA, MOLDOVA, ROMANIA (IN ORDINEA ACEASTA), in prezent cei mai multi spioni rusi, agenti rusi, cei mai multi oligarhi rusi si cei mai multi tradatori de tara si de neam pro-rusi sunt in ROMANIA, MOLDOVA, UCRAINA (in ordinea asta, adica fix invers decat inaintea inceperii razboiului). Va vine sa credeti? Maia Sandu face o treaba excelenta! Dar ce se intampla la noi? PSD ne ameninta cu alianta cu AUR in 2024, deci refacerea FSN(conducerea marioneta pusa de URSS IN ROMANIA in '89 prin Iliescu), adica 58% promis.
54
2
IN UCRAINA a fost impusa LEGEA MARTIALA, deci ARMATA CONDUCE TARA, politica etc. Sa spui despre UCRAINA ca "e corupta", e ca si cum ai discredita armata ucraineana, adica e ca si cum ai spune ca ARMATA UCRAINEANA "e corupta". Ceea ce este total eronat!!! Este fix la fel cum ai spune acum ca NICUSOR DAN este vinovat de coruptia si nenorocirile provocate de satanista cu privire de vipera Gabriela Firea si tot neamul PANDELE-PSD. Voi nu intelegeti ca fix la fel "ii puneti voi in carca lui Zelenski" coruptia si "vina razboiului" (care in realitate a inceput in 2014, deci cu mult timp inainte ca el sa intre in politica)? E la fel cum daca la alegerile din 2024 partidele de dreapta ar CASTIGA si ar incepe sa demasate coruptia din tara, fix precum s-a intamplat cu azilele groazei ale baronilor locali psd-fsn, dar aplaudacii AUR-PSD ar iesi la mitinguri dragniste-simioniste(imbracati in alb "PANA LA CAPAT" ca Dragnea) si ar scanda ca ultrasii(contra cost), ACUZANT DE CORUPTIE conducerea noua!
54
6
Multi sunt afectati de inundatii si penele de curent, deci nu au timp sa ia parte la un astfel de sondaj. Multi au ramas in tara doar fiind obligati de legea martiala, deci nu poti deduce nici macar din numarul populatiei ramase ca astia ar fi toti sustinatori ai lui Zelenski, sau ca refugiatii nu l-ar sustine pe Zelenski, ci doar isi duc familia in loc sigur! Multi sunt chiar acum in adaposturile antiaeriene, altii n-au mai iesit de un an de zile din cele antiatomice construite in perioada sovieticilor, de frica. Multi dintre ucraineni isi plang rudele ucise de criminalul de razboi Putin sau sunt ocupati cu dramele copiilor lor, prin centrele de refugiati sau pe unde mai umbla, departe de casa prin OCCIDENT. Ucrainenii tinuti ostatici de orci/mercenarii wagner/ceceni in sudul Ucrainei, in Donbas/Crimeea, nu au acces la curent electric, informatie, INTERNET sau apa potabila. Razboiul a inceput in 2014, NU din cauza lui Zelenski! A ELIMINAT CORUPTIA oligarhilor rusi/prorusi din UCRAINA.
53
2
SUNTETI PENlBlLl! Aproximativ 14.000.000 de ucraineni civili au fugit din calea razboiului, iar aproximativ 1.900.000 ucraineni erau in Crimea. Nu stim exact cati au ramas sau plecat. Aproximativ 4.000.000 de ucraineni erau in Donbas. Nu stiti cati au plecat spre stanga, cati spre dreapta. Nu stiti cati au murit din 2014 pana in prezent. Nu stiti cati civili/soldati ucraineni au murit sau au fost raniti si transportati in tari occidentale pentru operatii/recuperare. Aproximativ 2.000.000 de ucraineni sunt in pregatire acum, fie in OCCIDENT, in Ucraina sau pe front. Orcii rusi spun ca aproximativ 1.300.000 refugiati ucraineni s-au dus IN RUzIA (in afara de cei care sunt azi OSTATICI in teritorile ocupate in mod abuziv de satanistii rusi, in SUDUL UCRAINEI). Voi realizati cat de PENlBlLl sunteti, ba? Cand spui 80% din populatie, spui 35.200.000 ucraineni. Cine a PLATlT sondajul? Multi nici nu au curent in zone rurale, multi sunt la lupta, multi au ramas DOAR obligati de legea martiala.
53
2
Scarboasa tara conduce acest clovn, sper sa castige Rusia razboiul si sa il spanzure pe acest gunoi. La naiba cu Ucraina!
10
54
Zelenski zis si Presedintele cersetor! Un tupeist!
12
54
Volodimir Zelenski este un erou national si european !
53
15
Nici o noutate si la noi e cam la fel; bine ca suntem in nato si nu riscam nici un razboi; “Luarea de mită este înaltă trădare" fata de ceilalti cetateni si pe timp de pace de ce ar fi numai la razboi ?
9
53

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712