REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
19.6° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Armata rusă dezminte orice străpungere a apărării sale de către forţele ucrainene

Armata rusă dezminte orice străpungere a apărării sale de către forţele ucrainene

A.F. 13 mai 2023 | 00:00 445

Armata rusă a dezminţit într-un comunicat orice ''străpungere'' a apărării sale de către forţele ucrainene, după "îngrijorări" exprimate de şeful grupului paramilitar Wagner şi bloggeri militari proruşi, informează vineri AFP.

Armata rusa dezminte orice strapungere a apararii sale de catre fortele ucrainene

Mai mulţi bloggeri proruşi care urmăresc situaţia pe teren şi-au exprimat joi seara îngrijorarea în legătură cu mişcările trupelor ucrainene şi abandonarea de poziţii de către soldaţii ruşi, în special lângă Bahmut, epicentrul luptelor în estul Ucrainei.

"Declaraţiile difuzate de canale Telegram individuale cu privire la 'străpungeri ale apărării' ce ar fi avut loc în diverse zone de pe linia de contact nu corespund realităţii", a afirmat Ministerul Apărării rus într-un comunicat.

Ministerul rus a dat asigurări în bilanţul asupra zilei anterioare că a respins câteva atacuri şi operaţiuni de recunoaştere ucrainene pe front, fără ca numărul lor să difere de ceea ce s-a raportat în zilele şi săptămânile precedente.

Potrivit ministerului rus, singura bătălie în curs la sfârşitul serii de joi era cea de lângă Malinivka, în regiunea Doneţk, bătălie ce implica aviaţie şi artilerie.

Cu toate acestea, ministerul rus nu a menţionat informaţiile despre o retragere a trupelor ruse de lângă Bahmut, limitându-se să indice că "detaşamentele de asalt continuă să elibereze partea de vest" a oraşului, unde sunt situate ultimele "insule" ucrainene din zonă.

"Situaţia generală din zona operaţiunii militare speciale este sub control", a dat asigurări ministerul rus.

Aceste informaţii nu au putut fi verificate din sursă independentă, precizează AFP.

Şeful Wagner, Evgheni Prigojin, ai cărui combatanţi sunt în prima linie în bătălia pentru Bahmut, raportează de trei zile o retragere a soldaţilor ruşi pe flancurile acestui oraş în faţa asalturilor ucrainene ce au fost confirmate de un înalt responsabil de la Kiev.

Joi, Prigojin a afirmat că armata ucraineană a trimis la faţa locului unităţi antrenate şi echipate cu arme occidentale, pe care Kievul le păstra pentru o contraofensivă de amploare foarte aşteptată.

"Teritoriile care au fost cucerite cu sângele şi viaţa camarazilor noştri de arme timp de mai multe luni (...) sunt astăzi, practic fără luptă, abandonate de cei care ar trebui să susţină flancurile noastre", a afirmat Prigojin într-un mesaj audio critic la adresa armatei ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi, într-un interviu pentru BBC, că trupele sale mai au nevoie de puţin timp pentru a lansa o contraofensivă de amploare menită să respingă forţele ruse din zonele pe care acestea le ocupă, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436