REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Armata Română face recrutări

Armata Română face recrutări

Replica API 2 aprilie 2022 | 00:20 1086

Ministerul Apărării lucrează la implementarea unei legi pentru introducerea serviciului militar voluntar, recrutând tineri de 18 şi 35 de ani. În perioada instrucțiilor, aceștia vor fi plătiți.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a dat startul unei noi misiuni de recrutare a voluntarilor în Armată. Mai exact, pentru următorii trei ani, instituția și-a propus înscrierea a 10.000 de tineri cu vârste între 18 și 35 de ani.

Cât poate primi un soldat voluntar în Armată

Pentru ca acest lucru să devină și realitate, MApN lucrează la implementarea unei legi, în care este menționat că, pe toată perioada instrucțiilor, voluntarii să fie plătiți și să beneficieze și de contract.

De exemplu, un soldat poate primi 1.800 de lei. Pentru perioada când vor sta acasă, vor încasa lună de lună, 30% din rolul pe care-l îndeplinesc, de pildă 500 de lei pentru un soldat, informează ȘtirileProtv.

”În momentul acesta ne interesează în jur de vreo 10.000. O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată”, a declarat Vasile Dîncu, ministrul apărării, pentru sursa menționată.

Tot mai multe tinere care-și doresc să facă Armata

Printre bărbați, sunt și foarte multe femei care-și doresc să facă parte din Armată. Deja, de săptămâna viitoare, ele vor intra în programul dedicat rezerviștilor voluntari, alături de 400 de civili.

Raluca, o tânără în vârstă de 27 ani, care a lucrat vreme de 7 ani ca ofițer de Credite, la o bancă din București, este încântată să înceapă, mai ales că-și dorește o schimbare în viața sa profesională.

”În iarnă m-au contactat pentru postul de rezervist voluntar. Am dat probele, am luat probele din fericire şi urmează activez mai departe.

Vreau mai departe să înaintez şi pe alte poziţii în domeniul acesta.”, a declarat tot pentru ȘtirileProtv, Raluca, rezervist voluntar.

Tinerii care vor dori să facă parte din programul de instruire al Armatei Române trebuie să știe că pot opta pentru stagii de patru luni. La finalul practicii, vor primi trei salarii medii brute, după care vor fi plasați în rezerva operaţională, adică la vreme de război să poată fi înrolați, scrie fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si nuba,de la terase,baruri...putori si paraziti sunt o gramada
1
0
poate sa recruteze baietii care stau si trandavesc in emisiunea...putoarea dragostei sau...mireasa...ei sunt pictati..tatuati..vopsiti..rimelati..cercelati...tocmai potriviti pentru a fi recrutati,,,sa ne mandrim cu acesti tineri..ei sunt viitorul acestei tari..tocmai buni de...armata..
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768