REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Aproape de tragedie la Costinești! O fetiță de 10 ani, la un pas de a fi sfâșiată de un câine

Aproape de tragedie la Costinești! O fetiță de 10 ani, la un pas de a fi sfâșiată de un câine

Virgil STOIAN 16 iulie 2024 | 00:00 636

Câinii comunitari au reprezentat întotdeauna o problemă, în special pentru locuitorii din comune şi sate. Foarte multe persoane au fost mușcate de câinii maidanezi însă există și câini cu stăpân care au mușcat cu sălbăticie, în special copii. Este și cazul unei copile din Costinești, care a fost mușcată de picior de un câine ieșit dintr-o curte, tatăl acesteia fiind nevoit să o ducă la urgență. Din spusele acestuia, nu este prima oară când acel câine mușcă persoane, bărbatul solicitând organelor competente să intervină.

Aproape de tragedie la Costinesti! O fetita de 10 ani, la un pas de a fi sfasiata de un caine
Copila a fost mușcată de câine de ambele picioare, acesta nefiind la prima ispravă de acest gen: „Am fost la urgență, i-am făcut vaccinul antirabic fetei, am stat 3-4 ore la urgență, acum s-a dus soția la poliție să depună plângere. Câinii au stăpân și au zis că a intrat cineva în curte și a lăsat poarta deschisă și a ieșit câinele. Dar nu este așa, câinii aceia sunt mereu pe afară, acum două luni au sărit pe un vecin i-au rupt haina de pe el. Este o corcitură de lup, de talie medie, dar e foarte rău. Câinii sunt ai mamei lui Sorin Iorga. Am și eu câini dar îi țin în curte. Fata e mai bine acum, dar e încă speriată“, a declarat tatăl minorei pentru Replica.

Se pare că problema nu este doar la câinii maidanezi în Costinești ci și la cei cu stăpân, nesupravegheați cum trebuie.

Aproape de tragedie la Costinesti! O fetita de 10 ani, la un pas de a fi sfasiata de un caine

Ce riscă stăpânul câinelui

Conform Codului Penal, anumite fapte cauzate de animale - mușcături care afectează integritatea fizică a cuiva sau chiar moartea unei persoane - pot duce, în funcție de contextul în care s-au produs, la sancționarea penală a stăpânului, dacă acesta avea anumite obligații privind animalele respective și nu a respectat acele obligații. Astfel, dacă, în ipoteza lăsării libere a unui câine periculos, acesta mușcă pe cineva și persoana mușcată are nevoie de zile de îngrijiri medicale, stăpânul câinelui poate răspunde pentru vătămare corporală din culpă, pe lângă infracțiunea inițială de lăsare liberă a unui câine periculos. Bineînțeles, stăpânul poate fi obligat, pe latură civilă, și la despăgubiri pentru rezultatele produse de câinele său.

Aproape de tragedie la Costinesti! O fetita de 10 ani, la un pas de a fi sfasiata de un caine

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce spune legea - suntem la mila tuturor dementilor care au tot felul de fiare pe care le lasa libere pe spatiul public - atat i-a dus mintea pe parlamentarii nostri analfabeti si nesimtiti - trebuie sa umblam cu ranga la noi dar daca lovim cainele noi vom fi condamnati chiar si la inchisoare - scapa cine poate
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510