REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.2° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Arhiepiscopia Tomisului a vândut sticlele goale, fără agheasmă, cu un leu bucata! Video

Arhiepiscopia Tomisului a vândut sticlele goale, fără agheasmă, cu un leu bucata! Video

Virgil STOIAN 8 ianuarie 2024 | 00:00 6720

Slujba de Bobotează aduce de la an la an tot mai mulți credincioși la Constanța. Aproape în fiecare an oamenii s-au îmbrâncit pentru a putea lua primii cât mai multe sticle de Agheasmă Mare. Anul acesta, după ce în Ajunul Bobotezei a fost același scandal pentru sticle, se pare că Arhiepiscopia a decis ca sticlele să se dea… cu plată. Chiar dacă aceștia ar putea invoca faptul că este vorba de alte sticle, diferența între cele două este una foarte mică.

Arhiepiscopia Tomisului a vandut sticlele goale, fara agheasma, cu un leu bucata! VideoCoadă la sticle

Sticlele pentru Agheasmă Mare se plătesc


Știți cum este vorba : “ frate, frate, dar brânza e pe bani”. Se pare că de data asta este vorba de sticlele în care credincioșii puteau să ia apă sfințită. Arhiepiscopia Tomisului s-a gândit să facă un ban „cinstit” și profitând că cele 200.000 de sticle s-au epuizat au scos la vânzare repede un alt stoc… de sticle goale, care puteau fi achiziționate pentru numai… 1 leu. După ce cumpărai sticla, puteai foarte frumos să te duci să umpli cu Agheasmă Mare de la butoaiele pregătite. Sticlele sunt fabricate an de an de aceeași firmă, SC Aba Bino SRL, firmă care aparține mamei unui cântăreț și diacon apropiat de IPS Teodosie. Întrebați de către jurnaliști de ce, brusc, sticlelor li s-au pus un preț, tinerii vânzători nu au știut ce să spună, nedumeriți și ei de acest mister.

Arhiepiscopia Tomisului a vandut sticlele goale, fara agheasma, cu un leu bucata! VideoSticla gratuită și sticla la 1 leu


Conform Arhiepiscopiei Tomisului, mai mult de 200.000 de sticle au fost pregătite pentru credincioși. Dacă înmulțim 1 leu cu acest număr… ajungem la o sumă deloc mică, 200.000 lei, respectiv peste 40000 de euro. Nu știm dacă Arhiepiscopia a încasat toată această sumă, având în vedere că în urmă cu o zi, cel puțin în fața camerelor, sticlele s-au dat gratis, însă e clar că o parte din sticle au fost vândute cu 1 leu. Oare cine a fost cu ideea să vândă o simplă sticlă goală cu suma de 1 leu? Având în vedere că au fost vândute probabil mii de sticle… ANAF-ul ce zice?

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum dom’le ??!? Vin unii in curtea ta si vand sticle cu 1 leu și tu nu știi???? Asta vrei sa spui???? p*****l
1
2
Și fără bonuri fiscale. Nu că i-ar verifica ANAF-ul cumva...
1
2
Nu este adevărat. Nu am dați știri eronate. Arhiepiscopia nu a vândut sticle nici pline nici goale. Din cauza unora care fac astfel de fapte in numele Arhiepiscopiei, induceți lumea in eroare. Rușine!
4
1
Bătaie de joc .Urit ce face acest om
13
8
nu-i fraierr cine vinde, e fraierr cine cumpara
11
10
Asa cum scria Ghi Ghe, mai jos, "agheasmă" este unica forma corecta si acceptata. Unele dintre sticle sunt gresit inscriptionate. La fel de gresit este si titlul acestui articol.
9
9
SI EU AM FOST PE ACOLO,COPILUL A STAT LA COADA PE DREAPTA DUPA SCARI,A LUAT LA SUPRAPRET POZA CU CATEDRALA DE PE STICLA,1 LEU BUCATA 2BUCATI DOI LEI,SI AM UMPLUT CU APA DIN CELE SFINTE,DAR COPILUL A INVATAT O LECTIE, DACA ESTI PRO ST SI FISCALIZEZI ESTI ANTREPRENOR,DACA BAGI BANII PE SUB SUTANA ESTI OMUL DOMNULUI,FIRESTE NEFISCALIZAT,CA TE PROTEJEAZA AL DE MAI SUS,ALOOO ANAF-UL A VENIT DIN CONCEDIUL PUNTE?
12
10
Multa lume p*****a de care profita Spagoveanu si subordonatzi lui,pai ia spunetzi mai popilor voi care suntetzi preotzi si va place sa va pupe mana fraieri,aceiasi apa sfintzita ramane sfintzita doar in sticla vanduta de voi pe bani si in alta sticla,bidon sau alt recipient ishi pierde sacralitatea,nu mai este apa sfintzita ci apa normala ?,hai rapunde Tanasescule sau alt preot la intrebarea asta sa se lamureasca si oameni pastoritzi de voi,pentru ca tot va place voua sa va autointitulatzi pastori de suflete.
17
10
Probabil este satana la mijloc, asta vrea banii nu prea crestinul de spagovean, fost turnator securist. Rusine cu acest specimen de supus satanei - bani.
19
10
Daaa e fapta clara asta. Gata l am prins pe Teodosie cu o fapta grava de când ma tot chinuiesc cu tot felul de elucubrații sa l bag la pușcărie. Super. Hai ca ma bag la băut ca este deja târziu ora 10 m a prins treaz. Va pup!
14
1
Asta da stire ! Ha ! Ha !!
15
1
mai stati in banca voastra, nici chiar asa!
15
0
sa te trag pe poola fraiere, fix de poluare il interesa pe Spagoveanu, esti un k*t cu ochi si tu si fariseu ala nenworocit
9
17
Afacerea care vinde prosteala pe fata se numeste religie. Clientii se numesc naivi pregatiti sa fie trimisi la taiere. Vezi ce se intampla la vecini unde ortodocsii se omoara intre ei la indemnul preotilor.
18
15
Suma de un leu reprezinta taxa platita pentru ca poluati planeta cu atat plastic. De asemenea, a doua sticla are si eticheta in care e pozata catedrala. Vrei sticla cu eticheta superioara, marca banul si taci!
12
13
Ai orbul gainii! Uita-te pe sticla din dreapta ce scrie si misca-te la oftalmolog milogule!
13
17
prea -spagarul tot dupa bani umbla!
23
13
v-ati vandut sufletul pe bani diavolului. Iuda sunteti preotii, furati bani din cutia milei cu sarme si va plimbati putrezi de bogati in sutane...
22
12
Da, dar la 1 leu capata agheasma valoare.
16
14
Pe o sticlă scrie "agheazmă" iar pe cealaltă "aghiazmă". Singura forma corecta si acceptata de catre DOOM – Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane, este cea de agheasmă. Deci, versiunea de analfabet este 1 leu.
37
16
ia sa-i pun pe fraieri sa ma mai imbogateasca putin. Nu i-ar mai muri multi inainte si sa dea dracii in fratele lor de popa imputzit !!!
21
16

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365