REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Arafat a găsit soluția pentru îmbunătățirea siguranței românilor: detectoare de fum în fiecare casă

Arafat a găsit soluția pentru îmbunătățirea siguranței românilor: detectoare de fum în fiecare casă

Mirela PASCAL 25 februarie 2024 | 00:00 2922

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat o inițiativă pentru îmbunătățirea siguranței locuințelor românilor.

Arafat a gasit solutia pentru imbunatatirea sigurantei romanilor: detectoare de fum in fiecare casaRaed Arafat

Împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, au dezvăluit planul de a instala 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon în casele cetățenilor români în lunile următoare.

"Rostul campaniei este să instalăm 10.000 de detectoare de fum şi monoxid de carbon, cu sprijinul E.ON şi Delgaz Grid, care ne-au asigurat aceste detectoare. Detectoarele au o garanţie de zece ani. Nu avem cum să acoperim nevoile. Noi am stabilit nişte criterii şi sunt următoarele judeţe: Alba, Braşov, Caraş Severin, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vrancea, pe baza unor date statistice pe care le-am obţinut de la IGSU. În fiecare judeţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu autorităţile publice locale vor alege între 10 şi 15 localităţi. În cele 10 – 15 localităţi urmează ulterior să se discute cu cetăţenii şi cetăţenii doritori, nu este obligatoriu, să se instaleze la ei astfel de detectoare, pot obţine un detector de fum şi eventual de monoxid de carbon, aici depinde de evaluarea nevoilor", a explicat Arafat. Potrivit lui Raed Arafat, ţinta acestei campanii sunt casele mai vechi, dar şi cele în care locuiesc bătrâni, persoane cu dizabilităţi sau mulţi copii. "Ţinta noastră sunt casele mai vechi, nu putem în casele de o singură cameră, de exemplu, că o să sune tot timpul chiar şi în mod fals, dar casele mai vechi, casele în care sunt bătrâni, în care sunt persoane cu dizabilităţi, în care sunt mulţi copii, asta este ţinta noastră.Dar ţinta noastră din spatele acestei campanii este puterea exemplului şi încurajarea oamenilor să îşi achiziţioneze astfel de detectoare care nu sunt scumpe deloc, este câteva euro un detector, depinde calitate, de caracteristici, dar să achiziţioneze aceste detectoare şi să şi le monteze în casele lor", a mai afirmat şeful DSU..

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alta inventie buna de facut bani! La cateva milioane de apartamente x 50 Euro, va rog sa faceti socoteala si sa vedeti cat iese! Ce firma oare se va ocupa de importul acestor mici aparatutze si ce firma le va monta! Scot si ei un ban cinstit!
1
0
mie mia zis cineva din sevicii ca vor sa bage taxe mai multe. si una va fi pe basini. in fc de cate dai, tipa alarma si platesti ca poluezi.
5
0
sa acceptati. e o mare teapa. nu acceptati nici daca va pica cu ceara. nu nu si nu. dupa ce va baga mizeriile astea in casa va ascuta tot ce vorbiti sa vada care zice ceva de rau de psd sau pnl ca au si microfon si il activeaza cand vrea muschii lor
6
1
esti tare. Bun comentariul...
3
0
Vezi ca in Siria sunt bune alea arafatule ce ești !
7
1
ca si la centrale, degeaba detectoare ca nimeni nu le pune in priza sa nu consume curent. dar la romaniaa-romafiaa binele se face cu forta, ca sa faca vanzare firmele nehalitilor de politicieni borfashi
6
2
Cine incaseaza banii din afacere PSD sau PNL ? Ce usor e sa aplici ineptii cand nu platesti tu. Mai plecati drk si acasa ca ne-ati saracit de tot!
8
2
E rea ideea.Dar una și mai bună va veni de la UE.Ei știu ce i mai bine pentru noi,retardații.Si anume,vor scoate gazele?Le vor scoateElimină cărbunii?Yes.Următoarele pe listă vor fi lemnele de foc,peleții,brichete,plastice,petrolul,motorina,benzina,gazul lampant,hârtia,cartoanele,plasticele,cauciucurile,textilele ce nu s de firmă, paiele,fanul,cocenii,stuful și cam tot ce i combustibil.Nu mai rămâne decât varianta curentului electric produs de unii dar vândut de ei,nouă.Nu că n ar putea duce și curentul asta electric la incendii,dar va fi atât de scump încât vei fi atent la fiecare miliwatt consumat,deci autosupraveghere continuă.
8
1
Sa vezi acum milioane de euro castigati de mafiotii care o sa vanda detectoare de fumigene. Sa ne pisam pe harapul chelios ca sa nu zic sa fie impuscat
10
3
Pr-oostu' de sub mine e dottore în detectoare de fum. Ce să zic mare „specialist”. Nu mă idi-otule, am lucrat afară și existau „țâșnitori”. Știi de ce măi baragladină ? Să stingă incendiu din fașă local, să nu distrugă pompierii tot etajul. Avoo-rtonule ești p***t ca noaptea. Se vede că ești școlit în garaj de pe vremea lui Ceașcă (!!)
3
10
Un detector de fum poate sa ti detecteze fumul doar actionand o alarma. Nu neaparat si sprinklere. Dar daca nu ai muncit cu asa ceva si ai vazut doar in filme... esti un imbecil.
6
2
Iar faca baietii bani :) Cand dracu scapam de arahat asta ?!
8
3
tara inapoiata.detectoare de fum nu.asigurari nu.si cand va ia foc cosmelia urlati si plangeti pe la toate colturile sa fiti ajutati.
10
2
Cat tupeu are harapul asta.
7
2
Nenea arabule, detectoarele de fum declanșează o instalație de apă de stins incendiu prin acele țâșnitori montate pe tavan. Există așa ceva în Ro-omânia ?
9
4
În țările străine sunt de mult instalate aceste detectoare. Nu este o idee originală, este copiată din altă parte și va funcționa aiurea deoarece aici se fură totul.
6
1
mama mea a murit in somn, iti salveaza viata, nu va mai agitati, crucea de la gat nu va salveaza
9
6
cele de monoxid ar trebui impuse prin lege in toate casele care au sobe sau centrale au murit destul de multi de-a lungul anilor multi foarte tineri o idee foarte buna fata de cea cu repartitoarele care este o mare escrocherie mai ales ca sunt si ieftine 100 unul
9
9
Ati prostit lumea sa ia repartitoare. Acum detectoare de fum. Urmeaza stingatoare si echipament de pompieri. Cine sunt baietii destepti care fac bani din vanzarea chinezismelor catre populatie, la suprapret? Tot aia cu mastile si testele covid? Baietii cu ochi albastri?
23
4
Sa îi prindă gândacii din capul lui Arafat ...asta fura curent.
16
5

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436