REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° ConstanÈ›a Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
20° ConstanÈ›a Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Arhiepiscopia Tomisului, despre sfaturile date de ÎPS Teodosie femeii abuzate psihic de soțul său

Arhiepiscopia Tomisului, despre sfaturile date de ÎPS Teodosie femeii abuzate psihic de soțul său

A.F. 24 iunie 2024 | 17:30 810

Arhiepiscopia Tomisului a oferit un punct de vedere în legătură cu declaraÈ›iile revoltătoare făcute de Înalt PreasfinÈ›itul Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a sfătuit-o pe o femeie abuzată psihic de soÈ›ul său să „îÈ™i ducă crucea”, pentru că au primit taina căsătoriei ÅŸi că soluÅ£ia nu este să divorÅ£eze. ReprezentanÈ›ii Arhiepiscopiei Tomisului au precizat că enoriaÈ™a a fost încurajată „să invoce ajutorul lui Dumnezeu È™i să îÈ™i păstreze, prin fidelitate, puterea de a purta Crucea vieÈ›ii de familie, pentru ca Dumnezeu să suplinească acea lipsă de empatie a soÈ›ului iar legământul martiric al căsniciei să rămână curat.“

Arhiepiscopia Tomisului, despre sfaturile date de iPS Teodosie femeii abuzate psihic de sotul sau

„ÎnaltpreasfinÈ›itul Părinte Teodosie are, la loc de cinste printre atribuÈ›iile misiunii sale de arhiereu al Bisericii, calitatea de învățător al comunității pe care o păstoreÈ™te.

În acest sens, potrivit legii canonice dar È™i drepturilor garantate de constituÈ›ia țării, se exprimă față de propriii credincioÈ™i în deplin acord cu doctrina, morala È™i cultul confesiunii din care face parte, beneficiind deplin de libertatea de manifestare religioasă (care include dreptul de a preda credincioÈ™ilor săi) precum È™i de autonomia față de stat È™i față de celelalte sisteme religioase ori filosofice. 

Astfel, în cazul prezentat, o credincioasă a fost încurajată să invoce ajutorul lui Dumnezeu È™i să îÈ™i păstreze, prin fidelitate, puterea de a purta Crucea vieÈ›ii de familie, pentru ca Dumnezeu să suplinească acea lipsă de empatie a soÈ›ului iar legământul martiric al căsniciei să rămână curat.

Acest lucru a fost propovăduit în CreÈ™tinism dintotdeauna È™i de către toÈ›i. De aceea, ÎnaltpreasfinÈ›itul Părinte Arhiepiscop nu s-a exprimat într-o calitate străină - lăsând specialiÈ™tilor (medici, psihologi, etc.) rolul lor în societate - ci a oferit un sfat duhovnicesc în deplină armonie cu propria învățătură religioasă.

Aprecierea unui abuz sau a unei violenÈ›e o face legea statului, prin organele abilitate. ÎnaltpreasfinÈ›itul Părinte Teodosie a oferit o soluÈ›ie strict duhovnicească. Dezavuăm interpretările pline de reproÈ™ care s-au stârnit pe seama sfaturilor solicitate È™i oferite cu bună credință“, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai sclavetzilor voi in incercarea voastra de a va scoate sheful curat atzi spus o alta tampenie,adica afirmatzia"sa ishi poarte creucea" a lui theo inseamna ca femeia sa rabde bataile sotzului ei si sa se roage pentru el la Dumnezeu pentru ca El sa il intoarca pe bataush de la obiceiul asta si daca nu se opreshte diliul din bataile pe care i le da nevestesi pana nu o omoara in bataie femeia a obtzinut viatza veshnica pentru ca a indurat chinul unui martir pe pamant;mai tampitzilor suntem in secolul 21 si voi tot cu poveshti dastea din timpul evului mediu intunecat venitzi ?. Asta se intampla mereu cand nu vrei sa recunoshti ca ai greshit,spui o minciuna mai mare decat prima pentru ca altfel nu potzi sa o ascunzi pe prima.Rushine Theodosie Spagoveanu pentru ce a spus si rushine sa le fie celor de la Arhiepiscopia Tomisului pentru comunicatul asta care ii incurajeaza pe sotzi bataushi.
2
0
mi-a placut manastirea statiune de dorna arini. este ptr saraci ctei sau ptr saracii petrescu?
0
0
Ce dezavuati,mă?Strict pe subiect,strict pe ce a vomitat IPS ul comentați,nu faceți îmbunătățiri și basme,pe ceea ce a spus rablagitul asta!Țineți isonul și i pupați barba unui sifilitic patentat!Rușine!!!!!!
5
1
SUGĂTOARELE din Cernavodă și au ales lover boy...deci toată viața vor produce pentru ei.
4
2
Vânzare! Mini aparatul de aer condiționat portabil răcește, hidratează și reîmprospătează. Silențios și portabil, poate fi dus la serviciu sau la plajă, răcește perfect și rapid camera. Preț foarte frumos ----> use.my/arctrum
1
5

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279