REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Argus S.A. a vândut Aliment Murfatlar, la jumătate de an după ce a preluat compania

Argus S.A. a vândut Aliment Murfatlar, la jumătate de an după ce a preluat compania

Andreea POPA 3 iulie 2023 | 00:00 4069

Tranzacție surprinzătoare pe piața constănțeană, după ce producătorul de ulei Argus SA a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la Aliment Murfatlar SRL, la jumătate de an după ce preluase controlul asupra companiei, în urma unei tranzacții cu Dobrogea Group SA. Argus reușește astfel să obțină un profit substanțial, în condițiile în care a cumpărat Aliment Murfatlar cu 8,8 milioane de lei și l-a vândut acum cu 23,6 milioane de lei.

Argus S.A. a vandut Aliment Murfatlar, la jumatate de an dupa ce a preluat compania

Argus SA a reușit una dintre cele mai interesante lovituri ale sale, în urma unei tranzacții străine de domeniul său de activitate. Unul dintre cei mai mari producători români de uleiuri alimentare a obținut un profit de 15 milioane lei prin vânzarea pachetului majoritar de acțiuni de la Aliment Murfatlar SRL, după ce, în decembrie 2022, preluase controlul asupra acesteia în urma unei tranzacții cu Dobrogea Group SA. Aliment Murfatlar deține spațiile închiriate în Constanța de Carrefour.

”Argus SA aduce la cunoștința investitorilor vânzarea unui pachet de 4.330 părți sociale reprezentând 86,10 % din capitalul social al Aliment Murfatlar SRL, valoarea totală a tranzacției fiind de 23.676.440 lei. În urma acestei tranzacții, Argus SA devine asociat minoritar cu o participație de 13,90% din capitalul social al Aliment Murfatlar SRL”, se arată într-un raport emis de compania constănțeană.

Argus S.A. a vandut Aliment Murfatlar, la jumatate de an dupa ce a preluat compania

Argus SA nu precizează cui a vândut Aliment Murfatlar, dar un raport emis în aceeași zi dezvăluie și numele unuia dintre cumpărători. Este vorba despre Univers SA din Râmnicu Vâlcea, o companie controlată de SIF Oltenia, care a anunțat ”achiziția unui pachet de 1200 părți sociale reprezentând 23,86% din capitalul social al Aliment Murfatlar SRL, valoarea totală a tranzacției fiind de 6.561.600 lei”. 

Argus SA și-a dublat cifra de afaceri în 2022

Argus reușește astfel un veritabil tun financiar, după ce a vândut cu 23,6 milioane de lei o firmă pe care o cumpărase cu doar șase luni înainte cu 8,8 milioane lei.

Argus S.A. a vandut Aliment Murfatlar, la jumatate de an dupa ce a preluat compania

Producătorul de ulei alimentar Argus SA este deținut de o listă de acționari persoane juridice și fizice și este listat la Bursa de Valori București. Compania a raportat pentru anul 2022 afaceri de peste 360 de milioane de lei (dublu față de anul anterior) și un profit net de 31,8 milioane de lei, cu 217 angajați. 

Argus SA este condusă de directorul general Radu Dorel și un consiliu de administrație al cărui președinte este fostul deputat și lider PSD George Gabriel Vișan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa ma angajez electrician,mi sa oferit salariul minim pe economie,am fugit
0
0
Aliment Murfatlar e in faliment de ani buni. Acum au mutat pierderile la stat. Au stiut unde sa unga alde Argus...
0
0
si nu investigheaza nimeni?
4
0
Catre UN SIF! sunt tare curios ce parere au institutiile Ministerului Justitiei despre aceasta tranzactie care pare atat de suspecta de infractiunea numita SPALARE DE BANI!
4
0
uleiul argus, printre cele mai scumpe din piata.am vrut sa fiu nationalist local, dar mi-a trecut.
7
0
Spalare de bani intre baietii destepti. Cateva plimbari de hartii si scapa de datorii, plus ca se vinde pe zeci de milioane de euro la vreun flausat strain.
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016