REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Arde o stațiune turistică din Italia. Peste 1.200 de turiști evacuați, după un incendiu provocat

Arde o stațiune turistică din Italia. Peste 1.200 de turiști evacuați, după un incendiu provocat

A.F. 24 iulie 2024 | 20:01 871

Incendiu imens de pădure într-o stațiune turistică din Italia! Întreaga localitate Baia San Felice din Vieste a fost evacuată, iar peste 1.200 de turiști au fugit din calea flăcărilor. Autoritățile cred că focul ar fi fost pus de o mână criminală.

Arde o statiune turistica din Italia. Peste 1.200 de turisti evacuati, dupa un incendiu provocat

Incendiul care a izbucnit în această dimineață la Baia San Felice din Vieste și care a obligat peste o mie de turiști să părăsească satul Baia dei Campi ar putea fi provocat. Evacuarea satului a fost ordonată de municipalitatea din Vieste, deoarece vântul puternic împinge flăcările chiar spre structura turistică.

În total, peste 1.200 de turiști au fost evacuați din sat, dintre care unii au fost relocați în două structuri turistice situate între Vieste și Mattinata, iar alții într-o sală de gimnastică a unei școli din centrul orașului Vieste. Municipalitatea a pus la dispoziție și câteva vehicule și bărci pentru transferul turiștilor. Între timp, pe lângă echipele de pompieri și protecție civilă - care acționează în zonă încă de la primele ore ale zilei - două Canadairs și un elicopter sunt în acțiune, efectuând lansări de apă și lichid retardant.

Primarul: „După cinci încercări, au reușit să provoace incendiul”

Carabinierii forestieri din Parcul Național Gargano au confiscat unele obiecte care ar sugera o origine incendiară a flăcărilor. „Am informat magistratura competentă despre tot ceea ce am verificat și am depistat”, a explicat locotenent-colonelul Giuliano Palomba, comandantul Departamentului carabinierilor din Parcul Național Gargano. „De câteva zile”, a adăugat el, ”urmărim urme care ne-au condus la două direcții de anchetă asupra cărora se concentrează acum investigațiile“, citat de Corriere. După cum se obișnuiește, procuratura din Foggia va deschide un dosar de anchetă privind incidentul, de asemenea pentru a înțelege dacă a fost un incendiu deliberat sau din neglijență.

Primarul din Vieste, Giuseppe Nobiletti, nu și-a ascuns îngrijorarea cu privire la incendiu. „Este o situație critică”, a declarat el, „Este a cincea tentativă de incendiu într-o săptămână și în această dimineață au reușit. Evaluăm ce este de făcut pentru a vedea dacă trebuie sau nu să evacuăm structura. În acest moment așteptăm sosirea canadair pentru a înțelege cum va evolua situația”. Zvonurile sugerează că incendiul a pornit din mai multe puncte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436