REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Lun., 16 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6854
13.5° Constanța Luni, 16 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6854
 

Aproximativ 1.000 de refugiați ucraineni vor onora memoria celor căzuți război, în Parcul Primăriei

Aproximativ 1.000 de refugiați ucraineni vor onora memoria celor căzuți război, în Parcul Primăriei

A.F. 24 februarie 2024 | 09:25 895

Aproximativ 1.000 de refugiați ucraineni se vor aduna 24 februarie a.c., la ora 12:00, în Parcul Primăriei, Constanța, mai întâi lângă Monumentul Victoriei, unde vor reaminti despre evenimentele teribile care s-au desfășurat în Ucraina vecină cu România și despre faptul că războiul este acum la doar 150 km de Constanța.

Aproximativ 1.000 de refugiati ucraineni vor onora memoria celor cazuti razboi, in Parcul Primariei

Comunitatea ucraineană va onora memoria celor căzuți din cauza agresiunii militare ruse și va exprima cererile sale către România, țările UE, comunitatea mondială. Apoi, vor urma un marș pașnic spre consulatul Federației Ruse.
Pichetul pașnic va dura de la 12 la 14. Se prevede închiderea circulației rutiere.

Participanții vor avea steaguri albastre și galbene și pancarte.

Obiectivele acțiunii

- să reamintească Europei că, de-a lungul a doi ani, ocupanții ruși în Ucraina bombardează populația civilă, lovesc infrastructura critică, distrug orașe și sate, exportă produse agricole și alte bunuri, jefuiesc instituții culturale. Copiilor ucraineni din teritoriile ocupate li se predă după manuale rusești care neagă existența însăși a Ucrainei, fiind învățați să-și urască patria;
- să apeleze la UE și România să intensifice furnizarea de ajutor militar Ucrainei. De exemplu, din cauza lipsei critice de muniție a forțelor ucrainene, armata rusă continuă să aibă succes pe toate liniile frontului. Avdeevka a fost deja părăsită, trupele teroriste ruse s-au apropiat deja de Kupyansk, Chasiv Yar și alte orașe ucrainene;
- să apeleze la lume pentru a intensifica sancțiunile împotriva agresorului, a înceta orice legături economice cu Federația Rusă, a opri definitiv achiziționarea de hidrocarburi rusești și a nu deveni sponsori indirecti ai noilor injecții financiare în complexul militar-industrial rus;
- să înceteze furnizarea de servicii consulare ale Federației Ruse pentru cetățenii săi pe teritoriul orașului Constanța;
- să exprime protest față de acțiunile armatei lor pe teritoriul Ucrainei către cetățenii Federației Ruse;

Mitingul dedicat celei de-a doua comemorare a invaziei la scară largă este deja a patra acțiune de protest a ucrainenilor din Constanța. 

Reamintim că la 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina, într-o escaladare a războiului ruso-ucrainean început în 2014. Invazia a fost cel mai mare atac asupra unei țări europene de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Se estimează că a provocat zeci de mii de victime civile ucrainene și sute de mii de victime militare.

Până în iunie 2022, trupele rusești au ocupat aproximativ 20% din teritoriul ucrainean. Aproximativ 8 milioane de ucraineni au fost strămutați pe plan intern, iar peste 8,2 milioane de ucraineni au fugit din țară până în aprilie 2023, creând cea mai mare criză a refugiaților din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Deteriorările de mediu extinse provocate de război, descrise pe scară largă ca un ecocid, au contribuit la crize alimentare în întreaga lume.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar cum au ajuns multi barbati tineri ucraineni in Romania? Nu era ilegal sa plece si sa fuga de razboi? Ia mai usor cu iubirea ucraina ca tot rusi sunt si ei!
1
0
Adunați și duși forțat la război sa nu mai frece menta in Ro pe banii noștrii.
3
0
De fapt rușii au atacat poziții militare ucrainence si după, tot ucraineni au escaladat toată situația la un război. Toată europa este in pierdere din cauza acestora. Nu se mai vorbește de pace tot din cauza ucrainenilor care nu vad alte popoare, in școlile acestora nu sa predat nici o dată r*mână si acum taman realizează cat de închiși sunt, aruncând o grămadă de popoare în conflict.
3
1
Mergeti in Ucraina si onorati cat vreti, AFARA CU UCRAINENII DIN TARA!
10
1

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166