REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Armata ucraineană a lovit un avion de ultimă generație, care aparținea Rusiei

Armata ucraineană a lovit un avion de ultimă generație, care aparținea Rusiei

Georgiana BOGLEA 11 iunie 2024 | 00:00 659

Forţele ucrainene au lovit pentru prima dată un avion de vânătoare rusesc Suhoi Su-57 de ultimă generaţie la o bază aeriană din interiorul Rusiei, a declarat duminică agenţia de informaţii a armatei ucrainene, GUR.

Armata ucraineana a lovit un avion de ultima generatie, care apartinea Rusiei

În postarea de pe Telegram, GUR nu a precizat cum a fost lovit avionul Su-57 sau ce unitate a armatei ucrainene a efectuat operaţiunea.

Un popular blogger militar rus pro-război, care îşi spune Fighterbomber şi se concentrează pe aviaţie, a declarat că informaţiile referitoare la lovirea avionului Su-57 sunt corecte şi că atacul a fost executat de o dronă.

GUR a declarat că aeronava era parcată pe aerodromul Ahtubinsk, din regiunea Astrahan, care se află la circa 590 de km de liniile de front din Ucraina.

"Fotografiile arată că pe 7 iunie, Su-57 se afla intact, iar pe (8 iunie), în apropierea lui erau cratere de la explozie şi pete caracteristice provocate de incendiu", a declarat GUR, care publică imaginile alături de mesaj.

Bloggerul rus Fighterbomber a declarat că avionul de vânătoare a fost lovit de schije şi că pagubele sunt în prezent evaluate pentru a se vedea dacă aeronava mai poate fi reparată. El a spus că, dacă avionul va fi considerat ireparabil, aceasta ar fi prima pierdere în luptă a unui Su-57.

Corespondentul militar al agenţiei ruse de stat RIA Novosti, Aleksandr Harcenko, a postat un mesaj enigmatic, în care nu a recunoscut în mod direct lovitura, dar a denunţat lipsa de hangare pentru a proteja avioanele militare.

În ciuda faptului că a fost prezentat ca un avion de luptă rusesc de generaţia a cincea, care să rivalizeze cu echivalentul său american, Su-57 a fost afectat de întârzieri de dezvoltare şi de un accident în 2019. Potrivit producătorului său, producţia în serie a aeronavei a început în 2022. Este un avion de luptă greu, capabil să îndeplinească o varietate de roluri pe câmpul de luptă.

Ucraina, care nu dispune de vastul arsenal de rachete al Moscovei, s-a concentrat pe fabricarea de drone cu rază lungă de acţiune pentru a putea lovi ţinte în interiorul Rusiei, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016