REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
21.6° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Armata israeliană a dat un nou ultimatum. Civilii pot evacua pe două culoare nordul Fâșiei Gaza

Armata israeliană a dat un nou ultimatum. Civilii pot evacua pe două culoare nordul Fâșiei Gaza

Ana Maria LIPAN 14 octombrie 2023 | 12:59 1602

Armata israeliană pregăteşte o ofensivă terestră şi a ordonat evacuarea a peste un milion de palestinieni din nordul Fâşiei Gaza. Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a cerut Israelului să anuleze ordinul, subliniind pericolul unei „situaţii catastrofale”. 

Armata israeliana a dat un nou ultimatum. Civilii pot evacua pe doua culoare nordul Fasiei Gaza

Peste 2.200 de morți și 8.700 de răniți în Gaza

Cel puțin 2.215 de persoane au fost ucise și 8.714 au fost rănite în Gaza, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății. În Cisiordania, 54 de persoane au fost ucise și 1.100 au fost rănite.

Hamas a avut ca obiectiv să "ucidă cât mai mulţi oameni posibil"

Documente obţinute exclusiv de NBC News arată că Hamas a creat planuri detaliate pentru a ataca şcoli primare şi un centru pentru tineret din Kfar Sa'ad, cu scopul de a "ucide cât mai mulţi oameni posibil", a lua ostatici şi de a-i transfera rapid în Fâşia Gaza. Planurile de atac, etichetate drept "top secret" în arabă, par a fi ordine pentru două unităţi bine pregătite ale Hamas de a înconjura şi infiltra sate şi a viza locuri unde se adună civili, inclusiv copii.

Armata israeliana a dat un nou ultimatum. Civilii pot evacua pe doua culoare nordul Fasiei Gaza

Autorităţile israeliene încă determină bilanţul morţilor din Kfar Sa'ad. Documentele au fost găsite asupra teroriştilor Hamas ucişi şi au fost obţinute cu NBC News. Ele includ hărţi detaliate şi arată că Hamas intenţiona să ucidă sau să ia ostatici civili. Oficialii israelieni au declarat că grupul mai larg de documente arată că Hamas a adunat sistematic informaţii despre fiecare localitate de la graniţa cu Gaza şi a creat planuri specifice de atac pentru fiecare sat, care includ vizarea intenţionată a femeilor şi copiilor.

Armata israeliana a dat un nou ultimatum. Civilii pot evacua pe doua culoare nordul Fasiei Gaza

"La cabinetul stomatologic, la supermarket, în sala de mese. Nivelul de specificitate ar face orice om din domeniul informaţiilor să rămână uimit", a spus o sursă din Forţele de Apărare ale Israelului.

Armata israeliană neagă că ar fi recuperat cadavrele unor ostatici din Gaza

IDF a negat, în această dimineață, informațiile potrivit cărora ar fi recuperat cadavrele unor ostatici în timpul unui raid efectuat ieri în Gaza. Purtătorul de cuvânt, Lt. Col. Richard Hecht a spus în această dimineață: "Această afirmație nu este exactă. Nu deținem informații despre această chestiune", a declarat purtătorul de cuvânt, Lt. Col. Richard Hecht, potrivit BBC News, sursa citată de observatornews.ro.

Peste o mie de clădiri distruse în Gaza - ONU

Peste 1.300 de clădiri din Fâșia Gaza au fost distruse în timpul bombardamentului Israelului, potrivit Națiunilor Unite. 5.540 de unități de locuințe din acele clădiri au fost distruse și aproape 3.750 au fost atât de grav avariate, încât sunt nelocuibile, transmite BBC News.

Militanți care încercau să se infiltreze în Israel, uciși într-un atac cu drone

Forţele de Apărare ale Israelului anunță că doi palestinieni au fost ucişi în timp ce încercau să se infiltreze în Israel din Fâşia Gaza, în cursul nopţii. Potrivit IDF, un tanc a tras un obuz asupra celor doi atacatori, în apropiere de comunitatea sudică Nahal Oz.

Israel dă un nou ultimatum. IDF a informat locuitorii din Gaza despre două rute sigure pentru evacuare între orele 10:00 și 16:00

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de apărare israeliene pentru presa arabă i-a informat pe locuitorii din nordul Fâșiei Gaza că pot pleca în siguranță în sud prin două rute între orele 10:00 și 16:00 și că nu vor exista atacuri aeriene în timpul acestor ore, potrivit Haaretz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie expulzati de urgenta din toate tarile U.E. inclusiv din Romania in tarile lor de origine absolut toti musulmanii cu potential de radicalizare enorm. Trebuie urcati in avioane si vapoare urgent pana nu e prea tarziu. Deja e cam tarziu! Altfel se va alege praful de tot! Sa-i multumim colaboratoarei lui Putin... MERKEL. Nemtii si austriecii sunt mana in mana cu rusii si vor distruge intreaga Europa asa cum au mai facut-o nazistii. Mars afara cu aceste doua natii de viermi din U.E. si NATO pana nu ne mananca complet din interior! Ideal ar fi sa le urmeze si Ungaria. Atunci chiar o vom duce mai linistiti!
3
1
femeie copil batran scut uman, de bunavoie. Actual copil, viitor terorist, cu ma-sa antrenor. Go Israel !!!
11
3
Reporter Fake News : Cine trebuie sa castige dintre Russia si Ukraine?Cine are dreptate? DJT : "Vreau doar sa nu mai moara oameni! Oamenii mor si trebuie oprit!Trebuie sa nu mai moara oameni" Adevarata declaratie de om politic ce isi doreste pace! Un cuvant uitat de slugoii din ziua de azi! A
1
4
Rade Mahomedanii de pe fata pamantului, natie de nespalati, nici nu este de mirare de ce Allah nu ii iubeste de le-a dat minte putina si teren desertic.
20
6
Ii lasa sa plece,cum ramane cu intoarcerea civililor in acele locuri? Sau teritoriile vor ramane ale Israelului? Garanteaza cineva ,Israelul in primul rand,ca se va permite intoarcerea civililor neangajati politic sau neimplicati in terorism?
8
1
Si unii si alti sunt condusi de niste dementi fanatici ! Punct .Pacat de oamenii care mor nevinovati acolo si de o parte si de alta , !
12
11
Sper si-mi doresc ca israelienii sa rada de pe fata pamantului aceste scursuri musulmane!
22
7
Scrie undeva in Biblie ca steaua aia cu simbolistica respectiva a fost atribuita lui David?ca simbolistica respectiva e mentionata in Acts 7:43 si in Amos 5:26 si a fost atribuita altcuiva
4
9
O labareala totală ' se omoară intre ei de 60 de ani la ordinul sponsorilor occidentali . Acele teritorii legal nu aparțin nimănui.
7
11

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699