REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Arafat, după tragedia de pe litoral: Ascultați mesajele salvamarilor pentru a vă întoarce acasă

Arafat, după tragedia de pe litoral: Ascultați mesajele salvamarilor pentru a vă întoarce acasă

Andreea CONDURACHE 14 august 2023 | 14:35 1043

Șeful DSU, Raed Arafat, a sfătuit turiștii care se află pe litoral să urmeze recomandările salvamarilor pentru a evita o tragedie, asta după ce trei persoane s-au înecat, luni, în stațiunea Mamaia. Ele au ignorat steagul roșu și s-au aventurat în mare. El a mai adăugat că salvamarii nu sunt singuri și pot solicita sprijin din partea echipelor de intervenție, precum polițiști, jandarmi sau pompieri.

Arafat, dupa tragedia de pe litoral: Ascultati mesajele salvamarilor pentru a va intoarce acasa

„Sfaturile date de salvamari sunt încălcate, chiar dacă este arborat steagul roșu, oamenii intră în apă și riscă. Și astăzi avem trei decedați la o singură intervenție de la Mamaia și altă persoană dintr-un alt loc, tot din Mamaia, transportată cu elicopterul în stare gravă. Deci, singurul apel este să asculte recomandările celor de la salvamari. Salvamarul știe că marea este agitată și când arborează steagul roșu există motive pentru acest lucru, chiar dacă oamenii sunt înșelați că pot face față valurilor. Când intră în apă își pierd controlul”, a mai explicat Raed Arafat, conform digi24.ro

El a mai atras atenția că oamenii care ignoră recomandările salvamarilor își pot pune viața în pericol și i-a îndemnat încă o dată să asculte mesajele autorităților pentru a se întoarce acasă sănătoși.

„Eu cred că astfel de comportament le vedem și când închidem drumurile și când luăm alte măsuri, în alte situații. Există o parte din populație care se crede mai pregătită și mai deșteaptă decât autoritățile. Aici este același fenomen, numai că acolo sunt concentrați mulți. Populația va trebui să înțeleagă că cei care îi sfătuiesc nu au niciun interes să le strice vacanța, ci să-i păstreze în siguranță și să le salveze viața. Salvamarul, când ridică steagul roșu, el previne aceste situații. Dacă nu sunt ascultați înseamnă că fiecare intră pe propria răspundere”, a mai spus Arafat.

De asemenea, șeful DSU a mai adăugat că salvamarul nu este singur pe plajă, fiind sprijinit de polițiști, jandarmi și chiar pompieri.

Trei persoane au murit înecate în Mamaia, după ce au fost resuscitate, încă o persoană e în stare gravă. Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Oamenii de pe plajă au făcut un lanț uman să îi scoată din apă, potrivit ISU Dobrogea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ai dreptate doar partial. tragedii in mamaia cu inecati erau in fiecare an si pana sa se largeasca plajele. In aceste cazuri, vinovati sunt cei care nu respecta marea, iar ea isi ia tributul! In fiecare an urla presa ca se ineaca oameni si pe romanasii nostri in doare in p**a!
1
0
Autorii morali au tuturor tragediilor care au loc in Mamaia sunt cei care au largit plaja si au facut ca in apa trecerea de la nivel mic la adancime sa se faca brusc .Mamaia avea cel mai fin nisip un platou larg cu apă mica si caldă unde copii se zbenguiau fericiti.Mamaia prin faptul ca este plina de betoane au disparut spatiile verzi va trebui sa se numeasca cartierul Tomis 6.
6
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016