REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
21.4° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

Armata bagă 5,6 milioane de euro în noul hangar de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Armata bagă 5,6 milioane de euro în noul hangar de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

D.R. 10 august 2024 | 00:00 210

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Mihail Kogălniceanu, are în plan, încă de prin 2018, construirea unui nou hangar pentru reparațiile aeronavelor. Proiectul, în valoare de 5, 6 milioane de euro, începe să prindă contur, fiind demarată, recent, o licitație în vederea atribuirii contractului.

Armata baga 5,6 milioane de euro in noul hangar de la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu

Clădirea existentă cu funcțiunea de hangar, care nu mai corespunde din punct de vedere functional și tehnic, va fi demolată. Îi va lua locul o nouă clădire cu aceeași funcțiune, proiectată după standardele actuale. Se dorește, de asemenea, refacerea platformei betonate din fața hangarului.

Proiectată şi executată în anii 1950, clădirea pavilionului J Hangar din cadrul cazărmii 888 este în administrarea U.M. 01837 Mihail Kogălniceanu, o clădire nivel parter care are ca funcţionalitate mentenanţa aeronavelor. Imobilul nu a suferit lucrări de consolidare, singurele lucrări executate au fost de ordin estetic şi nestructural:vopsitorii, reparaţii de mentenanţă. Se observă degradări ale structurii de rezistenţă

Ce se urmărește prin implementarea acestui proiect?

Se dorește realizarea unui nou pavilion, în locul celui existent, cu aceeași funcțiune, având o înălțime asemănătoare și suprafața comparabilă cu pavilionul J existent.  Terenul pe care urmează să se implementeze investiţia este amplasat în extravilanul localității Mihail Kogălniceanu, și se află în proprietatea publică a statului român şi în admintrarea Ministerului Apărării Naționale, având o suprafaţă de 1.024.406 mp.

Armata baga 5,6 milioane de euro in noul hangar de la Baza Aeriana Mihail Kogalniceanu
 
Prin proiectul imobiliar se propune realizarea următoarelor lucrări: demolarea cladirii hangarului existent; realizarea unuei noi cladiri, in locul celui existent, cu aceasi functiune, avand aceasi inaltime si suprafata comparabila cu pavilionul J existent.; demolarea platformei betonate din faţa hangarului şi a rigolei carosabile de aviaţie ; realizare platformă betonată în faţa hangarului şi rigolă carosabilă de aviaţie.

Valoarea proiectului depășește suma de 5.600.000 de euro. Lucrarea de execuție derulând până la 12 luni, durata de implementare a investiției fiind de 24 de luni. Licitația în vederea atribuirii contractului a fost lansată recent. Se vor achiziționa servicii şi lucrări (întocmire proiect tehnic de execuție cu detalii de execuție (P.Th.+D.D.E.), documentații tehnice pentru obținerea avizelor și autorizațiilor, inclusiv obținerea acestora, documentație tehnică pentru obținerea autorizației de construire (D.T.A.C.), documentație tehnică pentru demolare (D.T.A.D.), documentație tehnică pentru organizarea execuției lucrărilor (D.T.O.E.), elaborare certificat de performanță energetică, verificare tehnică a documentațiilor tehnice inclusiv avizarea documentației tehnice proiect tehnic de execuție și detalii de execuție (P.Th.+D.D.E.) de către elaboratorul expertizelor tehnice, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada derulării contractului

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118